aro275 Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Witam , jestem właśnie na etapie klejenia tego czołgu . pomalowałem go na kolor piaskowy który sam uzyskałem poprzez wymieszanie różnych kolorów. Zrobiłem wash bardzo mocny, brązem Van Dycka .mam duży problem z bandażami kół , ręka mi się trzęsie podczas malowania:) pytanie , następujące , jak zrobić fajne obicia , nieprzesadzone oraz realistyczny kurz . Generalnie dużo kurzu . Oto dwie fotki robocze Malowanie pędzlem, niestety nie dorobiłem się aerografu jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Prosty aerograf kosztuje 40zl (piwata), wiec prawie tyle co paczka fajek ;) Za gesta farba malujesz, widac smugi niestety. Do obic polecam drobny pedzelek, gabeczke i troche wyczucia. Jak nie masz aerka to do kurzu zostaja Ci tylko pigmenty, ewentualnie suche pastele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro275 Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Ok Dziękuję . Farbę rozcieńczałem jak tylko się dało , ale to pędzel:) Mam coś takiego , kupiłem sobie kiedyś pędzel do tappingu , spróbuję tym . A co malowania , przykryje go bardzo pokazna warstwa kurzu pustynnego i będzie cacy Teraz jakie pastele mam wziąć , żeby było pustynnie a nie stepowo Jakie kolory wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 . Jak nie masz aerka to do kurzu zostaja Ci tylko pigmenty, ewentualnie suche pastele. A właśnie, że nie; P Możesz jeszcze wykorzystać kredkiTamiya i produkty AK, Tak na prawdę do zrobienia kurzu aerograf nie jest potrzebny. Pasteli nie polecam, lepiej będzie zainwestować w pigmenty. Co do obić to tak jak wyżej, gąbka + mały pędzelek i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro275 Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Witam, model dostal trochę obić za pomocą pędzla do tappingu, oraz kalki . Tylko ten kolor , hmmm kurcze nie jest za bardzo piaskowy ,i ten zasobnik z tyłu wieży , to chyba błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro275 Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 Edycja mojego tematu . Panzer prawie skończony. okurzyłem go na maksa , wynalazłem świetną rzecz do kurzenia , pigment firmy Kremer za 7 zł, super się robi nim zakurzenia i jest bardzo trwały . Jak ktoś chce zakurzyć swój pojazd , to mogę z czystym sercem polecić Jako że jest to wersja C , musiałem wyrwać zasobnik wieżowy , w zamian dorobiłem kilka skrzyń z gliny modelarskiej na tył i przykryłem to "płachtą" Nie jestem tylko pewny koloru , czy nie za zielony jest . Dorobiłem rurę wydechową oraz wiadro , tylko nie wiem czy nie za małe ? Proszę o to rezultaty , mnie osobiście nawet się podoba , jest zakurzony na amen tak jak w rzeczywistości czołgi Afrika Korps były . Acha , postanowiłem dac jednak "szansę" ludzikom z tego zestawu , trochę ich podszlifowałem , zaszpachlowałem oraz dorobiłem paski do broni z modeliny. na razie sa pomalowani bazowo , tak jak i zamocowanie jest tez chwilowę. Oto zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro275 Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 Nowe zdjęcia . Model gotowy . nie wiem czy powinien być tu , czy raczej już w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 No w galerii to trochę Ci się oberwie. Kilka spostrzeżeń. Lewa gąsienica (patrząc od przodu) jest strasznie krzywo na kole napędowym. Koła jezdne też są krzywe. Lufy, szczególnie km to porażka. No i wisienki na torcie - reflektory. Można było rozwiercić i zalać jakimś klejem (ja np. używam Vallejo Still Water). No chyba że chcesz go traktować jako trening, zapomnieć i walczyć z następnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 gąsienice masz założone odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro275 Napisano 6 Maja 2016 Autor Share Napisano 6 Maja 2016 Panowie teraz wiem dlaczego gąsienica prawa tak się przekrzywiła! Koło napinające się urwało. Faktycznie to dobrze że tak się stało ,teraz mogę założyć prawidłowo gąsienice,tylko jedno mnie martwi jakim klejem przykleić te oderwane części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 (...) ,tylko jedno mnie martwi jakim klejem przykleić te oderwane części. CA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro275 Napisano 7 Maja 2016 Autor Share Napisano 7 Maja 2016 Stało się coś takiego koło napinające prawe pękło i wypadlo , zresztą napędowe tez i wieża puściła klej tak samo , po prostu model się rozkleił Tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro275 Napisano 7 Maja 2016 Autor Share Napisano 7 Maja 2016 Oto co się stało, model się rozkleił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Dobra okazja by wrzucić go na noc do Cleanluxa, zmyć farbę, oczyścić, poszpachlować co się da i pomalować od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro275 Napisano 16 Maja 2016 Autor Share Napisano 16 Maja 2016 Witam , wyczyścilem , zmyłem poprzednia farbę , bo nie mogłem na niego patrzeć i pomalowałem od nowa . teraz wygląda to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Jako że jest to wersja C , musiałem wyrwać zasobnik wieżowy ,... . Po usunięciu zasobnika to nadal wersja ausf.F. - wersja ausf.C - http://www.toadmanstankpictures.com/panzer_ii_01.jpg - wersja ausf.F - https://lh4.googleusercontent.com/-LPf8sLP-d9w/VE0AF0iczEI/AAAAAAAAF0Q/Yre-AI-t21Qw1_s9yaGaWb5y2sgmhhukACL0B/w903-h677-no/P4250072.JPG Różnic jest dużo z przodu to widać doskonale. W tytule Masz opis: "Tamyia 1:35 Panzer 2 Ausf G Afrika". Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro275 Napisano 8 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2016 Oczywiście błąd z mojej strony chodziło i o ausf F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 tak na szybko fota panzer II ausf. G: źródło: forum.warthunder.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi