Panzer Machine Napisano 2 Czerwca 2016 Napisano 2 Czerwca 2016 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya Co tu dużo pisać. Rozgrzebuje kolejnego. Tym razem zestaw prosto z pudła i żadnych cudów. Inspiracja: Inbox: Cytuj
Gość Napisano 2 Czerwca 2016 Napisano 2 Czerwca 2016 Zawsze się zastanawiałem, dlaczego koła w tym modelu są innego koloru. Czy one są z innego tworzywa ( żywicy)? Cytuj
Panzer Machine Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Napisano 2 Czerwca 2016 No jak Chuck akceptuje to nie ma bata Koła wydaje mi się że są odlane z białego metalu. Coś jak gąski z Friula. Ale nie jestem do końca pewien. Cytuj
Gość Napisano 2 Czerwca 2016 Napisano 2 Czerwca 2016 bulik58, Ty to chyba masz wszystkie modele, jakie wydano w historii modelarstwa. Kiedy Ty to Budujesz? Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Czerwca 2016 Napisano 4 Czerwca 2016 Z całym szacunkiem do Twoich warsztatów i modeli, ale gdzie tu jakiekolwiek nawiązanie do hasła przewodniego, czyli lata? Za inspiracje bierzesz ubabranego po wieże Leclerca który mi się bardziej z deszczową jesienią lub wczesną wiosną kojarzy. To nie pierwsza taka opinia w Twoich warsztatach, ale no jest regulamin konkursu który wymaga wyjaśnienia genezy tematu pracy i powiązania z latem - trzymajmy się tego. Cytuj
makinen Napisano 4 Czerwca 2016 Napisano 4 Czerwca 2016 Tomek ma rację- żaden z pięciu, z wyjątkiem może Challangera, bo podobno malowanie pustynne rozwiązuje sprawę. Cytuj
Panzer Machine Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Napisano 4 Czerwca 2016 Rozumiem, że jak pojawia się temat "Lato" to wyłącznie wchodzi w grę malowanie pustynne? :] Skromne początki Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Czerwca 2016 Napisano 4 Czerwca 2016 Rozumiem, że jak pojawia się temat "Lato" to wyłącznie wchodzi w grę malowanie pustynne? :] Nie, pustynne malowanie można uznać za wytłumaczenie tematu lato. U Ciebie natomiast nie ma żadnego zarysu i powiązania z tematem przewodnim. Regulamin jasno wyjaśnia: Dla przykładu prace zatytułowane "Letnia noc", "Gorący letni bunkier", "Latawiec w słońcu" oraz inne bardziej standardowe interpretacje (pojazd wymalowany w letnim camo, itp) będą zaakceptowane - wymagalne będzie za to odpowiednie wytłumaczenie pomysłu. Jak dla mnie, obecny temat nie spełnia tego. Nie argumentujesz wyboru modelu, po prostu łupiesz je kolejno. Cytuj
Panzer Machine Napisano 4 Czerwca 2016 Autor Napisano 4 Czerwca 2016 <...>Nie argumentujesz wyboru modelu<...> Zdjęcia w pierwszym poście są wystarczającym argumentem. Nie kupuję tego, wybacz: Za inspiracje bierzesz ubabranego po wieże Leclerca który mi się bardziej z deszczową jesienią lub wczesną wiosną kojarzy. Regulamin jasno wyjaśnia: Dla przykładu prace zatytułowane "Letnia noc", "Gorący letni bunkier", "Latawiec w słońcu" Więc wystarczy jak nazwę model w galerii - letnia przejażdżka w błocie i będzie ok? Cytuj
makinen Napisano 4 Czerwca 2016 Napisano 4 Czerwca 2016 Wydaje mi się, że dalsza dyskusja jest bezpodstawna... Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Czerwca 2016 Napisano 4 Czerwca 2016 Nie no jasne, goliat, auf1 i lav tez takim sposobem argumentuj. Jak wyżej, niech głosujacy zdecydują. Cytuj
Panzer Machine Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Napisano 5 Czerwca 2016 Przetrzebiłem wczoraj internety w poszukiwaniu inspiracji bardziej letniego Leclerca i oto co znalazłem. Mam nadzieję, że to będzie bardziej pasować do tematu lata. Poniżej jeszcze dla mnie refki kurzu: Do zrobienia siatki udało mi się znaleźć coś takiego: http://www.mojehobby.pl/products/Camouflage-Net-Desert-Tan.html Czy ktoś z Was używał tego? Czy jeden arkusz wystarczy? Cytuj
raval74 Napisano 5 Czerwca 2016 Napisano 5 Czerwca 2016 Do zrobienia siatki udało mi się znaleźć coś takiego: http://www.mojehobby.pl/products/Camouflage-Net-Desert-Tan.html Czy ktoś z Was używał tego? Czy jeden arkusz wystarczy? Szkoda kasy,lubisz dłubać zrób to sam http://www.plasticwarfare.se/2007/10/how-to-make-realistic-barracuda-camouflage-netting-in-135/ Cytuj
Panzer Machine Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Napisano 5 Czerwca 2016 Ale ta siateczka od AFV jest taka lipna czy jak? Taka sytuacja: Cytuj
Lipa Napisano 7 Czerwca 2016 Napisano 7 Czerwca 2016 Staralem sie znalezsc Twoje, hm .... czyzby to byla lipa?? Dlatego siedze i zielenieję z zazdrości Cytuj
dru Napisano 7 Czerwca 2016 Napisano 7 Czerwca 2016 Wydaje mi się że, faktycznie konkurs idzie bardziej w stronę literacko- zdjęciowym a nie modelarskim. Dlatego trza dorabiać fabułę do tego co się robi. Swoją drogą klimat z siatką morze być ciekawy. Wniosek, działać działać i jeszcze raz działać Siatki z AF-u nie znam nie pomogę. Cytuj
Panzer Machine Napisano 30 Lipca 2016 Autor Napisano 30 Lipca 2016 Budowa modelu zakończona. Bardzo fajnie się budowało pojazd. Producent zadbał o wiele szczegółów. Metalowe koła to fajna sprawa. Tylko kilka drobnych ulepszeń zrobiłem własnoręcznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi