slee Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Witam Wprawdzie z tym projektem mialem zamiar ruszyc dopiero po ukonczeniu F-4J, ale po namysle postanowilem jednak wziasc udzial w moim pierwszym konkursie. Tematem projektu jest MiG-23 MLD z Trumpetera, uzupelniony o zywiczne zestawy Airesa: szoferka, wneki podwozia, dysza i korekcja tail fina. Do tego blaszka Eduarda, rurki mastera oraz kalki Linden Hill do Afgancow. Dojda jeszcze zywiczne FAB-250. Inbox: Zamowione z Polski farby juz leca, takze mysle ze rusze z projektem w ciagu 2 tygodni. Watpie zebym wyrobil sie z czasem do konca trwania konkursu, ale sprobowac zawsze mozna ;) Licze tez na merytoryczna pomoc bardziej doswiadczonych kolegow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Bogaty zestaw dodatków jak na konkurs. Mam nadzieję, że się wyrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Sypnęło Floggerami :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lookas87 Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Życzę powodzenia z zywicami na pewno będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 ....Bogaty zestaw dodatków jak na konkurs... Właśnie, właśnie... zapowiada się sporo dłubania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 8 Maja 2016 Autor Share Napisano 8 Maja 2016 Witam Jako ze zrobilem sobie przerwe od oklejania Phantoma pierdyliardem stencili postanowilem sprobowac wpasowac zywice do Mig-a. Na poczatek zajalem sie szoferka. Postraszyliscie mnie tragicznym spasowaniem wiec podziewalem sie walki na miare proby wcisniecia szoferki F-14 dedykowanej do hasegawy do modelu italieri (kiedys to zrobilem i nawet wyszlo),tymczasem wielkiej tragedii jak narazie nie stwierdzilem. Na poczatek zajalem sie pocieniowaniem burt modelu i wpasowaniem paneli bocznych: Nastepnie zajalem sie wpasowaniem wanny szoferki, wyszlifowalem dosc mocno krawedzie nad tylna grodzia kokpitu, tak aby nie ruszac samej grodzi: Musialem tez pocieniowac scianki samej wanny, i po kilkudziesieci przymiarkach i poprawkach udalo mi sie zamknac kadlub bez szpar i naprezen plastiku: Panele boczne wkleilem juz do polowek kadluba, jednoczesnie szpachlujac CA szpary na styku, sama wanne wkleje dopiero po pomalowaniu. Przymiezalem tez tablice przyzadow z podszybiem i pasuje, ale pamietam ze gdzies czytalem ze element ten wystaje zbyt wysoko wzgledem oryginalu. Teraz zaczalem wpasowywanie wnek podwozia, jak narazie musze stwierdzic ze przednia wneka pasuje bez zastrzezen, a wneki podwozia glownego trzeba bedzie pocieniowac od gory, bo wystaja ponad krawedz "gniazd" (nie wiem jak to poprawnie nazwac) skrzydel. C.D.N. Edit: Wpasowalem wneki podwozia. Przednia wneka pasuje bez zastrzezen, jedynie przesuniete sa otwory do montazu klap wneki, ale to latwe do skorygowania: Z wnekami podwozia glownego bylo wiecej zabawy. Zeszlifowalem tez krawedzie wnek, aby ukryc grubosc plastiku wypraski. Wydaje mi sie ze efekt jest lepszy niz w oryginale. Wneki glowne wkleilem na CA, jest tam latwy dostep wiec nie bedzie problemow z malowaniem: W jednym miejscu musialem uzupelnic ubytek na zywicy, byl wylamany fragment kolnierza, taki dostalem zestaw. W ogole to na 3 otworzone zestawy Airesa, w dwoch mam ulamane elementy C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 8 Maja 2016 Autor Share Napisano 8 Maja 2016 Strzelam powaznego babola na samym starcie relacji i nikt tego nie zauwaza Poprawione wneki podwozia: Ma ktos moze schemat nitowania w postaci cyfrowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Ładnie wpasowałeś te żywice, ale aż mnie serce boli jak widzę jak przy tym zniszczyłeś powierzchnię modelu. Przecież szlifować powinieneś od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 8 Maja 2016 Autor Share Napisano 8 Maja 2016 Hehe, nic tam nie jest zniszczone, makro uwydatnia rysy. Przejechalem tylko gabka scierna. A od srodka to nie tylko szlifowanie, ale dlutowanie bylo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Ja walcząc z dopasowaniem żywic zawsze oklejam wszystko niebieską szeroką taśmą 3M, ułatwia to życie nie trzeba później odtwarzać linii i likwidować rys, POLECAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 11 Maja 2016 Autor Share Napisano 11 Maja 2016 Wczoraj dotarla przesylka z farbami wiec ruszylem troche z Floggerem, dokladnie z jego kokpitem. Pomalowane tablice: Kokpit pomalowany bazowym: Z polistyrenu 0,13 zrobilem imitacje uszczelek: Pozniej pedzelkowanie, wash, suchy pedzel i na koniec lakier matowy. Szoferka juz na swoim miejscu: Zaszpachlowalem laczenie zywicy z plastikiem: I rzut oka na tablice zegarow, jak widac mistrzem pedzla nie jestem ;) : ogolnie model strasznie zwichrowany, mialem roblemy zeby polapac kadlub w miare prosto. Cos tam sie udalo naprostowac ale nie do konca. Bede z tym walczyl podczas zamykania kadluba. Narazie kilka dni przerwy od miga bo chce dokonczyc Phantoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Jest niemało gimnastyki z tym trampkiem, ale póki co robota całkiem całkiem. Z zegarami sobie poradziłeś całkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Zegary bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi