Seba77 Napisano 26 Lipca 2016 Share Napisano 26 Lipca 2016 Witam Jeżeli ktoś posiada model TAKAO 1:700 Aoshima czy mógłby podesłać zdjęcia wypraski lub gotowej nadbudówki , śródokręcia oraz pokładu lotniczego. Z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Lipca 2016 Share Napisano 26 Lipca 2016 Z tym Ci nie pomogę ale może Cię to zainteresuje w temacie - post z giełdy na Facebooku Zestawy waloryzujące do Takao z Aoshimy, pozwalający na wykonanie wersji z roku 1942 lub 1944 150 zł Nowy Sącz Zestaw FlyHawk 700035 + Pokład (użyty, ale ,,zdarty'', można jeszcze raz użyć) + lufy do dział artylerii głównej + złom z Atago od Aoshimy + zestaw lornetek itp. Chciałbym sprzedać za 150 zł lub wymienić na coś pancernego, ,,figurkowego'', lub pływającego w m/w tej samej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 26 Lipca 2016 Autor Share Napisano 26 Lipca 2016 Dzięki, mam ten zestaw . Chodzi mi o różnice między modelem Atago ,a Takao Aoshimy 1:700. Dostałem model Atago i przymierzam się do zwodowania go. Zastanawiam się gdzie są różnice między tymi modelami bo sądzę że nie ma żadnych ale do końca nie jestem pewien. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 26 Lipca 2016 Share Napisano 26 Lipca 2016 Mogę Ci wysłać fotki renderów Takao, jeśli chcesz. Chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 26 Lipca 2016 Autor Share Napisano 26 Lipca 2016 Wszystko się przyda krakowiaks@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 29 Lipca 2016 Share Napisano 29 Lipca 2016 Czyli interesują Cie różnice między modelami 1/700 Aoshimy tych dwóch okrętów, a nie rzeczywistymi Atago i Takao ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 29 Lipca 2016 Autor Share Napisano 29 Lipca 2016 Modele mają być bazą wyjściową. Mam zestaw Fly Hawka do Takao Aoshimy oraz model Atago Aoshimy. Chciałbym zrobić ten model bazując na dodatkach Fly Hawka. I tu zaczynają się schody bo nie mam pojęcia w czym rózniły się oba krążowniki. Oba były modernizowane w ten sam sposób. Dlatego chciałbym zacząć od szukania różnic w modelach , a jak się okaże że nie ma żadnych dorabiać samemu te które występowały w realu. PS. Interesuje mnie stan na rok 1942. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 30 Lipca 2016 Share Napisano 30 Lipca 2016 Jeśli chodzi o modele 1/700 Aoshimy to Ci nie pomogą. Ale w realu oba okręty były bardzo podobne. Różnicami między niby na pewno były: 1\układ iluminatorów na przedniej ścianie nadbudówki dziobowej 2\konfiguracja rurek wokół kominów Możesz spojrzeć na instrukcje modeli Aoshimy 1/350 - tam uwzględniono te różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Jeśli chodzi o modele 1/700 Aoshimy to Ci nie pomogą. Ale w realu oba okręty były bardzo podobne. Różnicami między niby na pewno były:1\układ iluminatorów na przedniej ścianie nadbudówki dziobowej 2\konfiguracja rurek wokół kominów dokładnie tak. Do 1944 okręty wciąż były bardzo podobne do siebie... jedyne rozbieżności to usytuowanie AA 25mm. na 1942 i generalnie przez cały okres służby była jeszcze jedna subtelna różnica - układ dziobowych kluz - ale to w 700-tce będzie trudne do zróżnicowania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi