stanlejgks Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Urodziny za pasem i pierwszy z prezencików już na stole. To mój drugi model jaki zaczynam. Założenia: robić wolniej, dokładniej i częściej słuchać waszych porad. A co wyjdzie? Dowiem sie za jakiś czas. Wytapane z mojego G4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Kiedyś zrobiłem podobnego tyle, e z AFV Club. Od razu Ci powiem - kup sobie metalowe skrajniki bo swoje chyba z trzy razy połamałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Lepiej kupic model Afv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanlejgks Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Kupić kupić kiedy to prezent hehe. Niestety już na starcie mam problem bo dołączona instrukcja jest na tyle biedna że nawet nie ma podanych kolorów i schematów malowania. Ech... Daleko jeszcze do tego ale wole wiedziec co i jak. Wytapane z mojego G4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Najpierw zajmij się klejeniem a,a o malowaniu pomyśl później powodzenia życzę bo to dość leciwy model i fajerwerków nie oczekuj-ale jak to Twój drugi to się nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Najgorszy to on nie jest ale tak jak pisze Piotr najpierw go posklejaj a malowanie potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Jak skończysz ten pojazd to polecam potem esdeka z takich firm jak AFV czy Dragon, oba idzie kupić w granicach 100 zł, zobaczysz różnice. Esdek ze Zvezdy podobno też niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanlejgks Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Tyle narazie. Wstawione oczywiście na sucho. Wytapane z mojego G4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Rada praktyczna fotele i siedzenia wklej jak już będziesz miał na gotowe, łatwiej jest wtedy pomalować te elementy jak i wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanlejgks Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2016 No właśnie. Deske rozdzielcza i resztę środka malować i potem wkleić czy na odwrót? Bo jakoś nie wyobrażam sobie jakbym miał to zrobić? Wytapane z mojego G4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Pomalować cały środek na gotowe, to samo z fotelami i siedzeniami w przedziale desantowym i potem je wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kessler Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Tak jak kolega Gustlik napisał. Elementy wnętrza pomaluj i dopiero wklej. Model skończyłem jakiś miesiąc temu. W moim przypadku miało to taką kolejność. 1. deska + zegary i kierownica sklejone i pomalowane 2. drążki i inna drobnica przy fotelach wklejona i pomalowana 3. fotele pomalowane i klejone do podłogi 4. reszta podłogi i siedziska sklejone i pomalowane 5. wstępnie pomalowane wnętrze pojazdu 6. wklejona podłoga 7. poprawki i wnętrze raczej już na gotowo - dość trudno potem coś poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 A ja go składam (kończę już ) i uważam że nie jest taki zły. Fakt faktem dolożyłem blaszkę i skrajniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Środek wymaluj na gotowości, ale bez przyklejania górnej części kadłuba. Potem przyklej górna część i zamaskuj otwór np. gąbka. Drobnicę typu km-y, osłona km-y itp mocuje szybko na samym końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanlejgks Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Tyle udało się zrobić. Idealnie nie jest ale poprawiałem to chyba ze sto razy hehe. Wytapane z mojego G4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanlejgks Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 A nie kurde nie mogę patrzeć na te zegary. Jutro kolejna poprawka Wytapane z mojego G4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanlejgks Napisano 17 Maja 2016 Autor Share Napisano 17 Maja 2016 Niewiele się dzieje przy esdeku. Ostatnio mam strasznie mało czasu na zabawy. Ale coś tam próbuje robić. Malowanie nadal dalekie od ideału ale jak sam porównuje siebie do wcześniejszego modelu to widze małe postępy. Wytapane z mojego G4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Ale mam nadzieję, że tę jamę skurczową na pancerzu zaszpachlujesz jakoś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi