Panzer Machine Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya Co tu dużo pisać. Rozgrzebuje kolejnego. Tym razem zestaw prosto z pudła i żadnych cudów. Inspiracja: Inbox: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Zawsze się zastanawiałem, dlaczego koła w tym modelu są innego koloru. Czy one są z innego tworzywa ( żywicy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2016 No jak Chuck akceptuje to nie ma bata Koła wydaje mi się że są odlane z białego metalu. Coś jak gąski z Friula. Ale nie jestem do końca pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 bulik58, Ty to chyba masz wszystkie modele, jakie wydano w historii modelarstwa. Kiedy Ty to Budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 Natłukłeś warsztatów będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Czerwca 2016 Share Napisano 4 Czerwca 2016 Z całym szacunkiem do Twoich warsztatów i modeli, ale gdzie tu jakiekolwiek nawiązanie do hasła przewodniego, czyli lata? Za inspiracje bierzesz ubabranego po wieże Leclerca który mi się bardziej z deszczową jesienią lub wczesną wiosną kojarzy. To nie pierwsza taka opinia w Twoich warsztatach, ale no jest regulamin konkursu który wymaga wyjaśnienia genezy tematu pracy i powiązania z latem - trzymajmy się tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Czerwca 2016 Share Napisano 4 Czerwca 2016 Tomek ma rację- żaden z pięciu, z wyjątkiem może Challangera, bo podobno malowanie pustynne rozwiązuje sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2016 Rozumiem, że jak pojawia się temat "Lato" to wyłącznie wchodzi w grę malowanie pustynne? :] Skromne początki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Czerwca 2016 Share Napisano 4 Czerwca 2016 Rozumiem, że jak pojawia się temat "Lato" to wyłącznie wchodzi w grę malowanie pustynne? :] Nie, pustynne malowanie można uznać za wytłumaczenie tematu lato. U Ciebie natomiast nie ma żadnego zarysu i powiązania z tematem przewodnim. Regulamin jasno wyjaśnia: Dla przykładu prace zatytułowane "Letnia noc", "Gorący letni bunkier", "Latawiec w słońcu" oraz inne bardziej standardowe interpretacje (pojazd wymalowany w letnim camo, itp) będą zaakceptowane - wymagalne będzie za to odpowiednie wytłumaczenie pomysłu. Jak dla mnie, obecny temat nie spełnia tego. Nie argumentujesz wyboru modelu, po prostu łupiesz je kolejno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2016 <...>Nie argumentujesz wyboru modelu<...> Zdjęcia w pierwszym poście są wystarczającym argumentem. Nie kupuję tego, wybacz: Za inspiracje bierzesz ubabranego po wieże Leclerca który mi się bardziej z deszczową jesienią lub wczesną wiosną kojarzy. Regulamin jasno wyjaśnia: Dla przykładu prace zatytułowane "Letnia noc", "Gorący letni bunkier", "Latawiec w słońcu" Więc wystarczy jak nazwę model w galerii - letnia przejażdżka w błocie i będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Czerwca 2016 Share Napisano 4 Czerwca 2016 Wydaje mi się, że dalsza dyskusja jest bezpodstawna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Czerwca 2016 Share Napisano 4 Czerwca 2016 Nie no jasne, goliat, auf1 i lav tez takim sposobem argumentuj. Jak wyżej, niech głosujacy zdecydują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2016 Przetrzebiłem wczoraj internety w poszukiwaniu inspiracji bardziej letniego Leclerca i oto co znalazłem. Mam nadzieję, że to będzie bardziej pasować do tematu lata. Poniżej jeszcze dla mnie refki kurzu: Do zrobienia siatki udało mi się znaleźć coś takiego: http://www.mojehobby.pl/products/Camouflage-Net-Desert-Tan.html Czy ktoś z Was używał tego? Czy jeden arkusz wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 Do zrobienia siatki udało mi się znaleźć coś takiego: http://www.mojehobby.pl/products/Camouflage-Net-Desert-Tan.html Czy ktoś z Was używał tego? Czy jeden arkusz wystarczy? Szkoda kasy,lubisz dłubać zrób to sam http://www.plasticwarfare.se/2007/10/how-to-make-realistic-barracuda-camouflage-netting-in-135/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2016 Ale ta siateczka od AFV jest taka lipna czy jak? Taka sytuacja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 7 Czerwca 2016 Share Napisano 7 Czerwca 2016 Staralem sie znalezsc Twoje, hm .... czyzby to byla lipa?? Dlatego siedze i zielenieję z zazdrości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dru Napisano 7 Czerwca 2016 Share Napisano 7 Czerwca 2016 Wydaje mi się że, faktycznie konkurs idzie bardziej w stronę literacko- zdjęciowym a nie modelarskim. Dlatego trza dorabiać fabułę do tego co się robi. Swoją drogą klimat z siatką morze być ciekawy. Wniosek, działać działać i jeszcze raz działać Siatki z AF-u nie znam nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 18 Czerwca 2016 Share Napisano 18 Czerwca 2016 Ładny żabojad .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 25 Lipca 2016 Autor Share Napisano 25 Lipca 2016 Powoli do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 30 Lipca 2016 Autor Share Napisano 30 Lipca 2016 Budowa modelu zakończona. Bardzo fajnie się budowało pojazd. Producent zadbał o wiele szczegółów. Metalowe koła to fajna sprawa. Tylko kilka drobnych ulepszeń zrobiłem własnoręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi