danielodziem Napisano 28 Września 2016 Autor Share Napisano 28 Września 2016 Jaki model aerografu użyłeś do preshadingu? I jaką średnicę dyszy on posiada? Ja swoim chińczykiem bym w życiu tego nie osiągnął. Wyszłoby wszystko czarne i szary podkład byłby cały zamalowany czarną farbą. :/ H&S evolution. Dysza 0,3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Dzięki. Zastanawiam się nad nim przy przesiadce z piwaty. Oglądam dalej. Robi się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 28 Września 2016 Autor Share Napisano 28 Września 2016 Dzięki. Zastanawiam się nad nim przy przesiadce z piwaty. Oglądam dalej. Robi się ciekawie. Polecam....miałem chinczyka wcześniej....a teraz lexus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 11 Października 2016 Autor Share Napisano 11 Października 2016 Maskowanie zakończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 12 Października 2016 Autor Share Napisano 12 Października 2016 kolor drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 15 Października 2016 Autor Share Napisano 15 Października 2016 Malowanie ukończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 15 Października 2016 Share Napisano 15 Października 2016 Wygląda bosko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 16 Października 2016 Autor Share Napisano 16 Października 2016 Wygląda bosko Dzięki. Teraz będzie walka z olejnymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 16 Października 2016 Bardzo podoba mi się ten "Technoczołg" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 16 Października 2016 Autor Share Napisano 16 Października 2016 inspiracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Ale zauważyłeś że Twoja inspiracja, to troszeczkę inny czołg, niż ten co budujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 16 Października 2016 Autor Share Napisano 16 Października 2016 Ale zauważyłeś że Twoja inspiracja, to troszeczkę inny czołg, niż ten co budujesz ? W którym miejscu jest inny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Zacznę od tego, że model Trumpetera to wersja wcześniejsza, a Twoja inspiracja to wersja późna. Różnice? Pierwsza podstawowa, to wieża. W wersji wczesnej boki wieży są gładkie, w wersji późniejszej boki wieży dopancerzono kasetami ERY: wersja wczesna: I tu malowanie jest takie jak dał Trumpeter na pudle, czyli miękkie linie kamuflażu wersja późniejsza: Wyraźnie widać dodatkowy pancerz na bokach wieży i ten czołg występuje w malowaniu, które Ty wykonałeś. Te pojazdy różnią się też od siebie inaczej wyglądającą przednią płytą pancerza. Przeszukałem internety i wersji którą dał trumpek nie znalazłem w malowaniu które Ty wykonałeś. O ile dobrze pamiętam, malowanie wcześniejszej wersji pochodzi z EXPO 2012, a póżniejszej z EXPO 2013 ( chyba ). No cóż rok różnicy, a jednak ruscy inżynierowie, coś tam pozmieniali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 17 Października 2016 Autor Share Napisano 17 Października 2016 No i masz rację.. ...ale już tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 ...Zacznę od tego, ... Grzegorz, a czy mógłbyś napisać coś więcej. Tylko przednia płyta i wieża, czy coś jeszcze? Mam w planach, a nie chciałbym popłynąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 Jest jeszcze różnica w wyglądzie czujnika wiatru ( ten wysoki element za włazem działonowego). U szczytu tego elementu jest taki płaski talerz a pod nim jakieś czujniki. W wersji wczesnej ten talerz jest okrągły a czujniki pod nim nie są obudowane. W wersji poźniejszej ten talerz jest kwadtatowy a czujki są zabudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 Jest jeszcze różnica w wyglądzie czujnika wiatru ( ten wysoki element za włazem działonowego). U szczytu tego elementu jest taki płaski talerz a pod nim jakieś czujniki. W wersji wczesnej ten talerz jest okrągły a czujniki pod nim nie są obudowane. W wersji poźniejszej ten talerz jest kwadtatowy a czujki są zabudowane. Dzięki! Z tego co widzę pod "ostre krawędzie" trzeba brać wersję MS od Trumpka albo od Tiger Model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 Zawsze rosyjskie czołgi poczynając od T-34 poprzez wszystkie kolejne: T-44, T-54/55, T-62, T-64, T-72, aż do T-80 podobały mi się z uwagi na miękką, zaokrągloną linię. Nowe T-90 ze spawaną wieżą i obecny tu T-72 są już zbyt kanciaste, zbyt zachodnie w swoich kształtach. I tak je dołączę do kolekcji, jak wszystko to wszystko, ale to już nie to samo. No cóż nowe czasy! Łezka się w oku kręci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 Jest jeszcze różnica w wyglądzie czujnika wiatru ( ten wysoki element za włazem działonowego). U szczytu tego elementu jest taki płaski talerz a pod nim jakieś czujniki. W wersji wczesnej ten talerz jest okrągły a czujniki pod nim nie są obudowane. W wersji poźniejszej ten talerz jest kwadtatowy a czujki są zabudowane. Dzięki! Z tego co widzę pod "ostre krawędzie" trzeba brać wersję MS od Trumpka albo od Tiger Model... Pod ostre krawędzie model Trumpka owszem, ale nie ten który jest przedmiotem tego wątku, tylko ten, o ile Trumpek go wypuści: To jest wersja z 2013 roku. Co do modelu firmy Tiger, to będzie to też raczej wersja wczesna, co pokazują fotki gotowego modelu: I tutaj ostre krawędzie, to nie bardzo. Wybaczcie, może ja przesadzam, może za bardzo się czepiam, co w jakim malowaniu, ale na punkcie czołgów T-90 mam lekkie zboczenie. Przepraszam i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 .... I tutaj ostre krawędzie, to nie bardzo. Wybaczcie, może ja przesadzam, może za bardzo się czepiam, co w jakim malowaniu, ale na punkcie czołgów T-90 mam lekkie zboczenie. Przepraszam i pozdrawiam.... Zboczenie... Po co od razu takie wielkie słowa ;) Nie wiem czy Autor wątku nie będzie miał nam za złe... W każdym bądź razie z mojej strony wielkie dzięki, bo rozjaśniłeś mi sprawę ostatecznie i nie wywaliłem bez sensu trzech stów na model z Tigera. Spokojnie doczekam, robiąc Abramsa, do wypuszczenia przez Chińczyków wersji 2013 r. Także dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 Model z Tigera warto kupic chocby dla samej jakosci, ktora jest bajeczna, sama slodycz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 Model z Tigera warto kupic chocby dla samej jakosci, ktora jest bajeczna, sama slodycz Czy mamy przez to rozumieć że już posiadasz ten model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 Tak. Sciaglem z Hong kongu. Jakosc, plastik, instrukcja przypominaja modele Tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 Tak. Sciaglem z Hong kongu. Jakosc, plastik, instrukcja przypominaja modele Tamki. W Polsce też są tylko droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 Tak. Sciaglem z Hong kongu. Jakosc, plastik, instrukcja przypominaja modele Tamki. No to masz MS-a, a tu z jakimś kamazem wyjeżdżasz hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi