verde Napisano 24 Sierpnia 2016 Napisano 24 Sierpnia 2016 Witam wszystkich i zapraszam do oglądania tego niemieckiego spektaklu w japońskiej odsłonie. Mam nadzieje, że nie będzie on całkowitą tragedią w moim wykonaniu . A tak na serio mam zamiar pobawić się z zimmeritem i spróbować sił z ruchomym zawieszeniem. Jeżeli uda mi się znaleźć za jakąś przyzwoitą cenę to chętnie wyposażyłbym model w metalowe gąsienice. Oto i sam model + blaszki oraz grzebienie do zimmeritu W razie gdybym nie znalazł metalowych myślałem aby użyć zestawowych lecz martwi mnie ich stan, powinny być tak wygięte ? A na razie udało mi się zwojować tyle: Cytuj
cooper69 Napisano 24 Sierpnia 2016 Napisano 24 Sierpnia 2016 Widać tylko ostatnie zdjęcie - wanna z wahaczami. Cytuj
Seb Napisano 24 Sierpnia 2016 Napisano 24 Sierpnia 2016 Nie wiem czy ten KT to dobry wybór na zabawę z zimmeritem. Cytuj
verde Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Napisano 25 Sierpnia 2016 Nie wiem czy ten KT to dobry wybór na zabawę z zimmeritem. W swoim zamyśle chciałem zrobić wóz z okolicy nasielska 09.1944, i z tego co widział to one miały zimmerit. Czy chodzi o coś innego ? Cytuj
verde Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Napisano 27 Sierpnia 2016 Powoli coś tam sobie dłubię: No i jak tam zdjęcia , trzeba coś poprawiać ? Cytuj
tankrider Napisano 27 Sierpnia 2016 Napisano 27 Sierpnia 2016 Doklej śrubki do osłon wlotów powietrza, tam gdzie są otworki w blaszkach jeśli możesz. Można próbować dokładniej podkleić te dodatkowe osłony z siatki bo odstają i brzydko to trochę wygląda. Reszta wydaje się ok Cytuj
verde Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Napisano 29 Sierpnia 2016 Spokojnie ,dodatkowe osłony nie są jeszcze przyklejone i raczej aż do watheringu nie będę ich przyklejał co powinno ułatwić mi to lekko pracę . A co do śrubek od osłon to też się zastanawiam z czego by je tu przeczepić. A na razie podrzucam pierwsze próby z zimmeritem na modelarskim złomie. Grubość pasuje czy powinno być jeszcze cieniej ? Cytuj
meser262 Napisano 30 Sierpnia 2016 Napisano 30 Sierpnia 2016 Tygrysy II z 505 s.Pz.Abt wysłane we wrześniu 1944 do Nasielska były z dość wczesnej produkcji. Kładąc na niego "zimmerit" nie zapomnij dokonać zmian w jago budowie. Cofnij modernizacje, jak na razie: - zdemontuj osłonę pancerną nad wlotem powietrza do silnika część nr.C-58.Powinna tam być siatka. Model najlepiej "pasuje" do malowania wozu Nr.332. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj
verde Napisano 1 Września 2016 Autor Napisano 1 Września 2016 Zimmerit próba druga : Teraz jest już wystarczająco cienki ? Cytuj
Daz Napisano 4 Września 2016 Napisano 4 Września 2016 Jakiś czas temu znalazłem fajny patent na zimmerit. Zamiast męczyć się z czymś w rodzaju plasteliny, można użyć uniwersalnej szpachlówki (do plastiki, drewna itp) do kupienia np w Obi. jest dużo "lżejsza" w obróbce, bo ma konsystencje masła. Tutaj filmik który znalazłem. Może komuś się przyda.https://www.youtube.com/watch?v=UQAcagNh2I8 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi