Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

0f3bb1b3632ca2ab80476968985b1963.jpg

Urodziny za pasem i pierwszy z prezencików już na stole. To mój drugi model jaki zaczynam.

Założenia: robić wolniej, dokładniej i częściej słuchać waszych porad. A co wyjdzie? Dowiem sie za jakiś czas.

Wytapane z mojego G4

Napisano

Kiedyś zrobiłem podobnego tyle, e z AFV Club. Od razu Ci powiem - kup sobie metalowe skrajniki bo swoje chyba z trzy razy połamałem.

Napisano

Kupić kupić kiedy to prezent hehe. Niestety już na starcie mam problem bo dołączona instrukcja jest na tyle biedna że nawet nie ma podanych kolorów i schematów malowania. Ech... Daleko jeszcze do tego ale wole wiedziec co i jak.

Wytapane z mojego G4

Napisano

Najpierw zajmij się klejeniem a,a o malowaniu pomyśl później powodzenia życzę bo to dość leciwy model i fajerwerków nie oczekuj-ale jak to Twój drugi to się nada

Napisano

Jak skończysz ten pojazd to polecam potem esdeka z takich firm jak AFV czy Dragon, oba idzie kupić w granicach 100 zł, zobaczysz różnice. Esdek ze Zvezdy podobno też niezły

Napisano

Rada praktyczna fotele i siedzenia wklej jak już będziesz miał na gotowe, łatwiej jest wtedy pomalować te elementy jak i wnętrze

Napisano

Pomalować cały środek na gotowe, to samo z fotelami i siedzeniami w przedziale desantowym i potem je wkleić

Napisano

Tak jak kolega Gustlik napisał. Elementy wnętrza pomaluj i dopiero wklej. Model skończyłem jakiś miesiąc temu.

W moim przypadku miało to taką kolejność.

1. deska + zegary i kierownica sklejone i pomalowane

2. drążki i inna drobnica przy fotelach wklejona i pomalowana

3. fotele pomalowane i klejone do podłogi

4. reszta podłogi i siedziska sklejone i pomalowane

5. wstępnie pomalowane wnętrze pojazdu

6. wklejona podłoga

7. poprawki i wnętrze raczej już na gotowo - dość trudno potem coś poprawić

Napisano

A ja go składam (kończę już ) i uważam że nie jest taki zły. Fakt faktem dolożyłem blaszkę i skrajniki

Napisano

Środek wymaluj na gotowości, ale bez przyklejania górnej części kadłuba. Potem przyklej górna część i zamaskuj otwór np. gąbka. Drobnicę typu km-y, osłona km-y itp mocuje szybko na samym końcu.

• 3 weeks later...
Napisano

Niewiele się dzieje przy esdeku. Ostatnio mam strasznie mało czasu na zabawy. Ale coś tam próbuje robić. Malowanie nadal dalekie od ideału ale jak sam porównuje siebie do wcześniejszego modelu to widze małe postępy. a610467d3dd676567b5fc59a183fb40c.jpg67e11d5c46debc3e71f2a5d5879085bd.jpg

Wytapane z mojego G4

Napisano

Ale mam nadzieję, że tę jamę skurczową na pancerzu zaszpachlujesz jakoś...