Jaśko2002 Napisano 20 Czerwca 2016 Share Napisano 20 Czerwca 2016 Ja tak samo , koniec roku szkolnego i jechane Może mi to umknęło ,ale malujesz aero czy pędzlem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2016 Ja tak samo , koniec roku szkolnego i jechane Może mi to umknęło ,ale malujesz aero czy pędzlem ? Dokładnie Pędzlem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 5 Lipca 2016 Autor Share Napisano 5 Lipca 2016 Wakacje, więc trochę ruszyłem z robotą! IV etap to lufa (skończona w 95%) V etap to przednia osłona (do szlifowania, generalnego , widać kleksy z kleju, ale w rzeczywistości nie jest to tak widoczne i rażące po oczach jak na zdjęciu, ale szlifowanko będzie i tak.) Pozdrawiam! Proszę o wyrozumiałość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Może staraj się nakładać mniej kleju, najlepiej oczkiem od igły, wtedy kropelka kleju będzie mniejsza i nie rozleje się po części. Spróbuj, pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 6 Lipca 2016 Autor Share Napisano 6 Lipca 2016 Może staraj się nakładać mniej kleju, najlepiej oczkiem od igły, wtedy kropelka kleju będzie mniejsza i nie rozleje się po części. Spróbuj, pomaga. Sprubuję Ale na tych zdjęciach serio jest to wyolbrzymione. Zresztą już trochę przeszlifowałem. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Ładnie polecam klej TAMIYA extra thin do plastiku , klej niezastąpiony, ale blaszek już raczej nim nie przyklejisz Bedziesz nadawał faktury pancerza tym panelom ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 6 Lipca 2016 Autor Share Napisano 6 Lipca 2016 Ładnie polecam klej TAMIYA extra thin do plastiku , klej niezastąpiony, ale blaszek już raczej nim nie przyklejisz Bedziesz nadawał faktury pancerza tym panelom ? Pozdrawiam Właśnie używam tego kleju i jeszcze do blach klej TAMIYA CA. A jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Bedziesz nadawał faktury pancerza tym panelom ? Jaśko, jaką Ty fakturę chcesz nadawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Taką : yf O ile mi wiadomo , to ta płyta z przodu nie była idealnie gładka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Może z przyklejonej sody kuchennej (to jest sposób kartonowy, nie wiem jak w modelu plastikowym wyjdzie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Dodałem do poprzedniego postu link , można to zrobic z surfacera (wydatek 18 zł) lub upłynnionej szpachlówki tutorial krok po kroku kryje się pod linkiem PS. od 3.10 szpachlówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 6 Lipca 2016 Autor Share Napisano 6 Lipca 2016 Spróbuję metodę ze szpachlówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Spróbuj na kawałku plastiku , jak to wychodzi , acha, i pamiętaj , że rożne szpachlówki rozcieńczają sie rożnymi rozcienczalnikami , spróbuj ze zmywaczem do paznokci , jak nie masz czystego acetonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Słuchajcie, nie jestem jakimś guru czy specjalistą ale według mnie piep... głupoty. Blacha grubości 4-5mm nie będzie miała takich wstrętnych wżerów przy walcowaniu. Z całą uprzejmością powiem, że to co widzimy na rekonstruowanej płycie armaty to ślady po usuwanej korozji zapewne metodą piaskowania. To o czym piszesz Jaśko można robić na ruskich czołgach ale nie na płytach 4-5mm, na litość boską... KW-2, dla mnie zrobiłeś super postęp i nie eksperymentuj z takimi rzeczami bo nie dość, że nie jest to zgodne z prawdą to i będzie krzywdzące dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 To była tylko propozyzycja , JAK DLA MNIE wyglada to fajnie na skończonym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Fajnie to wygląda..... Zdecyduj zatem czy taka faktura walcowanej stali miała miejsce w rzeczywistości czy podoba Ci się bo widziałeś gdzieś na jakimś zdjęciu... W sumie fajnie jakby jeszcze powiesił zapasowe koło od pantery na tym pancerzu, to też fajnie wygląda i akurat mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 6 Lipca 2016 Autor Share Napisano 6 Lipca 2016 Bo kilku próbach odwzorowania tej faktury, doszedłem do wniosku, że jednak z tego zrezygnuję bo wychodzi mi to średnio, a nie chcę zepsuć tego modelu:) Pozdro i dzięki za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Napisałem sugestię, ze to fajnie wyglądało by to na modelu , ale to jest tylko moje zdanie , a na przykład dałem zdjecie . Nawet jeśli armata nie miała czegoś takiego , to modelarstwo to przeciez nie jest rzeczywistość Jak dla mnie , słowa Miga Jimneza (modelarstwo to interpretacja rzeczywistości ) są słuszne , ale to tylko moje zdanie Jeśli dla Ciebie jest inaczej , nie ma sprawy, to Twoje zdanie , a każdy przecież ma inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Nawet jeśli armata nie miała czegoś takiego , to modelarstwo to przeciez nie jest rzeczywistość To ja już skończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Co innego modelarstwo REDUKCYJNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Kw2, nie kombinuj, model tej wielkości (ta armata była po prostu mała) i ta skala +faktura odlewu = porażka. Enten dobrze Ci podpowiada. Za bardzo starłeś bieżnik na oponach, podwozie trochę upaprane klejem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 I spór rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 17 Lipca 2016 Autor Share Napisano 17 Lipca 2016 Na dwa tygodnie w warsztacie zastój bo wyjeżdżam, więc aktualizacji nie będzie:( Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Armata poskładana do kupy, jeszcze tylko trochę szlifowania, itp. i podkład! Kilka zdjęć, bo akurat ładna pogoda, a co za tym idzie dobre warunki do....... sami wiecie:) Zapraszam na mój drugi wątek konkursowy który znajduje się pod tym linkiem: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=224&t=54713 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Koła masz źle przyklejone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi