mikemc Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Witam Rozpoczynam nowy warsztat. Będzie to TBM-3 Avenger w skali 1/32. Model będzie doprawiony blaszkami od Eduard. Postępy nie wielkie. Rozpocząłem budowę kabiny i części silnika. Pozdrawiam Mikemc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 na moje oko pięknie ci robota wychodzi. niezły bydlaczek z tego bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 Witam, Podziwiam i od razu pytam: czy w zestawie są schematy jak poprowadzić linki? Czy te linki są w zestawie, czy to jakiś E-Z line? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 Linek nie mna w zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 Witam Model to bodajże ponad dziesięcioletni model Trumpetera (2004) więc poziomem odstaje od modeli Wingnut wings. Wciąż ma masę detali i ładnie jest odwzorowany. Jedyny problem to trochę śladów po wypychaczach. Linka to EZ Line a schemat poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 Popatrzę z przyjemoscią, bo jako nastolatek fascynowałem się wojną na Pacyfiku. Nieudolnie sklejone Zero, Hellcat, Wildcat i Corsair to były początki i zawsze chciałem mieć Avengera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Mike mc. Jak bys szukal papierów do wvengera wyślij pw. mogę Cię zarzucić cała masa pzdr. Kibicuje bo sam mam takiego w 48 do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 7 Marca 2016 Autor Share Napisano 7 Marca 2016 Dzięki ale model mam w zasobach dobre dwa lata. Do tego czasu zdążyłem uzbierać kolekcję zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 16 Marca 2016 Autor Share Napisano 16 Marca 2016 Witam Kilka nowych fotek z mojego progresu. no i skrzydełko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 Podoba się, szkoda że wcześniej jak robiłem swojego indyka nie miałem obecnej dokumentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 Fajne to! A czy mógłbyś napisać jakiej farby używasz na wnętrza? Mam w planach Catalinę, ale Interior Zinc Chromate kupiony do niej wydaje się za bardzo... żarówiasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 Marudek. Ten z zestawu Gunze 3 kolorów aicraft interior set jest najbardziej odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 O! Dzięki Ci dobry człowieku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 16 Marca 2016 Autor Share Napisano 16 Marca 2016 Komorę bombową maluję H-58 a rozjaśnienia to H-59 plus trochę xf-59. Kabinę maluję XF-65 a rozjaśnienia to też mix z XF 59. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 O! Dzięki Ci dobry człowieku! Looz:) Mała podpowiedź. Tę zieleń kapitalnie się tonuje kolorem zinc chromate z tego samego zestawu. ( to ten żółty) Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 16 Maja 2016 Autor Share Napisano 16 Maja 2016 Kilka nowych zdjęć. Niestety zdążyłem zamknąć kadłub przed zrobieniem zdjęć ukończonego wnętrza. Szkoda że tak mało będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi