enten Napisano 13 Sierpnia 2016 Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Łukasz, masz jakiegoś "zmiękczacza" do kalek? Jeśli tak to wal śmiało kalki i siuwaksu nie żałuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Mam microsola więc spróbuję zzrobić jak mówisz. Póki co popracowałem nad utyraniem wnętrza. To wersja ausf. C więc pewnie widziała inwazję na Francję, stąd pomysł na podłogę w Panzergrey. Pomyślałem, że będzie to też fajny kontrast dla reszty w Dunkelgelb. Obiłem głównie w miejscach, gdzie znajdują się łokcie załogi i zara przy podłodze. Próbowałem też przypasować część załogi. No i tutaj klops. Verlindenowy radiotelegrafista jest w porównaniu z dragonowskim kierowcą ogromny - wręcz mutant. Dlatego zmontuję i użyję tylko kierowcy Lecimy dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 14 Sierpnia 2016 Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Fajnie działasz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Odrapania robuiłem na worn effects z AK. Najpierw kolor rusty tracks też z AK a potem na to trzy kolory Dunkelgelb z zestawu do modulacji czyli: Dark Base, Base i Light Base. Odrapania nie sa idealne, mogły by być o niebo lepsze, ale przy nakładaniu trzech kolorów efekt ten jest dość ciężko osiągnąć. Podłoga analogicznie do reszty tez trzy odcienie modulacji i też na worn effect. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 14 Sierpnia 2016 Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Fajnie działasz! E! a ja nie ładnie??? :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Jest oki, a odrapania zawsze możesz dopracować suchym pędzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Witam, Poprawiłem conieco i zobiłem washa. Powoli zmierzam do zamknięcia wnętrza w jednej bryle. Uporałem się też z zegarami... Jest też ekipa już w przygotowaniu. Jak kuklux klan Pewnie się nie wyrobię, ale będę walczył do końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Niestety nie sądze by było to możliwe. Wolę odpuścić i dobrze go zrobić, niż sklecić gniota bez ładu i składu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Sierpnia 2016 Share Napisano 17 Sierpnia 2016 No i ładnie Ci te zegary wyszły. Kalki z płyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Przejrzałem to co dał Dragon i w tym modelu akurat (mam dla porównania inny kfz. 251 też z Dragona) były zegary z takiego szablonu wycinane w formie naklejek na zegary. Myślałem że to kalki a tu zaskoczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 20 Sierpnia 2016 Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Bardzo dobrze to wygląda dajesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Teraz już tylko dogranie figurki kierowcy, dodanie paru elementów we wnętrzu i złożenie w całość. Kolejne poważne postępy już raczej w wątku warsztatowym poza konkursem. Nie wyrobiłem się z Panzer IV i z Kfz 251 też się nie ma szans wyrobić. Z drugiej strony model tylko zyska jak nie będzie robiony na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 słuszne podejście pospiech jest wskazany tylko przy łapaniu pcheł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Witajcie, Korzystając z chwili czasu i tego, że młoda pociecha zasnęła wcześniej podłubałem wieczorem przy modelu. Powoli sklejam bebechy do kupy. Dopasowałem mniej-więcej kierowcę, co było dość sporym wyzwaniem, bo miejsca na niego jest tyle co nic - to znny problem kfz 251 od Dragona. Nie mniej jednak w miarę wygląda na siedzącego za kółkiem. Doszedł też plakat na ściankę zbiornika. Dołożyłem też pasek do MP40 na ścianach co by nie było, że lewitują. Ciekawe ile z tego będzie widać na koniec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 kierowca zasłoni do tego ten kawałek dachu też ograniczy pole widzenia w środku al. e robota piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 A przewody/węże do mieszanki w jakim kolorze będą?? Ogólnie jestem na tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Przewody zostaną tak jak jest, tymbardziej, że to będzie raczej marginalny element całości. Oczywiście przysmole je jak trzeba ale nie będę zbytnio kombinował, bo nie ma żadnych informacji czy na foto z epoki czy w necie o ich kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 A nie były azbestowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Ciężko powiedzieć z czego były. Nie znam żadnego zachowanego egzemplarza flammpanzerwagena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi