FAZZY_bez_humoru Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Klasa 6 - Figurki i Popiersia Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Tutaj też coś spróbuję zmontować, skoro dają medal za niepomalowany model Wszyscy mają ciśnienie na te opisy warsztatów, co by więcej było, oko cieszyło i w ogóle aj waj.. zazwyczaj z jednoczesnym pomięciem istotnych etapów budowy i wykorzystanych technik malarskich.. :] Jakoś mi się to gryzie z ideą prezentowania warsztatów.. ale skoro taka moda.. to będę modny i ja: 17 1 Filistyni zgromadzili swe wojska na wojnę: zebrali się w Soko, ...[CIACH ADMIN]... i przeniósł ją do Jerozolimy, a zbroję umieścił w przybytku5. Jeżeli komuś chciało się to czytać to współczuję, bo do tego co tu powstanie poza nazwą raczej się nie ma. Przepisowy inbox, czyli goliath od dragona w wersji wczesnej - będzie zabawa w przerabianie na wersję późną, oraz podstawka, które wykonałem sobie hurtowo podczas konkursu zimowego: W pudle znajdują się wypraski x 2, czyli 4 szkopów i 2 goliaty - jak by ktoś reflektował, to mogę się podzielić. Kwestia tytułowego goliata rozwiązana, więc czas na opozycjonistę w postaci Dawida (nazwijmy go roboczo Roman). Roman pochodzi z zestawu Verlindena o uroczej nazwie "Double Trouble" czyli German SS Soldier with Horse WWII Vignette 674, a po zubożeniu o zdechłego kucyka wygląda tak: Pierwsze prace będą polegały na dorobieniu mu lewej ręki bo zestawowa nie pasuje do koncepcji, okrojeniu wyposażenia co by bardziej na powstańca się nadawał, pewnie jakąś głowę w kasku dostanie i jak coś więcej zrobię to wrzucę zdjęcia. No i oczywiście, co by pasowało do konkursu, czas to sierpień 1944. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Bardzo śmieszne :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 A niby w nicku ma że bez humoru... Dobre, ująłeś mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Przerobienie Goliatha elektrycznego na spalinowego, bo chyba to masz na myśli pisząc o późnym, będzie wymagało sporo pracy. W zasadzie obie te wersje są prawie do siebie nie podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 11 Maja 2016 Autor Share Napisano 11 Maja 2016 Przerobienie Goliatha elektrycznego na spalinowego, bo chyba to masz na myśli pisząc o późnym, będzie wymagało sporo pracy. W zasadzie obie te wersje są prawie do siebie nie podobne prawie robi różnicę :P mam dawcę podzespołów to spróbuję się pobawić, może się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Przez moment liczyłem na scenę biblijną. ;) Oglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Wszyscy mają ciśnienie na te opisy warsztatów, co by więcej było, oko cieszyło i w ogóle aj waj.. zazwyczaj z jednoczesnym pomięciem istotnych etapów budowy i wykorzystanych technik malarskich.. :] Jakoś mi się to gryzie z ideą prezentowania warsztatów.. ale skoro taka moda.. to będę modny i ja: Częściowo masz rację. Brakuje bardzo często w warsztatach zdjęć farb, narzędzi . Ewent. nr. katalogowy farby. No i technik malarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 12 Maja 2016 Autor Share Napisano 12 Maja 2016 Brakuje bardzo często w warsztatach zdjęć farb, narzędzi . Ewent. nr. katalogowy farby. No i technik malarskich. z tymi zdjęciami narzędzi i farb to bym nie szalał, a tym bardziej z numerami farb.. kolor to kolor.. dyskusji na forum o tym jak coś pomalować było multum.. zielony to zielony.. jaśniejszy - model stoi w słońcu, ciemniejszy - model stoi pod drzewem :P ale jak najbardziej opisy malarskie technik, ewentualnie przedstawianie etapów z malowania żeby było widać jak co robione (no chyba, że to tajne i lepiej nie pokazywać swoich patentów bo konkurencja podpatrzy i pomaluje swój lepiej..) a kiedyś było tak fajnie i można się było czegoś od innych nauczyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi