Kamil K. Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 (edytowane) Galeria Konkurs Lato 2016 Model zakwalifikowany do: Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Warsztat TUTAJ Witajcie! Uff! Udało się dobrnąć do końca. Na wstępie dziękuję wszystkim oglądającym i doradzającym w wątku warsztatowym. Zacytuję sam siebie na początek: Lato, wszystko kwitnie i dojrzewa, a zieleń to jedno z najmocniejszych skojarzeń z tą porą roku. Stąd też wóz w kamuflażu zielono-zielono-zielonym, intensywnym jak roślinność to chyba idealny wybór. I kilka słów o pojeździe - jest to wóz pochodzący z 25. Brygady Aeromobilnej Sił Zbrojnych Ukrainy stacjonującej w Dniepropietrowsku. W kwietniu 2014 r. żołnierze tej jednostki zostali wysłani do tłumienia rebelii rozwijającej się w Donbasie. Tam też część z nich poddała się separatystom, oddając w ich ręce swój sprzęt - w tym niniejszy wóz. Separatyści pojazd przemalowali na widoczny na poniższym zdjęciu kamuflaż i wcielili do Ludowej Milicji Donbasu. 5 lipca 2014 r. pojazd został zniszczony w czasie ataku na ukraiński blokpost "Stella" pod Słowiańskiem. Więcej info o pojeździe oczywiście w wątku warsztatowym. To budowy modelu użyłem następujących zestawów: - Model BMD-2 Panda Hobby 35009 - Blaszki Voyager Model BMD-2 35756 - Gąsienice metalowe Master Club MTL35040 - Antena RB Model. Od siebie dodałem kilka spawów i wyrzeźbiłem pokrowiec na jarzmo armaty. Wprawdzie model powstał wraz z niedużą podstawką, ale jako że jesteśmy w klasie pojazdy wojskowe poniżej zdjęcia bez niej. Wszystkich zainteresowanych podstawką zapraszam na swoją stronę fb, lub na blogspot. Miłego oglądania i pozdrawiam! Edytowane 4 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 27 Sierpnia 2016 Super Moderator Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Głosowanie rozpocznie się od godzin rannych w dniu 1 września 2016 i potrwa do 10 września do godziny 23.59 Galeria będzie zamknięta aż do czasu zakończenia głosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Ty zawsze wyskoczysz z jakimś nietypowym pojazdem. Bardzo trudne malowanie, ale świetnie go wykonczyłeś. Niestety tym razem nie udało się dostać na podium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 13 Września 2016 Autor Share Napisano 13 Września 2016 Po prostu byli lepsi To kamo choć samo w sobie ciekawe nie dało jakiegoś wielkiego pola do manewru z różnymi smaczkami i momentami - tyle ile mogłem wyciągnąłem z niego - i jestem zadowolony, niezależnie od miejsca w klasyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Września 2016 Share Napisano 30 Września 2016 Dla mnie super praca! Brawo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi