FAZZY_bez_humoru Napisano 11 Maja 2016 Napisano 11 Maja 2016 Klasa 6 - Figurki i Popiersia Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Tutaj też coś spróbuję zmontować, skoro dają medal za niepomalowany model Wszyscy mają ciśnienie na te opisy warsztatów, co by więcej było, oko cieszyło i w ogóle aj waj.. zazwyczaj z jednoczesnym pomięciem istotnych etapów budowy i wykorzystanych technik malarskich.. :] Jakoś mi się to gryzie z ideą prezentowania warsztatów.. ale skoro taka moda.. to będę modny i ja: 17 1 Filistyni zgromadzili swe wojska na wojnę: zebrali się w Soko, ...[CIACH ADMIN]... i przeniósł ją do Jerozolimy, a zbroję umieścił w przybytku5. Jeżeli komuś chciało się to czytać to współczuję, bo do tego co tu powstanie poza nazwą raczej się nie ma. Przepisowy inbox, czyli goliath od dragona w wersji wczesnej - będzie zabawa w przerabianie na wersję późną, oraz podstawka, które wykonałem sobie hurtowo podczas konkursu zimowego: W pudle znajdują się wypraski x 2, czyli 4 szkopów i 2 goliaty - jak by ktoś reflektował, to mogę się podzielić. Kwestia tytułowego goliata rozwiązana, więc czas na opozycjonistę w postaci Dawida (nazwijmy go roboczo Roman). Roman pochodzi z zestawu Verlindena o uroczej nazwie "Double Trouble" czyli German SS Soldier with Horse WWII Vignette 674, a po zubożeniu o zdechłego kucyka wygląda tak: Pierwsze prace będą polegały na dorobieniu mu lewej ręki bo zestawowa nie pasuje do koncepcji, okrojeniu wyposażenia co by bardziej na powstańca się nadawał, pewnie jakąś głowę w kasku dostanie i jak coś więcej zrobię to wrzucę zdjęcia. No i oczywiście, co by pasowało do konkursu, czas to sierpień 1944. Cytuj
7urgen Napisano 11 Maja 2016 Napisano 11 Maja 2016 A niby w nicku ma że bez humoru... Dobre, ująłeś mnie. Cytuj
PiterATS Napisano 11 Maja 2016 Napisano 11 Maja 2016 Przerobienie Goliatha elektrycznego na spalinowego, bo chyba to masz na myśli pisząc o późnym, będzie wymagało sporo pracy. W zasadzie obie te wersje są prawie do siebie nie podobne Cytuj
FAZZY_bez_humoru Napisano 11 Maja 2016 Autor Napisano 11 Maja 2016 Przerobienie Goliatha elektrycznego na spalinowego, bo chyba to masz na myśli pisząc o późnym, będzie wymagało sporo pracy. W zasadzie obie te wersje są prawie do siebie nie podobne prawie robi różnicę :P mam dawcę podzespołów to spróbuję się pobawić, może się uda Cytuj
kret69 Napisano 11 Maja 2016 Napisano 11 Maja 2016 Przez moment liczyłem na scenę biblijną. ;) Oglądam. Cytuj
pedzelek Napisano 11 Maja 2016 Napisano 11 Maja 2016 Wszyscy mają ciśnienie na te opisy warsztatów, co by więcej było, oko cieszyło i w ogóle aj waj.. zazwyczaj z jednoczesnym pomięciem istotnych etapów budowy i wykorzystanych technik malarskich.. :] Jakoś mi się to gryzie z ideą prezentowania warsztatów.. ale skoro taka moda.. to będę modny i ja: Częściowo masz rację. Brakuje bardzo często w warsztatach zdjęć farb, narzędzi . Ewent. nr. katalogowy farby. No i technik malarskich. Cytuj
FAZZY_bez_humoru Napisano 12 Maja 2016 Autor Napisano 12 Maja 2016 Brakuje bardzo często w warsztatach zdjęć farb, narzędzi . Ewent. nr. katalogowy farby. No i technik malarskich. z tymi zdjęciami narzędzi i farb to bym nie szalał, a tym bardziej z numerami farb.. kolor to kolor.. dyskusji na forum o tym jak coś pomalować było multum.. zielony to zielony.. jaśniejszy - model stoi w słońcu, ciemniejszy - model stoi pod drzewem :P ale jak najbardziej opisy malarskie technik, ewentualnie przedstawianie etapów z malowania żeby było widać jak co robione (no chyba, że to tajne i lepiej nie pokazywać swoich patentów bo konkurencja podpatrzy i pomaluje swój lepiej..) a kiedyś było tak fajnie i można się było czegoś od innych nauczyć.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi