Skocz do zawartości

Grillowanie z Flammpanzerwagen Kfz 251/16 ausf C

Stojkovic

Rekomendowane odpowiedzi

Mam microsola więc spróbuję zzrobić jak mówisz.

Póki co popracowałem nad utyraniem wnętrza. To wersja ausf. C więc pewnie widziała inwazję na Francję, stąd pomysł na podłogę w Panzergrey. Pomyślałem, że będzie to też fajny kontrast dla reszty w Dunkelgelb.

IMG_0208_zpssbgnv4zg.jpg

IMG_0210_zpssfyf3vfy.jpg

Obiłem głównie w miejscach, gdzie znajdują się łokcie załogi i zara przy podłodze.

IMG_0215_zpsvhguuzxj.jpg

IMG_0211_zpsqhljop0y.jpg

Próbowałem też przypasować część załogi.

No i tutaj klops.

Verlindenowy radiotelegrafista jest w porównaniu z dragonowskim kierowcą ogromny - wręcz mutant.

IMG_0206_zpsewgfdouk.jpg

Dlatego zmontuję i użyję tylko kierowcy

IMG_0207_zpsrgpiqr20.jpg

Lecimy dalej...

Odrapania robuiłem na worn effects z AK. Najpierw kolor rusty tracks też z AK a potem na to trzy kolory Dunkelgelb z zestawu do modulacji czyli: Dark Base, Base i Light Base. Odrapania nie sa idealne, mogły by być o niebo lepsze, ale przy nakładaniu trzech kolorów efekt ten jest dość ciężko osiągnąć.

Podłoga analogicznie do reszty tez trzy odcienie modulacji i też na worn effect.

Witam,

Poprawiłem conieco i zobiłem washa. Powoli zmierzam do zamknięcia wnętrza w jednej bryle.

DSC_0075_zpsu6slx60b.jpg

DSC_0078_zpswpqbpgml.jpg

DSC_0080_zpsbos05a8c.jpg

DSC_0082_zpsmkefezvz.jpg

DSC_0083_zpsxhgpeemk.jpg

DSC_0084_zpszdvxq02i.jpg

Uporałem się też z zegarami...

DSC_0081_zps2mp7zfx0.jpg

Jest też ekipa już w przygotowaniu. Jak kuklux klan

DSC_0086_zps46dyrwrt.jpg

Pewnie się nie wyrobię, ale będę walczył do końca...

Przejrzałem to co dał Dragon i w tym modelu akurat (mam dla porównania inny kfz. 251 też z Dragona) były zegary z takiego szablonu wycinane w formie naklejek na zegary. Myślałem że to kalki a tu zaskoczenie...

Teraz już tylko dogranie figurki kierowcy, dodanie paru elementów we wnętrzu i złożenie w całość.

Kolejne poważne postępy już raczej w wątku warsztatowym poza konkursem. Nie wyrobiłem się z Panzer IV i z Kfz 251 też się nie ma szans wyrobić. Z drugiej strony model tylko zyska jak nie będzie robiony na szybko.

Witajcie,

Korzystając z chwili czasu i tego, że młoda pociecha zasnęła wcześniej podłubałem wieczorem przy modelu.

Powoli sklejam bebechy do kupy.

Dopasowałem mniej-więcej kierowcę, co było dość sporym wyzwaniem, bo miejsca na niego jest tyle co nic - to znny problem kfz 251 od Dragona.

Nie mniej jednak w miarę wygląda na siedzącego za kółkiem.

Doszedł też plakat na ściankę zbiornika.

DSC_0110_zpsictbpxql.jpg

DSC_0111_zpsseknxntw.jpg

Dołożyłem też pasek do MP40 na ścianach co by nie było, że lewitują.

DSC_0114_zpsvadz49kg.jpg

DSC_0115_zpstcqbxiio.jpg

DSC_0116_zpsey7kdaw0.jpg

Ciekawe ile z tego będzie widać na koniec...

Przewody zostaną tak jak jest, tymbardziej, że to będzie raczej marginalny element całości. Oczywiście przysmole je jak trzeba ale nie będę zbytnio kombinował, bo nie ma żadnych informacji czy na foto z epoki czy w necie o ich kolorze.