ra12 Napisano 28 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2016 Witam prace powoli do przodu. Czołg oczywiście będzie brudzony, ale później. Liny będą przyciemnione, dzięki za zwrócenie uwagi. Faktycznie za mocne to błyszczenie... Kolor wydechów zniekształcony przez oświetlenie. Nie są takie czerwone. A tak to wygląda teraz... Gąsienice ruchome składane po ogniwie na "sworznie" z drutu 0.4, później czarny mat podkład, metalizer Gunze 212 Iron z aero, polerka filcem do "metalu", filtr z rozwodnionego VA Rust 71.080 (50/50 z wodą) i sproszkowane pastele kładzione na mokre. Po wyschnięciu tapowane "damskim" pędzlem . Krawędzie będą podkreślone ołówkiem 2B. Generalnie lato nie sprzyja pracom ale nie ma rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 28 Czerwca 2016 Share Napisano 28 Czerwca 2016 Czerwona gaśnica - bluźnierstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 Zacnie wygląda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 Ogólnie całkiem nieźle to wyszło - ale na pancerce słabo się znam Jednak te wydechy to rzeczywiście jak z jakiegoś wraku przerdzewiałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 To ma być porzucony czołg? Gąsienice z wydechem zrobiłeś z niezłą manierą. Koła wycierają gąsienice a u Ciebie wesoło zardzewiałe. No chyba, że to wina światła.... Wokół narzędzi masz niedomalowany kamuflaż a same narzędzia czyste. Bez sensu. Ps. Czerwone gaśnice nie istnieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra12 Napisano 27 Lipca 2016 Autor Share Napisano 27 Lipca 2016 Witka czas ucieka, więc trzeba jechać dalej. Nad czołgiem prace trwają, czas już wziąć się za podstawkę. Po lewej będzie chodnik i kawałek jezdni w zimowej scenerii. Po prawej wzniesienie i chatka w pełnym lecie. Przed chatką będzie dziewczę. Podstawa to płyta regipsowa, struktury zrobione ze styroduru, ramka z obrazka. Dość ciężko się go kroi, ale ostatecznie łatwy w obróbce. Plan ogólny z tankiem (wciąż nad nim pracuję...) na razie bez figsów. Budyneczek nabiera kształtów. Patyczki od kawy + wykałaczki + kamyczki z ogrodu. Dojdą jeszcze dachówki, klamki, zawiasy, ramy okienne i inna drobnica. Dachówki z kartonu, jeszcze bez wykończenia brzegów. Dzięki za Wasze uwagi. Gaśnica już nie jest czerwona... Nad resztą rzeczy pracuję. Dużo zieleniny do zrobienia przede mną... Mam nadzieję, że się wyrobię w czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra12 Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Prace nad dioramką wciąż trwają... Doszedł bruk, trawa sadzona w kępach Właz do kanału Widoczek ogólny Przymiarka z budynkiem i tankiem Dojdzie jeszcze lampa uliczna, figsy, płot, rośliny i wszystko co się uda jeszcze dorobić. A czasu coraz mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra12 Napisano 30 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Witam wszystkich (jeśli jeszcze ktokolwiek tu zagląda ) Dioramka ukończona. Zanim zaproszę do ostatnich kadrów z prac chcę serdecznie podziękować Kolegom za wszelkie podpowiedzi i rady. Były bardzo pomocne A jak na pierwszą moją relację byliście bardzo łagodni. Dzięks. Wiele rzeczy udało mi się zrobić po raz pierwszy (zimowe kamo, śnieg, wiele samoróbek, kępki trawy, zimm, cieniowanie figsów itd. ...). Niezła zabawa i nauka na przyszłość. Następna praca będzie, mam nadzieję, lepsza. Z moim marnym skilem te cztery miechy to nie było dużo czasu na konkurs. Ale nic to. Na zakończenie kilka zdjęć z ostatecznych przymiarek i zapraszam do galerii finałowej! Koniec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 jakiś czas nie zaglądałem do tematu, teraz zajrzałem i może ze zmęczenia ale... kompletnie nie przemawia do mnie ten zimowy akcent - może za trudne? W ogóle nie współgra z podłożem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Miały być gołe babki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 przejrzałem temat i faktycznie - gdzie są dupeczki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra12 Napisano 30 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2016 przejrzałem temat i faktycznie - gdzie są dupeczki??? Miały być gołe babki. Jedna jest... Wyszła mi dość szpetnie, ale niewątpliwie jest to "dupeczka" Co to za biała plama na tym Tygrysie? Miało być zimowe kamo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Cycki, cycki pokaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi