Skocz do zawartości

Armata p.panc. kal.37mm "BOFORS" wz.36 1:35 Mirage Hobby

KW-2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...

Wakacje, więc trochę ruszyłem z robotą!

IV etap to lufa (skończona w 95%)

751bcdbdbf693b24gen.jpg

1849e1ba64ed08e3gen.jpg

21ea96153d1e001egen.jpg

7f0755a3bdead50fgen.jpg

V etap to przednia osłona (do szlifowania, generalnego , widać kleksy z kleju, ale w rzeczywistości nie jest to tak widoczne i rażące po oczach jak na zdjęciu, ale szlifowanko będzie i tak.)

6f51e65fbe90fcb9gen.jpg

56b2d78d212f3c32gen.jpg

65955e70ec38e84amed.jpg

0bd1f2e6cb7cfe02med.jpg

Pozdrawiam!

Proszę o wyrozumiałość!:)

Może staraj się nakładać mniej kleju, najlepiej oczkiem od igły, wtedy kropelka kleju będzie mniejsza i nie rozleje się po części. Spróbuj, pomaga.

Kapitan1 napisał:
Może staraj się nakładać mniej kleju, najlepiej oczkiem od igły, wtedy kropelka kleju będzie mniejsza i nie rozleje się po części. Spróbuj, pomaga.

Sprubuję

Ale na tych zdjęciach serio jest to wyolbrzymione.

Zresztą już trochę przeszlifowałem.

Pozdro!

Jaśko2002 napisał:
Ładnie polecam klej TAMIYA extra thin do plastiku , klej niezastąpiony, ale blaszek już raczej nim nie przyklejisz

Bedziesz nadawał faktury pancerza tym panelom ?

Pozdrawiam

Właśnie używam tego kleju i jeszcze do blach klej TAMIYA CA.

A jak to zrobić?

Może z przyklejonej sody kuchennej (to jest sposób kartonowy, nie wiem jak w modelu plastikowym wyjdzie)?

Słuchajcie, nie jestem jakimś guru czy specjalistą ale według mnie piep... głupoty.

Blacha grubości 4-5mm nie będzie miała takich wstrętnych wżerów przy walcowaniu.

Z całą uprzejmością powiem, że to co widzimy na rekonstruowanej płycie armaty to ślady po usuwanej korozji zapewne metodą piaskowania.

To o czym piszesz Jaśko można robić na ruskich czołgach ale nie na płytach 4-5mm, na litość boską...

KW-2, dla mnie zrobiłeś super postęp i nie eksperymentuj z takimi rzeczami bo nie dość, że nie jest to zgodne z prawdą to i będzie krzywdzące dla Ciebie.

Fajnie to wygląda.....

Zdecyduj zatem czy taka faktura walcowanej stali miała miejsce w rzeczywistości czy podoba Ci się bo widziałeś gdzieś na jakimś zdjęciu...

W sumie fajnie jakby jeszcze powiesił zapasowe koło od pantery na tym pancerzu, to też fajnie wygląda i akurat mi się podoba.

Bo kilku próbach odwzorowania tej faktury, doszedłem do wniosku, że jednak z tego zrezygnuję bo wychodzi mi to średnio, a nie chcę zepsuć tego modelu:)

Pozdro i dzięki za rady!:)

Napisałem sugestię, ze to fajnie wyglądało by to na modelu , ale to jest tylko moje zdanie , a na przykład dałem zdjecie .

Nawet jeśli armata nie miała czegoś takiego , to modelarstwo to przeciez nie jest rzeczywistość

Jak dla mnie , słowa Miga Jimneza (modelarstwo to interpretacja rzeczywistości ) są słuszne , ale to tylko moje zdanie

Jeśli dla Ciebie jest inaczej , nie ma sprawy, to Twoje zdanie , a każdy przecież ma inne

Kw2, nie kombinuj, model tej wielkości (ta armata była po prostu mała) i ta skala +faktura odlewu = porażka. Enten dobrze Ci podpowiada. Za bardzo starłeś bieżnik na oponach, podwozie trochę upaprane klejem...

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Armata poskładana do kupy, jeszcze tylko trochę szlifowania, itp. i podkład!

Kilka zdjęć, bo akurat ładna pogoda, a co za tym idzie dobre warunki do....... sami wiecie:)

323140960910fee1gen.jpg

584ead007f85ea7bgen.jpg

4aa2a6ac9a7ceedcgen.jpg

abbc1786c697461cgen.jpg

Zapraszam na mój drugi wątek konkursowy który znajduje się pod tym linkiem:

http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=224&t=54713