Beecker Napisano 3 Marca 2016 Autor Share Napisano 3 Marca 2016 No właśnie nie. Po jaką cholipę im ten grill ? A wykonanie tego nie będzie łatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 Jest moc Aż miło popatrzeć na warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 3 Marca 2016 Autor Share Napisano 3 Marca 2016 No właśnie ta kratownica w ogole nie będzie widoczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 3 Marca 2016 Autor Share Napisano 3 Marca 2016 Wiesz Pół środki mnie nie interesują ale.... może jakoś to rozwiążę. Tymczasem ulepiłem fotel radiooperatora. I miałem z nim lekkie przeboje. Miałem pręcik plastraca który za nic nie chciał się idealnie giąć. Drutu tez o wymaganej średnicy nie znalazłem. Więc co? Pociąłem Fotel niepotrzebny i ulepiłem z niego prawie ideał ( żart) Ważne że ta pokraka 5 groszówki zbliżona jest do oryginału Efekt: Walczę dalej Jak coś zwaliłem to śmiało opierniczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 4 Marca 2016 Autor Share Napisano 4 Marca 2016 Witam W małej przerwie Zrobione. Lepiej już nie będzie. Nawarczałem się przy tym co nie miara , ale jest : Teraz to musi dobrze wyschnąć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Witam. W wolnych chwilach dłubanki ciąg dalszy. Zapędzony wypełnianiem kadłuba zupełnie zapomniałem jak to się potem wszystko pomaluje. Bałem się też gładkości powierzchni ze względu na wyklejanki kadłubowe. Więc pierwszy strzał surfacer 1500 1:1 z leveling thinerem. Nastepnie drugi strzał już troszkę rzadszym. No i jest idealnie Nie potrzebnie się martwiłem. Teraz wygląda jak odlany z żywicy. Pięknie wygładzone. Zacząłem też majstrować podłogę główną. Fotka w trakcie mniej więcej środka procesu: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Extra to wygląda! To teraz druga połówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Patrząc na to na jakim poziomie sobie tu poczynasz to naciągi w Walrusie też będą z najwyższej półki. Temat bardzo fajny a wykonanie prima sort! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Heeee? Xmald Naciągi to chyba jedyna rzecz której nienawidzę Niestety. No ale jak będzie trza to trza. Marudek. Tak. Dokończę podłogę i druga połówka. Myślałem że będzie łatwiej już bo niby w drugiej połowie jest więcej żywicy itd. Ale nie prawda. Będzie gorzej. Wszystko musi być w linii do pierwszej połówki. Szkoda że nie pomyślałem o tym wcześniej. Mam co prawda pozaznaczane wręgi ale i tak dopasować to do milimetra nie będzie łatwym wyczynem. No ale jak się powiedziało połówka A to czas i na połówkę B. Postaram się w każdym razie zgrać to jak najlepiej. I tak będę miał masę pytań do was ale to w późniejszej fazie. Liczę że pomożecie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 7 Marca 2016 Autor Share Napisano 7 Marca 2016 Witam Fotka mówi wszystko. Druga połowa się robi. Jednak wcale nie jest tak łatwo. Jedna połówka od drugiej rożni się grubością. Co w środku daje dodatkowy materiał plastiki. Ponadto wpasowanie wewnętrznej płetwy do nosa właśnie przez ten problem graniczyło z cudem. Dopiero za pomocą suwmiarki udało mi się wszystko dobrze pomierzyć i wpasować. Pytanie. Skoro nikt nie wie do czego jest ten srebrny grill o który pytałem to może ktoś powie co to było? : Klapa się podnosi do góry. Kanał odpływowy wody? bo idzie na zewnątrz kadłuba, Czy toaleta? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 7 Marca 2016 Autor Share Napisano 7 Marca 2016 Potez no nie wiem co do drugiego: Bo otwierało się ten właz okrągły. w srodku owszem była rura. ale od zewnętrznej strony kadłuba była cos ala siatka zabezpieczająca. I to właśnie sprawia że nie wiem co to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 7 Marca 2016 Autor Share Napisano 7 Marca 2016 A le moja odpowiedz dotyczyła tego włazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 7 Marca 2016 Autor Share Napisano 7 Marca 2016 Strona 7 11 zdjęcie od góry. Co prawda na modelu w większej skali ale czy to było pod kamere? Coś mi się wierzyć nie chcę. http://forum.largescaleplanes.com/index.php?s=85eb033de3b45419384528e908237b74&showtopic=51982&page=7 a tu widok od srodka strona 6 zdjęcie 9 od góry http://forum.largescaleplanes.com/index.php?showtopic=51982&page=6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 7 Marca 2016 Autor Share Napisano 7 Marca 2016 To znacząco wyjasnia sprawę. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 8 Marca 2016 Autor Share Napisano 8 Marca 2016 Witam. No to macie: Teraz czyszczenie, płukanie i podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 8 Marca 2016 Share Napisano 8 Marca 2016 Tempo jak na takie dłubanie masz naprawde super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 8 Marca 2016 Autor Share Napisano 8 Marca 2016 Tempo? Stary. Uważam że i tak idzie wolno. a cała masa problemów dopiero przede mną Mimo to dzięki. Co do tematu otworu Potez. Znalazłem oto takie zdjęcia. Każdy egzemplarz miał to u siebie. i o to mi chodziło. Jednak dalej nie wiem co to: a tu w modelu o wieksej skali. tylko nie ma jeszcze tej ramki po prawej stronie. I to na bank nie jest nic od kamery. Tylko co ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 8 Marca 2016 Autor Share Napisano 8 Marca 2016 No widzisz:) mogłem nie zauważyć bo to jest w cieniu. w samym rogu. Nie dogadaliśmy się ale teraz już wszystko całkiem jasne:) Jeszcze raz dziękuję stary. Bardzo mi pomogłeś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 9 Marca 2016 Autor Share Napisano 9 Marca 2016 Witam Pomalutku do przodu: Obie połówki już przygotowane do dalszej obróbki. Baza wyjsciowa już jest: W między czasie zrobiłem To o czym była mowa przez kilka postów. Z resztek blaszek wykombinowałem hatch for the camera port Teraz dopiero cała zabawa się zacznie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 Co za wnikliwe opracowanie tematu . Będzie się na czym wzorować przy budowie mojego Walrusa w 1:144 (kiedyś w przyszłości ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 9 Marca 2016 Autor Share Napisano 9 Marca 2016 Bo przecież lubimy wnikać Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 10 Marca 2016 Autor Share Napisano 10 Marca 2016 Witam Dalsza część mojego zjadania zębów na tym Morsie. Drobnica, drobnica i jeszcze raz drobnica. Generalnie to końcówka wklejania dupereli. Reszta dojdzie w trakcie montażu. Jutro pewnie wkleję boczne szybki i będzie można zacząć pierwsze podmalunki. Zrobiłem też nowy wolant. Proszę teraz, jeśli ktoś widzi jakiegoś byka to teraz. Nie potem jak już będzie po ptakach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 10 Marca 2016 Autor Share Napisano 10 Marca 2016 Panowie Pytanie. Na wielu zdjęciach Morsa widać dwa kolory wnętrza. Pierwsze cockpit green herbaciarzy oraz kowbojski Interior green. Od czego to zależało? Brytolom brakowało farby ? Czy to po prostu jakieś przemalowanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 11 Marca 2016 Autor Share Napisano 11 Marca 2016 Nikt nie ma żadnych informacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 11 Marca 2016 Autor Share Napisano 11 Marca 2016 Już się dowiedziałem. Baza wyjściowa do dalszej obróbki: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi