Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Super fotki.
Jest jeszcze fajna historia z nimi związana, ale o tym w galerii, która niebawem - czas bowiem skończyć tą przydługą budowę, która wlecze się już trzeci rok...

2uEULg.jpg

EYN1vR.jpg

34ydpC.jpg

Wash, suchy pędzel. Te białe iksy dywizyjne podmaluję na żółto, ma się rozumieć.

Pozdrawiam

Hubert

• 1 month later...
Napisano

Przydało by się trochę olejnymi podziałać, jakieś przebarwienia, zacieki. Może trochę obić dołożyć. Teraz jakoś dziwnie to wygląda - ni to czysty ni zużyty.

Napisano

Spokojnie, to jeszcze nie koniec

Czwórka, którą robię, nie wygląda na mocno poobijaną (trudno w ogóle dopatrzeć się na zdjęciach obić), ani ochlapaną, czy umazaną. Za to kurzu, pyłu, jasnego zeschniętego błotka w zakamarkach - o tak, tego jest sporo. Chcę tylko pogłębić ten efekt, pewnie kilka chlapnięć błotem, inne kolory pigmentów, a z obić i plam - coś dodam tylko w najbardziej oczywistych miejscach, ale nic na siłę.

Dzięki za komentarz.

Pozdrawiam

Hubert

• 4 months later...
Napisano

Trochę się przypudrował, trochę przybrudził olejami. To jeszcze nie koniec...

vXWtDx.jpg

aLlw3o.jpg

zeZl14.jpg

8t4xr2.jpg

xi6mDe.jpg

g9dUab.jpg

e30Dtc.jpg

ImJA1A.jpg

Koło napędowe po prawej stronie się nieco przekrzywiło - wklejone na razie na bluetacu, a że to koła metalowe od Friula, to mają tendencję, po prostu ciut za szerokie nawierciłem pod nie otwory w kadłubie. Się naprostuje i wklei na CA.

No i zdecydowanie coś trzeba zrobić z tłumikiem.

Pozdrawiam

Hubert

• 2 months later...
Napisano

Na tą chwilę ładny. Jedyne co mnie w samej konstrukcji modelu razi to mało ciekawy wygląd tylnej płyty nadsilnikowej. Chodzi mi to o samą konstrukcję, nie twój model. U siebie wrzuciłem tam parę gratów bo nudą wieje.