Toff Napisano 24 Marca 2016 Share Napisano 24 Marca 2016 Mam problem z matowym lakierem Vallejo: Jakkolwiek bym próbował lakierować (aerograf), to nijak nie wychodzi z tego pełen mat. Dotychczas osiągałem efekty od półmatu do połysku. Próbowałem nierozcieńczonym, a także rozrzedzanym (alkoholem 40%) i matu uzyskać nie mogę. Czy ktoś ma doświadczenia z tym lakierem i może podpowiedzieć jakieś rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 24 Marca 2016 Share Napisano 24 Marca 2016 Wylej do sracza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toff Napisano 24 Marca 2016 Autor Share Napisano 24 Marca 2016 Dziękuję za konstruktywną opinię. Może jednak ktoś ma radę, która nie wymaga tak drastycznych kroków o fekalnym podtekście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Marca 2016 Share Napisano 24 Marca 2016 Tego akurat nie używałem więc nie doradzę. Ale skoro nie uzyskujesz satysfakcjonującego efektu, to pewnie nic nie pomoże. Ja tak miałem z lakierem Microscale. Czego bym nie robił to efekt ciężko było nazwać matem. Nawet bym tego satyną nie nazwał. W końcu przerzuciłem się na Alclada i jest rewelka. Wprawdzie nie jest tani bo butelka 120ml kosztuje prawie 40zł ale jest gęsty więc trochę go rozrzedzam w aero i nie idzie go dużo. Pomalowałem kilka modeli i to dużych bo A-10, Mig-23, całego Patriota, Smerch, Type90, Auf1 i zużyłem niecałą połowę butli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 Kiedyś za radą Erniego spróbowałem mat z Lifecolora. Od lat nic innego do ręki nie wezmę. Matuje bezbłędnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 Zarówno z pędzla jak i z natrysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 Ja tylko tryskałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi