p11c Napisano 17 Marca 2016 Autor Share Napisano 17 Marca 2016 Dzięki, najgorzej odlać tego kunia , ale muszę przyznać że biedka wyszła całkiem fajnie. Jakby ktoś był chętny na zestaw do sklejania biedki to zapraszam na PW. W sumie to składa się on z 9 części nie licząc konia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 19 Marca 2016 Autor Share Napisano 19 Marca 2016 Ostatecznie 11 elementów - skrzynia - rama ( tu zdjęcie pod kątem wiec wygląda krzywo, ale jest ok ) - dwa koła - resory 2 szt. - oś - dwa dyszle - orczyk - koń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 29 Marca 2016 Autor Share Napisano 29 Marca 2016 Furmanek w II RP było chyba pełno. Część z nich trafiła do wojska w ramach mobilizacji wiec chyba temat też wart poruszenia. Pierwsze odlewy jeszcze przed obróbką jednego z takich wozów. Brakuje mi jeszcze przedniej osi , dyszla i ławeczki woźnicy ale są już zalane silikonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 30 Marca 2016 Autor Share Napisano 30 Marca 2016 Tak to wstępnie poskładałem Jakby ktoś miał na niego ochotę to zapraszam na PW, za 15 zł może stać się właścicielem zestawu do sklejania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 31 Marca 2016 Autor Share Napisano 31 Marca 2016 No to jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Super ci wyszło zważywszy na skalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 31 Marca 2016 Autor Share Napisano 31 Marca 2016 muszę tylko dopracować malowanie koni. Teraz robię konie do przodka w sznajderce to pokażę wieczorkiem. I dorobiłem parę drobiazgów do mojej kuchni. Oczywiście jak cała reszta musiały być z puszki po pifku. Palenisko, jeden uchwyt do gara i pasy do wiaderek. Nawet rozpałkę wiozę ale troszkę chyba duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 31 Marca 2016 Autor Share Napisano 31 Marca 2016 Pierwsza przymiarka do przodka. Jutro pewnie skończę Oraz krowa w zaprzęgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 1 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2016 I tak ostatecznie wyszła ta armatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 1 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Brakuje już tylko kompletnej kuchni. Może jutro mi się uda ją skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 1 Kwietnia 2016 Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Piękna robota. Dodaj łosza i psiknij matem to doda realizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 6 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2016 Malowanie jeszcze poprawię, na razie dodałem do biedki troszkę amunicji. Oraz pierwsza przymiarka do deski pod ckm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 8 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2016 Na kołach jeszcze taśma maskująca aby zasłonić stalowe obręcze kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 8 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2016 No to pracy ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 8 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2016 I tak to wychodzi razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2016 I tak wyszedł sam ckm. Jakby ktoś miał ochotę na zestaw do sklejania to śmiało pisać na PW. Chętnie oddam po kosztach materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Pojazdy w zasadzie skończone, ale jeszcze trzeba dopracować konie i uprzęże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2016 No na szlaku odwrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 23 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2016 No cóż, jednak dla całości brakowało mi naszej taczanki wz. 36 i dla tego powróciłem do całego wątku. Tak wiec na pierwszy ogień poszły ramy przodka i wózka pod ckm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2016 No to ciąg dalszy pracy przy przodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Dzięki Tym razem dodałem resor poprzeczny przodka, przy wahaczach kół, oraz pierwsza przymiarka do właściwej taczanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Świetnie idzie Ci to dzierganie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Taczanka jest tak wielka, że idealnie nadaje się do przewożenia zapałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 29 Kwietnia 2016 Share Napisano 29 Kwietnia 2016 Piękna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi