kaksik Napisano 1 Kwietnia 2016 Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Witam Przymierzam się do wykonania tej wersji kociaka. Mam jednak mały problem - wymarzyłem sobie zrobienie wersji w formie Pantery dowodzenia - min. 3 anteny :-) Czy ktoś ma może zdjęcia do tego typu wozu poglądowe ? Jaki jest numer tego wozu i w jakiej jednostce go można odszukać? Mogę liczyć na pomoc w odszukaniu wzorca ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaksik Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2016 Czy nie ma tutaj specjalistów od Panther? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 4 Kwietnia 2016 Share Napisano 4 Kwietnia 2016 Zanim dotrzesz do etapu kiedy bedziesz potrzebowal takie zdjecia to jeszcze troche roboty czeka, zacznij model, zrob jakies fotki, jak ludzie zobacza ze sie starasz, to z pewnoscia jakis ekspert, co sie zna na temacie, cos pomoze. od "przymierzania" do robienia spora droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSJ Napisano 4 Kwietnia 2016 Share Napisano 4 Kwietnia 2016 Pytanie ma jednak sens praktyczny, bo chyba nie jest znane foto takiego wariantu jako "Befehlswagen". Ale i mnie ciekawi, czy eksperci lub nawet laicy takiego nie widzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaksik Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Witam Pytanie wg mnie nie jest pozbawione sensu Istotne jest również ze względu na zakupienie detali - takich jak komplet anten Aber R30 W internecie można odszukać rysunki czy zdjęcia gotowych modeli w takiej konfiguracji - ale nie udało mi się odszukać tego potwierdzenia w rzeczywistości w żadnym egzemplarzu - i dlatego moja prośba. A swoją drogą model powstaje i dylemat - ile gniazd pod anteny? Mam STOP - co dalej? Link do propozycji budowy https://www.google.pl/search?q=befehls+panther&safe=strict&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjQv4SqnvfLAhVCYA4KHWdtDJYQsAQIHg&biw=1280&bih=890#imgrc=1Ihdso0uUy1WOM%3A Ewentualnie egzemplarz z 2 radiostacjami : http://www.wardrawings.be/WW2/Images/1-Vehicles/02-Medium_Tanks/Panzer5_Panther/Befehlspanther-Sd.Kfz.267/p4.jpg Wg mnie najpierw trzeba się przygotować - wiedzieć co się chce, a co można zrobić i dopiero to realizować bo jak sami wiecie Pantherki to jedna wielka rodzina i modyfikacje w jej wykonaniu to ogromny temat do dyskusji. To nie są tylko D,A,G,F ale jeszcze ich warianty w wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Pewnie łatwiej znaleźć zdjęcie Ausf. F niż Ausf. G w takiej konfiguracji =P Czemu anteny na Panterze ze stalowymi kołami, miałby być inne od tych na normalnych Befehlsach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaksik Napisano 6 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2016 Ale zadam prowokacyjne pytanie - a ile takich Panterek F z pełnym wyposażeniem w 3 radiostacje (anteny) faktycznie jeździło ?? Jeśli chodzi o zestaw anten - tu nie ma pytanie czy się czymś różnił od stosowanych w innych wozach - a jest pytanie czy taki zestaw kupić do tego mojego wozu czy nie ? Ile montować gniazd na anteny - no i kluczowe pytanie - jaka to wersja Panther G by była - upraszając np jaki wydech.... i kilka innych pytań - nie ruszę dalej bez wiedzy czy taki mój wymarzony pojad istniał czy nie. Bo jak nie to polecę z normalną Panther G Steel Wheel - a takich to kilka było i sobie dalej poradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 6 Kwietnia 2016 Share Napisano 6 Kwietnia 2016 Pokaż jakieś postępy z budowy. Czy były pantery F z takimi radiami, nie bo to tylko był prototyp i nigdy nie wszedł w linie produkcyjną. Spokojnie możesz zbudować ten model co masz w wersji dowódczej z trzema antenami, jedna na wieży i dwie z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaksik Napisano 6 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2016 Hmmm... Ale ja chcę zbudować G na stalowych kołach z 3 antenami :-) I nie wiem czy taka wersja była. Watek F był tylko małą odskocznią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 6 Kwietnia 2016 Share Napisano 6 Kwietnia 2016 Wiem że chcesz zbudować G. Przeglądając internet nie natrafiłem na zdjęcia w takim secie jaki chcesz zrobić. Jak bardzo zależy Ci na wersji dowódczej to w pudełku oprócz kół stalowych masz standardowe z gumowymi bandażami i te wykorzystaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaksik Napisano 6 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2016 A taką już mam - R01 z HG Dzięki za rady - nic innego nie pozostaje jak zwykły wóz - to ruszam do boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Niech Kolega jeszcze weźmie pod uwagę, że stalowe koła w Panterze Tamiyi mają za małą średnicę. Oczywiście niektórym to może przeszkadzać, niektórym nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi