Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.

Naczytałem się ostatnio różnych mądrości odnośnie wykonywania obić kredkami akwarelowymi. Co sądzicie o tej technice i jakie kredki kupić. Wiele osób poleca kredki marki Prismacolor. Przy odpowiedniej wprawie efekty są całkiem ciekawe.

Napisano

A czy trzeba to zabezpieczyc lakierem czy pod wplywem lakieru sie rozpuszcza?

• 5 months later...
Napisano

Wczoraj mialem przyjemnosc zrobic test i moge smialo potwierdzic iz mozna po kredkach dac lakier bezbarwny.

20161102_234042.jpg

Napisano

Ten filmik wlasnie przekonal mnie do tej techniki ktora bede probowal

Napisano

-

Napisano
Wczoraj mialem przyjemnosc zrobic test i moge smialo potwierdzic iz mozna po kredkach dac lakier bezbarwny.

20161102_234042.jpg

Zrób test na kawałku pomalowanego plastiku....np na akrylach....

Witajcie.

Naczytałem się ostatnio różnych mądrości odnośnie wykonywania obić kredkami akwarelowymi. Co sądzicie o tej technice i jakie kredki kupić. Wiele osób poleca kredki marki Prismacolor. Przy odpowiedniej wprawie efekty są całkiem ciekawe.

Napisano

To jest testowy kawalek plastyku pomalowany akrylem po warstwie lakieru kilka mazniec kredka i ponownie lakier dosc obficie w celu spr czy sie aby nie rozplynie. Autor filmu polaeca mazanie kredkami na matowym lakierze ja zrobilem na glossie.

• 2 years later...
Napisano

Polecam, stosuje, efekt swietny zwlaszczacw obiciac i rdzy. W pojazdach cywilnych jest moja relacja z Toyota 2000gt i na podwoziu, na samym poczatku widac jak to wyglada, pozdrawiam