prezes69 Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya Witam serdecznie. Chciałbym dołączyć do zabawy i spróbować swoich sił, mierząc się z Mossiem w skali 1/48 wyprodukowanym przez firmę Tamiya. Samolot planuję wykonać w wersji rozpoznawczej w jednolitym szaro-niebieskim malowaniu. Co do wyboru tematu, mam nadzieję, że tytuł tłumaczy wszystko Komary to bardzo letni temat w naszym klimacie Zestaw chcę wzbogacić o: - silnik RR Merlin z CMK - wychylone powierzchnie sterowe, wnęki podwozia, tylne kółko, chłodnice i kilka innych drobiazgów z dużej paczki CMK - kolorowe blaszki wnętrze Eduarda - jeśli będzie konieczne oszklenie vacu z Taurusa - maski Edka do oszklenia. Mały inbox i prezentacja dodatków. Mam nadzieję, że uda mi się skończyć model w terminie. Proszę o podpowiedzi merytoryczne, nie czuję się zbyt pewnie w tej tematyce a szkoda było by położyć temat. Życzę powodzenia i do następnych postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Mosquito to zacny temat. Też się nad tym samolotem chwilę zastanawiałem w kontekście konkursu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Witajcie. Mossie to jeden z moich nielicznych ulubieńców. Zasiadam w pierwszym rzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes69 Napisano 15 Maja 2016 Autor Share Napisano 15 Maja 2016 Na ten moment posiadam jedynie Intermediate Blue z Mr. Paint H.56. Nie używałem jej jeszcze, jak odcień będzie zły będę kombinował. Macie koledzy jakieś sugestie jeśli chodzi o to malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Będę obserwował, malowanie przeciekawe. Z CMKą trzeba uważać, mało który zestaw pasuje do modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Z CMKą trzeba uważać, mało który zestaw pasuje do modelu. To jak w tym starym powiedzonku : "jak się dobrze popieści (pilniczkiem i szpachlą) to się zawsze zmieści" Zestaw na bogato to będzie dłubania - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes69 Napisano 16 Maja 2016 Autor Share Napisano 16 Maja 2016 Dzięki Panowie, trzymajcie kciuki i podpowiadajcie jak coś będę kiepścił Co do CMK, pewnie będzie z tym sporo zabawy, ale może nie będzie aż tak źle, jak się dobrze wymierzy i wytnie pod wymiar to przy odrobinie szczęścia i szpachli powinno się udać Mam nadzieję, że uda mi się dzisiaj rozdłubać Mossiego, podróż do Gruzji przesunie się pewnie na jutro, więc może chociaż zacznę. Planowałem zacząć trochę wcześniej ale, 7 maja miałem ślub (tak, mój własny ) i no jakoś nie było jak Swoją drogą, tak z innej beczki, udanym strzałem było dodanie na zaproszeniach ślubnych notki, że zamiast kwiatów chcemy puzzle i modele do sklejania Część pewnie pojawi się niedługo na forumowej giełdzie, ale kilka sobie zostawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 ...chcemy puzzle i modele do sklejania... Pomysł w deche - żona układa i nie przeszkadza w klejeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes69 Napisano 17 Maja 2016 Autor Share Napisano 17 Maja 2016 Hehehe MAV, dokładnie, jakbyś przy tym był No i nie zacznę Mosquita w tym tygodniu, jednak starczyło dla nas miejsc na lot do Tbilisi. Dłubanie musi poczekać do poniedziałku, nie pozostaje mi nic innego jak pozdrowić serdecznie modelarską Brać ze Słonecznej Gruzji. Powodzenia i do następnego. Tak swoją drogą, ciekawe czy mają tu jakieś sklepy modelarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Ojej !! To w Siedlcach jeszcze ktoś klei modele ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes69 Napisano 1 Lutego 2017 Autor Share Napisano 1 Lutego 2017 Witajcie. Dłuższy czas się tu nie udzielałem, co nie oznacza, że nic się u mnie nie działo. Straciłem wenę do mojego insekta, ale wizja przyszłych projektów zmotywowała mnie żeby się znów za niego zabrać. Uświadomiłem sobie, że druga wojna to nie moja bajka i będę raczej unikał tego tematu. Mosquito jest już na ukończeniu, zostało kilka drobiazgów i porządna galeria do zrobienia. Ogólnie sam zestaw Tamki to bajka, spasowanie wzorowe, jakość wyprasek powala, Tamiya w najlepszym wydaniu. Przyjemność budowy bardzo skutecznie sie zmniejszyła poprzez dodanie żywic CMK. Efekt mnie zadowala, choć wiem, że stać mnie na więcej. Sory za jakość zdjęć, to tak na szybko telefonem, jak go skończę zrobię lepsze z tłem i oświetleniem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi