zbyneck Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 (edytowane) WITAM,WCZORAJ DOSTAŁEM TEN MODELIK OD GWIAZDORA I POSTANOWIŁEM SPROBOWAĆ SWOICH SIL... JEST TO PIERWSZE AUTO KTÓRE BĘDĘ SKLEJAL,JESZCZE NIE WIEM W JAKIEJ WERSJI GO ZŁOŻE -SERYJNEJ CZY CUSTOM(RÓŻNIĄCA SIE SILNIKIEM I FELGAMI)W JAKICH KOLORACH GO POMALUJE,CZY W OGÓLE UŻYJE KALEK... POZDRAWIAM WSZYSTKICH BIORĄCYCH UDZIAŁ I ŻYCZĘ POWODZENIA Edytowane 29 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 zbyneck - fajnie, fajnie tylko czemu krzyczysz ? Przypominam rowniez ze zgodnie z regulaminem pierwszy post w dziale konkursowym powinien zawierac in-box. Popraw co trzeba i powodzenia. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2007 Witam,to znowu ja ,nareszcie dałem rade z technologią i poprawiłem tak jak trzeba... Niewiele się do tej pory posunąłem ze sklejaniem(na razie tylko trochę sinika -zdjęcia podeślę jutro),najpierw chciałbym dokończyć ANAKIN'S PODRACER do momentu w jakim utknę(brakuje mi kalkomanii......... ). Mój Chevelle prawdopodobnie będzie pomalowany tak... jeśli chodzi o kolor,lub tak... sam nie wiem....a może klasyczne płomienie aerografem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Super temat na model, Muscle Cars mają duszę i cojones ;) Z kolorów polecałbym popularne w tamtym okresie "Lime Green", "Burgundy Red", "Crazy Plum" lub "Banana Yellow", moim zdaniem najlepsze kolorki do tych samochodów z czarnymi pasami na masce i tylnej klapie i winylowym dachem czysta poezja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2007 (edytowane) Dalsza relacja Częściowo złożony silnik przygotowany do malowania: oraz pozostałe elementy: Pomaluję go w kolorze zbliżonym do oryginalnego malowania Chevroleta- INSIGNIA RED(1705E),oraz CHROME SILVER(1790E) plus FLAT BLACK(1749E) Model Mastera. Wzór: Na razie to tyle Edytowane 29 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2007 Dzięki Mikele z dobre słowo. Co do kolorów to LIME GREEN,BURGUNDY RED czy BANANA YELOW mogę sobie jakoś wyobrazić ale CRAZY PLUM ?? Jak on wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Plum crazy to taki dość nasycony fiolet: tu akurat na Chargerze. Co do silnika, to "modą" na rekonstruowanych V8 jest taki kolor: i oczywiście cały dolot w chromie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 25 Lutego 2008 Autor Share Napisano 25 Lutego 2008 Witam po strasznie długiej przerwie w mojej relacji,za co przepraszam wszystkich zaglądających na mój warsztat,nie martwcie się, nie zapadłem na sen zimowy -chevy jakoś sie buduje(choć w żółwim tempie) Do teraz złożony i pomalowany jest silnik i częściowo podwozie,karoseria i cale wnętrze podkładem A teraz zdjęcia silnika bez kolektora wylotowego i filtru pomalowany pomarańczowym(1527)model mastera,a nie jak pisałem wcześniej insignia red(ten kolor był według mnie zbyt czerwony),trochę stalowego(1780) i złotego(1744),czarny to połysk humbrolki(21),a tak to wygląda w całości: druga strona: filtr z kalkomanią : oraz widok od przodu: , Na razie to tyle,reszta niebawem Zbyneck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 Piękne auto , nareszcie jakaś moc , fajowy silnik Ci wyszedł , czekam na wiecej , wiecej i wiecej . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 Lipa kolego oj wielka lipa... brak kompresora.... A poważnie bardzo ładny silniczek, razi mnie brak wygładzenia skrzyni widać linie łączącą filt oleju powinien być czarny błyszczący mam nadzieję że go troszkę pobrudzisz, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 7 Marca 2008 Autor Share Napisano 7 Marca 2008 Cześć,relacji ciąg dalszy... najpierw poprawiony silnik: dopiero jak zobaczyłem jego zdjęcie na forum w powiększeniu ujrzałem tą straszną lochę(chyba ślepnę.. ) teraz wydech: oraz widok na słabo spasowane polówki dyferencjału przed i po wstępnym szpachlowaniu oraz amortyzatory Oprócz wydechu pomalowałem podwozie,trochę się pobawiłem - według instrukcji miało być cale czarne a ja dodałem trochę stalowego Na dziś to tyle,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 KOlor ramy nie jest taki jaki ma byc. Moim zdaniem ma byc tak jak podłoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 17 Marca 2008 Autor Share Napisano 17 Marca 2008 Siemanko,chciałbym zaprezentować ciąg dalszy prac(a już myślałem że,będę musiał zakończyć relację bo mam aparat w naprawie,ale udało mi się pożyczyć inny) Tym razem kola,w zestawie były dwa rodzaje felg: wybrałem pięcioramienne,po "wycięciu" kolorem czarnym wyglądają tak: na oponach przetarłem białym na sucho napisy firmowe(robiłem to po raz pierwszy)wyszło to tak: na koniec widok całego kolka Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 22 Marca 2008 Autor Share Napisano 22 Marca 2008 Witam ponownie, ciąg dalszy Chevell'a Przygotowane pod podkład wnętrze i przednie fotele: te odstające zagłówki zeszlifowałem ,ale zapomniałem zrobić zdjęcie....,następnie pomalowałem wszystko czarnym półmatem i okleiłem fotele taśmą maskującą: potem pomalowałem je(fotele)i kierownicę kolorkiem który uzyskałem po zmieszaniu pomarańczowego i bieli. Po złożeniu na sucho wnętrze wygląda tak: Ten kolorek trochę wygląda dziwnie,ale na razie tak zostawię bo prawdopodobnie będzie pasować do czerwono-różowych płomieni które zrobię na masce(za namową mojego czterolatka),tak wygląda wycięte maskowanie na lewy bok: Na dziś to tyle,zdrowych i spokojnych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 27 Marca 2008 Autor Share Napisano 27 Marca 2008 Witam ponownie ,na relacji bez echa... Dziś z uporem maniaka: karoseria: zmuszony bylem wkleić kawałek płytki PVC o grubości ok.0.75 mm aby uniknąć zapadniętej maski,tu na zdjęciu po nałożeniu szarego podkładu Po pomalowaniu kolorem bazowym na dachu pojawiły sie ślady po przymiarce szyb(nie dokładnie doczyściłem ) Po uporaniu się z tym problemem całość psiknąłem jeszcze raz Na kolejnych fotkach karoseria obklejona taśmą malarską(mam nadzieję że, nie pozostawi kleju...) A teraz trzymajcie kciuki,idę malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 27 Marca 2008 Jestem Ciekaw jak Ci to wyjdzie. Trzymam kciuki i czekam na efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 Dzięki jawkers,doping przyda się, zwłaszcza że do mety już tuż,tuż... A oto dzisiejszy postęp: pierwsza warstwa po drugiej warstwie różowo-purpurowego(która wyszła za ciemno moim zdaniem) na tych zdjęciach przymiarka z prawie gotowym przednim zderzakiem(o zderzakach w następnej relacji) Jak już napisałem wcześniej,brakuje na tej karoserii kontrastu,postanowiłem rozjaśnić ją jeszcze jaśniejszym odcieniem,po powrocie z mieszalni... i około półgodzinie malowania bez osłony igły i,na minimalnym ciśnieniu kompresora wygląda to tak: Teraz tylko poczekam na wyschniecie farby,strasznie się wkurzę jak okaże się że, wyszło lipnie(w sensie że, przy zdejmowaniu maskowania ściągnę z taśmą kolor czarny,albo linie między płomieniami a resztą karoserii będą poszarpane,albo.....lepiej przestanę krakać,bo wywołam wilka z lasu),w każdym razie fotki z gotowym efektem wstawię wieczorem. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Za długo nei czekaj na wyschniecie , tez nie dobrze bo moze Ci kolor różowy postrzępić . Fajny kolorek . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Malowanko zapowiada sie dosć ciekawie no to czekamy do wieczorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 Witam, KRUGER_MAN napisał Za długo nei czekaj na wyschniecie , tez nie dobrze bo moze Ci kolor różowy postrzępić dzięki,właśnie tak myślałem,ale i tak po skończeniu poprzedniej relacji zdążyłem zjeść obiad i, od razu ściągnąłem maskowanie....doczekać sie nie moglem.Wyszło nawet nie źle jak na zwykłą taśmę malarską z OBI,która,ma w sumie tak slaby klej że,po drugiej warstwie zaczynała się odginać i muszę w paru miejscach podretuszować,bo mam delikatną mgiełkę.Najbardziej martwiłem się że,różowa będzie słabo kryla ,nałożę za dużo warstw i płomienie będą za bardzo wypukle ale nie,warstwa różu wyszła cienko (mniej niż kartka papieru ksero,chociaż na zdjęciach wygląda to tragicznie)i trochę chropowato,ale lekkie przetarcie drobnym papierkiem powinno załatwić sprawę. Tornado dzięki za słowa uznania,chciałem z relacją być wcześniej(zdjęcia zrobiłem po piętnastej),ale sprawy rodzinne strasznie mnie pochłonęły wiec jestem dopiero teraz ,wieczorem-tak jak mówiłem,więc... i trochę zbliżeń: To by było na tyle,idę podpicować swojego chevelle Pozdrawiam,Zbyneck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Uuu , szlifu co niemiara , ale papierek wodi i bedzie git . Fajne płomienie , pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 Witam,na mojej ostatniej relacji konkursowej,w tej chwili model jest skończony i sfotografowany...ale żeby wszystko było jak należy i po kolei,chciałbym pokazać co zrobiłem w sobotę i niedzielę. Zacznę od zderzaków,chłopaki z AMT troszkę nie pomyśleli łącząc oba zderzaki z ramką od ich boków(zamiast od spodu na przykład),przez co powstały szpetne ślady po zeszlifowaniu i pomalowaniu srebrnym chromem wyglądają tak W przednim zderzaku wkleiłem klosze lamp,grilla pobrudziłem suchą pastelką migacze pomalowałem transparentną farbką akrylową do szkła Na zdjęciu kolor pomarańczowy i czerwony który, użyłem również do pomalowania świateł stopu i migania oczywiście to światło stopu jest poprawione W tylnym wkleiłem światła stopu,pomalowałem środkowy panel na satynową czerń oraz,dól zderzaka na czarny połysk Następnie pomalowałem pędzelkiem 000 listwy ozdobne srebrnym chromem(na zdjęciach płomienie nie są jeszcze ostatecznie oszlifowane) Następnym krokiem było wklejenie części z chodnicą i akumulatorem, kół i gumowego węża łączącego chłodnicę z silnikiem W niedzielę trzykrotnie polakierowałem karoserię bezbarwnym z połyskiem Dokończyłem również wnętrze: wkleiłem przednie i tylne fotele,dźwignię hamulca ręcznego oraz deskę rozdzielczą z kierownicą Po polerce pozostało mi wklejenie zderzaków, szyby lusterka i końcówek rur wydechowych Jak pisałem wcześniej,model jest właściwie gotowy -nie nakleiłem kalkomanii z tablicami i trzeba go nawoskować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi