Jaśko2002 Napisano 20 Czerwca 2016 Napisano 20 Czerwca 2016 Ja tak samo , koniec roku szkolnego i jechane Może mi to umknęło ,ale malujesz aero czy pędzlem ? Cytuj
KW-2 Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Napisano 21 Czerwca 2016 Ja tak samo , koniec roku szkolnego i jechane Może mi to umknęło ,ale malujesz aero czy pędzlem ? Dokładnie Pędzlem:) Cytuj
KW-2 Napisano 5 Lipca 2016 Autor Napisano 5 Lipca 2016 Wakacje, więc trochę ruszyłem z robotą! IV etap to lufa (skończona w 95%) V etap to przednia osłona (do szlifowania, generalnego , widać kleksy z kleju, ale w rzeczywistości nie jest to tak widoczne i rażące po oczach jak na zdjęciu, ale szlifowanko będzie i tak.) Pozdrawiam! Proszę o wyrozumiałość! Cytuj
Kapitan1 Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 Może staraj się nakładać mniej kleju, najlepiej oczkiem od igły, wtedy kropelka kleju będzie mniejsza i nie rozleje się po części. Spróbuj, pomaga. Cytuj
KW-2 Napisano 6 Lipca 2016 Autor Napisano 6 Lipca 2016 Może staraj się nakładać mniej kleju, najlepiej oczkiem od igły, wtedy kropelka kleju będzie mniejsza i nie rozleje się po części. Spróbuj, pomaga. Sprubuję Ale na tych zdjęciach serio jest to wyolbrzymione. Zresztą już trochę przeszlifowałem. Pozdro! Cytuj
Jaśko2002 Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 Ładnie polecam klej TAMIYA extra thin do plastiku , klej niezastąpiony, ale blaszek już raczej nim nie przyklejisz Bedziesz nadawał faktury pancerza tym panelom ? Pozdrawiam Cytuj
KW-2 Napisano 6 Lipca 2016 Autor Napisano 6 Lipca 2016 Ładnie polecam klej TAMIYA extra thin do plastiku , klej niezastąpiony, ale blaszek już raczej nim nie przyklejisz Bedziesz nadawał faktury pancerza tym panelom ? Pozdrawiam Właśnie używam tego kleju i jeszcze do blach klej TAMIYA CA. A jak to zrobić? Cytuj
enten Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 Bedziesz nadawał faktury pancerza tym panelom ? Jaśko, jaką Ty fakturę chcesz nadawać? Cytuj
Jaśko2002 Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 Taką : yf O ile mi wiadomo , to ta płyta z przodu nie była idealnie gładka Cytuj
Kapitan1 Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 Może z przyklejonej sody kuchennej (to jest sposób kartonowy, nie wiem jak w modelu plastikowym wyjdzie)? Cytuj
Jaśko2002 Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 Dodałem do poprzedniego postu link , można to zrobic z surfacera (wydatek 18 zł) lub upłynnionej szpachlówki tutorial krok po kroku kryje się pod linkiem PS. od 3.10 szpachlówka Cytuj
Jaśko2002 Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 Spróbuj na kawałku plastiku , jak to wychodzi , acha, i pamiętaj , że rożne szpachlówki rozcieńczają sie rożnymi rozcienczalnikami , spróbuj ze zmywaczem do paznokci , jak nie masz czystego acetonu Cytuj
enten Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 Słuchajcie, nie jestem jakimś guru czy specjalistą ale według mnie piep... głupoty. Blacha grubości 4-5mm nie będzie miała takich wstrętnych wżerów przy walcowaniu. Z całą uprzejmością powiem, że to co widzimy na rekonstruowanej płycie armaty to ślady po usuwanej korozji zapewne metodą piaskowania. To o czym piszesz Jaśko można robić na ruskich czołgach ale nie na płytach 4-5mm, na litość boską... KW-2, dla mnie zrobiłeś super postęp i nie eksperymentuj z takimi rzeczami bo nie dość, że nie jest to zgodne z prawdą to i będzie krzywdzące dla Ciebie. Cytuj
Jaśko2002 Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 To była tylko propozyzycja , JAK DLA MNIE wyglada to fajnie na skończonym modelu Cytuj
enten Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 Fajnie to wygląda..... Zdecyduj zatem czy taka faktura walcowanej stali miała miejsce w rzeczywistości czy podoba Ci się bo widziałeś gdzieś na jakimś zdjęciu... W sumie fajnie jakby jeszcze powiesił zapasowe koło od pantery na tym pancerzu, to też fajnie wygląda i akurat mi się podoba. Cytuj
KW-2 Napisano 6 Lipca 2016 Autor Napisano 6 Lipca 2016 Bo kilku próbach odwzorowania tej faktury, doszedłem do wniosku, że jednak z tego zrezygnuję bo wychodzi mi to średnio, a nie chcę zepsuć tego modelu:) Pozdro i dzięki za rady! Cytuj
Jaśko2002 Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 Napisałem sugestię, ze to fajnie wyglądało by to na modelu , ale to jest tylko moje zdanie , a na przykład dałem zdjecie . Nawet jeśli armata nie miała czegoś takiego , to modelarstwo to przeciez nie jest rzeczywistość Jak dla mnie , słowa Miga Jimneza (modelarstwo to interpretacja rzeczywistości ) są słuszne , ale to tylko moje zdanie Jeśli dla Ciebie jest inaczej , nie ma sprawy, to Twoje zdanie , a każdy przecież ma inne Cytuj
enten Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 Nawet jeśli armata nie miała czegoś takiego , to modelarstwo to przeciez nie jest rzeczywistość To ja już skończę. Cytuj
Lipstein Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 Kw2, nie kombinuj, model tej wielkości (ta armata była po prostu mała) i ta skala +faktura odlewu = porażka. Enten dobrze Ci podpowiada. Za bardzo starłeś bieżnik na oponach, podwozie trochę upaprane klejem... Cytuj
KW-2 Napisano 17 Lipca 2016 Autor Napisano 17 Lipca 2016 Na dwa tygodnie w warsztacie zastój bo wyjeżdżam, więc aktualizacji nie będzie:( Pozdrawiam! Cytuj
KW-2 Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Napisano 3 Sierpnia 2016 Armata poskładana do kupy, jeszcze tylko trochę szlifowania, itp. i podkład! Kilka zdjęć, bo akurat ładna pogoda, a co za tym idzie dobre warunki do....... sami wiecie:) Zapraszam na mój drugi wątek konkursowy który znajduje się pod tym linkiem: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=224&t=54713 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi