verde Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Witam wszystkich i zapraszam do oglądania tego niemieckiego spektaklu w japońskiej odsłonie. Mam nadzieje, że nie będzie on całkowitą tragedią w moim wykonaniu . A tak na serio mam zamiar pobawić się z zimmeritem i spróbować sił z ruchomym zawieszeniem. Jeżeli uda mi się znaleźć za jakąś przyzwoitą cenę to chętnie wyposażyłbym model w metalowe gąsienice. Oto i sam model + blaszki oraz grzebienie do zimmeritu W razie gdybym nie znalazł metalowych myślałem aby użyć zestawowych lecz martwi mnie ich stan, powinny być tak wygięte ? A na razie udało mi się zwojować tyle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Widać tylko ostatnie zdjęcie - wanna z wahaczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Ja widzę wszystkie 8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Nie wiem czy ten KT to dobry wybór na zabawę z zimmeritem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Nie wiem czy ten KT to dobry wybór na zabawę z zimmeritem. W swoim zamyśle chciałem zrobić wóz z okolicy nasielska 09.1944, i z tego co widział to one miały zimmerit. Czy chodzi o coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Powoli coś tam sobie dłubię: No i jak tam zdjęcia , trzeba coś poprawiać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 27 Sierpnia 2016 Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Doklej śrubki do osłon wlotów powietrza, tam gdzie są otworki w blaszkach jeśli możesz. Można próbować dokładniej podkleić te dodatkowe osłony z siatki bo odstają i brzydko to trochę wygląda. Reszta wydaje się ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Obserwuję i kibicuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Spokojnie ,dodatkowe osłony nie są jeszcze przyklejone i raczej aż do watheringu nie będę ich przyklejał co powinno ułatwić mi to lekko pracę . A co do śrubek od osłon to też się zastanawiam z czego by je tu przeczepić. A na razie podrzucam pierwsze próby z zimmeritem na modelarskim złomie. Grubość pasuje czy powinno być jeszcze cieniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Duuużo cieniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Tygrysy II z 505 s.Pz.Abt wysłane we wrześniu 1944 do Nasielska były z dość wczesnej produkcji. Kładąc na niego "zimmerit" nie zapomnij dokonać zmian w jago budowie. Cofnij modernizacje, jak na razie: - zdemontuj osłonę pancerną nad wlotem powietrza do silnika część nr.C-58.Powinna tam być siatka. Model najlepiej "pasuje" do malowania wozu Nr.332. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 1 Września 2016 Autor Share Napisano 1 Września 2016 Zimmerit próba druga : Teraz jest już wystarczająco cienki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Jakiś czas temu znalazłem fajny patent na zimmerit. Zamiast męczyć się z czymś w rodzaju plasteliny, można użyć uniwersalnej szpachlówki (do plastiki, drewna itp) do kupienia np w Obi. jest dużo "lżejsza" w obróbce, bo ma konsystencje masła. Tutaj filmik który znalazłem. Może komuś się przyda.https://www.youtube.com/watch?v=UQAcagNh2I8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi