Piotr Kmiecik Napisano 14 Grudnia 2007 Share Napisano 14 Grudnia 2007 dawno nic tu nie pokazywałem - może więc czas. generalnie projekt rodził się długo (będzie już ze dwa lata) ale w końcu zaczął nabierać realnych kształtów. kiedyś dawno temu ulepiłem Opla Maultiera. niestety szybko przestał mi się podobać, a potem jeszcze zderzył się z kotem. i stał tak biedak, aż zaczął mi się we łbie durnym rodzić chytry plan... do tegoż planu dokupiłem dragonowskie figurki niemieckich snajperów oraz martwego grenadiera. opowieść jest taka: późną wiosną 1943 roku w rejonie kurska zabłądził Opel Maultier. pech chciał, że zabłądził w bardzo niewłaściwym miejscu i dostał się pod ogień radzieckiego karabinu maszynowego. dużo tego ognia nie trzeba było żeby pasażer nieprzytomny osunął się na podłogę a kierowca stracił panowanie nad pojazdem i uderzył w przydrożny słupek czy cokolwiek innego. zdążył jeszcze wysiąść z szoferki kiedy trafiły go kolejne kule - i tak już został. miejsce w którym stała się cała rzecz kilka miesięcy stało odwiedzane jedynie przez mrówki z sąsiedniego mrowiska. rosjanie nie zdążyli nawet zameldować o swoim sukcesie, ponieważ w drodze powrotnej oni z kolei dostali się pod ogień. i to w zasadzie mógłby być koniec opowieści, gdyby wraku nie znalazł zespół niemieckich snajperów. tak zaczęło się drugie życie muła. martwy grenadier na razie wygląda tak: z Maultierem coś tam sobie dłubię od czasu do czasu. figurki dragona są na razie poskładane "na sucho", ale generalnie projekt traktuję jako bardzodługodystansowy - więc wszystko pod kontrolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 14 Grudnia 2007 Share Napisano 14 Grudnia 2007 nie wiem czy to dobry pomysł z tą założoną "nieregulaminowo" czapką.. daszkiem do tyłu.. ciekawi mnie jak wykonasz mrowisko.. liczę również na tabuny małych zwierzątek oblegających szkielet i parę "łańcuszków" prowadzących od mrowiska w różnych kierunkach :P skoro opel został ostrzelany z broni maszynowej to proponował bym bardziej zmasakrować drzwi tegoż.. tak samo okolice maski i silnika, szyba raczej by się rozprysła po przyjęciu paru pocisków.. myślę, że ciekawym akcentem było by też wykonanie opony w wersji "flak", luźno zwisającej z powodu braku powietrza.. ciekawie się zapowiada.. będę zaglądał :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 14 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2007 takie czapki z daszkiem do tyłu da się znaleźć na kilku zdjęciach. IMHO wygląda to fajnie - zawsze inaczej niż hełm. mrówek ani mrowiska raczej robił nie będę - to tylko sposób na wytłumaczenie stanu poprzedniego użytkownika Maultiera po tak krótkim w sumie czasie. w kwestii ostrzelania - dużo go nie było. w szybach są dwie przestrzeliny i wystarczy. w drzwiach i masce też trochę jest - ale nad tym będę jeszcze pracował. opona raczej nie będzie w wersji "flak" - wolę wersję "popiół", być może z wyeksponowanym oplotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 14 Grudnia 2007 Share Napisano 14 Grudnia 2007 Hej! Czy ten snajper na pace mierzy do mrowek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 17 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2007 ex-grenadier skończony. drobne poprawki dojdą jeszcze w ramach zgrania gościa z glebą na dioramie - ale to we właściwym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pi90R Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 Piotrze jakimi farbami pomalowales tą figurke bo jest rewelacyjna Respect pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 21 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2007 oleje artystyczne tylko i wyłącznie, na podkładzie vallejo. na sam koniec pigmenty MIG-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 Heh - co do ex-grenadiera - to jestem pewien ze pas i buty szybko by stracil... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 Nie podejrzewałem Cię stary o takie makabreski... Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 21 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2007 PKD4GA - to zależy, jak szybko go ktoś znalazł. zakładam, że tego znalazły tylko mrówki. jak na niego dokładniej popatrzeć - to ma nawet walthera w kaburze. Maciej - kiedyś w czechach kupiłem, bo mi się spodobał strasznie. no i tak leżał rok chyba, aż w końcu wymyśliłem, jak go spożytkować ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi