Tomek Mroczkowski Napisano 24 Czerwca 2016 Share Napisano 24 Czerwca 2016 Witajcie! Zdarza wam się tak, że idziecie do sklepu gdzie kupić macie jajka, masło, czekoladę a wychodzicie z modelem? Ja tak mam, do tego stopnia, że potrafię kupić model z epoki którą się nie interesuje (co do zasady, nie kupuje pancerki, ta akurat zawsze i wszędzie - ble będzie). No i tak pewnego, pięknego dnia zakupiłem 2 samoloty, jeden to dzbanek P-47M, drugi to Mustang P-51, ale patrząc na formy tego drugiego... No wziąłem się za P-47 bo wyglądał ładnie(j). Teraz tak, samolotami się nie zajmuje i niestety nie mam żadnych dokładnych kolorów RAL dla danego samolotu, nie wiem który kabel gdzie idzie, nie wiem czy wszelkie linie podziału idą poprawie. Oczywiście będę się starał dobrać coś żeby przypominało to co daje instrukcja, ale DLA WSZYSTKICH UCZULONYCH NA P-47, ten wątek może przyprawić o ból oczu, nerwy, odwodnienie Proszę o dozę cierpliwości, pobłażania i taryfę ulgową Do rzeczy więc, z przysłowiową motyką rzuciłem się na przysłowiowe słońce przedwczoraj, grzecznie zacząłem jak instrukcja nakazuje - od wnętrza. Popatrzyłem na zdjęcia wnętrza, jakieś relacje, wniosek był jeden, koloru takiego nie mam. Więc pobawiłem się w naszych pancerniaków i pomalowałem czym miałem zieleń powinna mieć z tego co się dowiedziałem bardziej żółty odcień... No ale. Na razie tyle. Obiecuje nie sknocić go Skleić poprawnie, poćwiczyć zabawę aerografem, poznać techniki lotnicze itepe Jakieś fotki Pod koniec i tak to pewnie skwitujecie "wracaj chłopie do pancerki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Czerwca 2016 Share Napisano 24 Czerwca 2016 Zdarza wam się tak, że idziecie do sklepu gdzie kupić macie jajka, masło, czekoladę a wychodzicie z modelem Mam tak niemal codziennie. Wczoraj na przykład poszedłem do pobliskiej Biedronki kupić sobie Leśnego Dzbana, a wyszedłem z kalkomaniami Furball Aero Design do uzbrojenia F-14 i kompletem żywic Airesa do Super Horneta. Leśnego Dzbana nie było. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2016 Leśnego Dzbana nie było. :( Przynajmniej zaoszczędziłeś... Na wątrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 24 Czerwca 2016 Share Napisano 24 Czerwca 2016 Tomek dajesz dalej!!! Ja chyba tez już mam wszystko poza okrętami co się da... Trzeba spróbować wszystkiego (jeżeli chodzi o modelarstwo). Akurat P-47 był dla mnie "krową" ale ma coś w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 24 Czerwca 2016 Share Napisano 24 Czerwca 2016 Pop-corn już się robi... Poproszę dobrą miejscówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Czerwca 2016 Share Napisano 25 Czerwca 2016 to w Biedzie kalki sprzedaja???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 25 Czerwca 2016 Share Napisano 25 Czerwca 2016 to w Biedzie kalki sprzedaja???? No pewnie! i to jakie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UnknownUser Napisano 25 Czerwca 2016 Share Napisano 25 Czerwca 2016 Jakie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2016 Na jajka... wielkanocne Zostaw wątek na chwile, a już zaczynają się reklamy dyskontów Tymczasem na warsztacie: Da rade? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Czerwca 2016 Share Napisano 25 Czerwca 2016 to w Biedzie kalki sprzedaja???? Tylko spod lady, na hasło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 26 Czerwca 2016 Share Napisano 26 Czerwca 2016 to w Biedzie kalki sprzedaja????Tylko spod lady, na hasło. Hasło „Najlepsze leśne dzbany mają w biedronce”. Odzew „Solo pije je tylko przy modelach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UnknownUser Napisano 26 Czerwca 2016 Share Napisano 26 Czerwca 2016 to w Biedzie kalki sprzedaja????Tylko spod lady, na hasło. Hasło „Najlepsze leśne dzbany mają w biedronce”. Odzew „Solo pije je tylko przy modelach". CZY TO REKLAMA NAPOJÓW BIEDRONKI A NIE WARSZTAT ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2016 Calma panowie, starczy spamowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2016 Wybaczcie za post pod postem, ale podziałałem nad śmigłem i kołami. Starałem się, jak mogłem, pamiętajcie, że to mój pierwszy raz Nie bijcie za mocno Przy śmigle miałem lekki problem z rozmieszczeniem kalkomanii, ale myślę, że wyszło w miarę równo. Koła jak to koła, trochę problemów z granicą felga - opona. I napoczęte wnęki podwozia, srebrny siłownik jeszcze do poprawki. Ponieważ jest to model prosto z pudła, nie będę dorabiał okablowania, ale przy MiG-u już się postaram kablologie uzupełnić Co do zieleni, wiem, zła. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 26 Czerwca 2016 Share Napisano 26 Czerwca 2016 …Koła jak to koła, trochę problemów z granicą felga - opona. Przykłady: Eduard XS203. Montex K72008. … Nie źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2016 3 razy nie: - jedno zamówienie dla samych masek - dodatkowe koszty do całości - pomalowałem już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2016 Tak wygląda prawie cały model na obecną chwile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg77 Napisano 30 Czerwca 2016 Share Napisano 30 Czerwca 2016 Dwa takie zrobilem i z obu jestem zadowolony, odbiega sporo ten model od tego co powinno byc, ale i tak jest bardzo fajny do budowy i jak na taniego revella uwazam go za bardzo fajny zestaw. Robilem pudelkowego Balls Out z bykiem na przedzie i "what if" mojego ulubienca z war thunder zielonego z pasami inwazyjnymi, ale jestem ciekaw bardzo tego malowania, dlatego sledze watek z zaciekawieniem. Ja jezeli zabiore sie eszcze za p47 to bedzie juz w 48ce tamkowy razorback;) Powodzenia i siadam w tylnych rzedach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Lipca 2016 Autor Share Napisano 22 Lipca 2016 Nie wiem na ile model odbiega od prawdziwych P-47 bo się na tym nie znam (ostrzegałem!) Coś działam, póki co model ma pełen szlif gotowy i w sumie czekam na położenie aluminium, będzie ciężko zwłaszcza, że to aluminium Humbrola będzie. Nie maluje codziennie niczego takimi farbami więc kupowanie jakiegoś lepszego metalizera dla małego samolociku jest bardzo nieopłacalne Ciemno, późno - zdjęcia dobre jak moje modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Jeśli masz ochotę zerknij na moją Nakajimę B5N, tam użyłem Humbrola olejnego 27005. Chyba nie wyszedł najgorzej, tylko po wyschnięciu każdą warstwę trzeba lekko przepolerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Użyłem Humbrola 27002 Ciężko strasznie fotografować srebrne, błyszczące modele. Wiem, że ziarno ogromne, ale nie dość że farba taka, to dwa, aparat cyfrowy swoje szumi. Nie jestem lotnikiem, więc "misie" podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Września 2016 Autor Share Napisano 7 Września 2016 Mała aktualka. Stoi na podwoziu. Malowanie zostaje full amelinowe, nie mam odpowiednich lotniczych barw aby go historycznie pobazgrać. Wiem, wygląda źle koła wyszły trochę szarpane z krawędziami. Powłoka wygląda jak świąteczny brokat. Ale mi się podoba Jest jedna warstwa sido, pójdzie jeszcze z 1 lub 2, kalkomanie, wash i pierwszy szamolot malowany aerografem uznam za sklejony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Szkoda, że nie zainwestowałeś w lepszą farbę, efekt byłby znacznie lepszy. Ale jeszcze masz na to czas ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Po mojemu, to trzeba było tą farbę przed sidem przepolerować. Wygląda na to, że został spory odkurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Września 2016 Autor Share Napisano 7 Września 2016 Właśnie będę się rozglądał za czymś lepszym, bo te Humbrolowskie o ile do pancerki się nawet nadają, o tyle samoloty... No widać wyżej. Ale nie pierwsze, nie ostatnie latadło! BaasArk, niestety taki pigment w niej. Myślę, że polerowanie by jedynie wygładziło mi tą farbę, ale efektu brokatu nie usunęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi