Janisz Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Galeria Konkurs Lato 2016 Model zakwalifikowany do: Klasa 4- Okręty i statki. Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o modelu Tamiya Warsztat TUTAJ USS "Saratoga" CV-3 legendarny amerykański lotniskowiec, uczestnik wielu bitew i kampanii na Pacyfiku. Przeżył wojnę by zostać zatopiony w czasie testów nowej broni na atolu Bikini. W czasie swojej służby tylko raz nosił kolorowy kamuflaż Ms.32/11-A który otrzymał pewnego lata spędzonego w stoczni. Malowanie to nosił jedynie przez kilka miesięcy do listopada 1944 roku. "Sara" wychodzi w morze. Sam model to typowe klocki od Tamiya - bezproblemowo gorzej wygląda zestaw dedykowany do tego modelu z firmy Five Star. Niby wszystko jest ale do końca nie wiadomo co zrobić z ok. 1/3 cześci........ Nie będę ukrywał że sporo mi zostało...... Od siebie dodałem opuszczone obie windy, podpory pod pomosty "Boforsów" z prawej burty, podpory pod pomostami nadbudówki, dołożyłem też kosze na kamizelki - te wielkie słynne których brak w obu zestawach. Także zmodernizowałem dźwig - na zdjęciach wygląda na trójnóg....w zestawach jest pojedynczy patyk...... Dołożyłem też kilka malutkich węzy p.poż które dostałem od Marcina - Olinowanie to druciki Modelkasten a artyleria plot to Fine Molds. Na koniec odpowiedź na dwa pytania które z pewnością się pojawią. 1. Dlaczego brak na niej samolotów? - a dlatego że na żadnym zdjęciu archiwalnym z prób po-stoczniowych nie widać ani grama samolotu- ani jednego. 2. Dlaczego jest taka czysta - dlatego bo w stoczni została cała pomalowana - dobra nie trwało to pewnie dzień ani dwa ale jednak farba była dosyć swierza plus na 100% została umyta po wyjściu w morze ( my tak zawsze robiliśmy po wyjściu z portu generalne mycie pokładów) stąd brak rdzy i innych brudnych części okrętu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 31 Sierpnia 2016 Super Moderator Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Głosowanie rozpocznie się od godzin rannych w dniu 1 września 2016 i potrwa do 10 września do godziny 23.59 Galeria będzie zamknięta aż do czasu zakończenia głosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Do tej pory podziwiam Twoje tempo pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 To był faktycznie wyścig z czasem! Dałeś radę i model jest świetny, choć jak na mój gust ciut za czysty - ale to kwestia subiektywna ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 13 Września 2016 Super Moderator Share Napisano 13 Września 2016 To był faktycznie wyścig z czasem! Dałeś radę i model jest świetny, choć jak na mój gust ciut za czysty - ale to kwestia subiektywna ;)To prawda, kolega zdążył w ostatniej chwili, podobnie jak niejeden z nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Było co oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi