bigmodel Napisano 15 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2006 Witam. Mały updejcik odnosnie modelu. Przy okazji testów nowego fotokamera-gerat. Wykonałem kilka testowych fotek Marka. Powoli kończe robić drugą barbete. Jedna barbeta spasowana i zamontowana na sucho do kadłuba Dalej męczę się z naklejaniem pierdyliardów nitów i śrub na Marka. Dziś może uda mi się troszke podgonić prace nad modelem. To narazie tyle. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 15 Sierpnia 2006 Share Napisano 15 Sierpnia 2006 Wygląda to super!!!gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 15 Sierpnia 2006 Share Napisano 15 Sierpnia 2006 Dalej męczę się z naklejaniem pierdyliardów nitów i śrub na Marka. Przerzuć się na skalę 1/72, nie będziesz musiał nitów dorabiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 15 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2006 Witam. Gulus napisał Przerzuć się na skalę 1/72, nie będziesz musiał nitów dorabiać Musiał bym sobie sprawić mikroskop elektronowych żeby tak duże części zobaczyć Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 24 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2006 Witam. Powoli prace idą do przodu.I zbliżamy się do etapu malowania. O nitowałem barbety i przykleiłem je do boków kadłuba. Bok http://img.photobucket.com/albums/v19/bigmodel/825f89b3.jpg Mam nadzieje, że w ciągu dwóch tygodni przygotuje Marka do pierwszego malowania. No cóż to narażie tyle. Ciąg dalszy nastąpi. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojt4 Napisano 28 Sierpnia 2006 Share Napisano 28 Sierpnia 2006 bigmodel cześć czy podziałałbyś na zlecenie? wojtecz@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 3 Lutego 2007 Autor Share Napisano 3 Lutego 2007 Witam. Długo nie składałem relacji z prac nad Markiem. Ale w końcu coś drgnęło. Powoli zacząłem malować Marka W tej chwili kończę naklejać nity i śruby, oraz dopracowywać detale. Jak dobrze pójdzie to niedługo prace nad Markiem zostaną zakończone. cdn. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 Ja wiem co powiedzieć Model pierwsza klasa ( chyba że znacie jakąś lepszą ) . Podziwiam konstruktora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 3 Marca 2007 Autor Share Napisano 3 Marca 2007 Witam. Malowania ciąg dalszy. Pierwsze namalowane oznaczenia na kadłubie. Oznaczania malowane były za pomocą szablonów. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 3 Marca 2007 Share Napisano 3 Marca 2007 A tak w ogóle to jak robisz śruby, nity bo potrzebuje ok 20 na mojego kociaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 4 Marca 2007 Autor Share Napisano 4 Marca 2007 Witam. Śruby i nity to odlewy żywiczne. A oto ciąg dalszy moich malunków. Druga strona kadłuba. Na zdjęciach widać pierwsze efekty prac nad brudzeniem kadłuba. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 11 Marca 2007 Autor Share Napisano 11 Marca 2007 Witam. Oto następna patia zdjęć. Ruchome rusztowanie z tyłu kadłuba. Opuszczone Złożone Oznaczenia na kadłubie Przedni naciąg gąsienicy. Oraz góra kadłuba Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Jacek, jakie wymiary ma ta "żaluzja" z tyłu na lewym boku? Robiłeś ją sam od podstaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 11 Marca 2007 Autor Share Napisano 11 Marca 2007 Witam. Jacek, jakie wymiary ma ta "żaluzja" z tyłu na lewym boku? Robiłeś ją sam od podstaw? Nie robiłem tej żaluzji. Ta "żaluzja" to jest odlew żywiczny. Wymiary tej żaluzji w skali 1/15 są następujące wys. - 42 mm , szer. - 47 mm. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Jak żywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Pytałem, bo potrzebowałbym takiej żaluzji, ale przynajmniej o połowę mniejszą i w ilości kilka, może nawet kilkanaście. No cóż, raczej daruję sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek632 Napisano 14 Marca 2007 Share Napisano 14 Marca 2007 rewelacja tylko zatankowac i odjazd bardzo bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 13 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2007 Witam. I oto ostania część relacji. Prawie skończony Mark V. Zostało tylko poprawić gąsienice oraz poprawić brudzenie w paru miejscach. I będzie koniec. Oto fotki maleństwa No cóż to by było na tyle w tym temacie. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 13 Kwietnia 2007 Share Napisano 13 Kwietnia 2007 Jak ja się cieszę, że jest trochę wariatów na świecie, którzy pokazują takie cacka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 13 Kwietnia 2007 Share Napisano 13 Kwietnia 2007 A ja bym prosił szanownego kolegę o położenie obok modelu czegoś do porównania jego ogromu A model jest naprawdę super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 14 Kwietnia 2007 Share Napisano 14 Kwietnia 2007 Jak na niego spojrzałem, w tych krzaczkach, to wygląda na 35 ... Ale i tak takie duże cóś jest SUPER P.s> Na drugim z zdjęciu twój malutki przygniata prawą gąsienicą takie cenne zielsko, które zwykle może robić, w dużych ilościach za dobrą imitacje krzaka , a samotnie za aloes (kępka liści), lub w pokolorowany i jeszcze zamknięty (pąk) za tulipan lub inny kwiat tego rodzaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi