tadeusz6514 Napisano 6 Września 2016 Share Napisano 6 Września 2016 Właśnie zacząłem budowę platformy kolejowej pod działo p-lot 88mm nazwa Niemiecka to geschutzwagen 3 (eisb) schwerere Flak . Będzie to następny kolejowy model w mojej kolekcji i będzie przygotowaniem pod zaczęty wcześniej projekt działa kolejowego 194 mm .Jak zwykle proszę kolegów o pomoc w pewnych detalach tej platformy zwłaszcza chodzi o zbiorniki ciśnieniowe , i wszelkie podzespoły hamulców pod spodem platformy kolejowej .Z pomoc będę wdzięczny . Pozdrawiam. Model będzie wykonywany według planów p. Waldemara Trojca z książki pt. 8,8 cm Flak 18-36-37 . wózek dwuosiowy części na razie bez elementów hamulca to początek budowy modelu i jak zwykle model jest budowany z papieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 13 Września 2016 Autor Share Napisano 13 Września 2016 częściowo wykonany wózek na razie jeden gdyż gdybym się pomylił z jakąś częścią to lepiej jest poprawić tylko ten zestaw - ocena należy do braci kolejarskiej -przy pociągnięciu za cięgno przednie wszystkie hamulce się zamykają . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Masakra, w tym pozytywnym znaczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 13 Września 2016 Super Moderator Share Napisano 13 Września 2016 Czołem Dobrze jest, może tylko zawieszenie resorów... jakoś te uszy...chyba troszkę za cienkie http://autosan.cba.pl/historia/1213.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Znowu się rozkręcasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 Zgadzam się z wymiarami uszu do resorów -jest to dość duży problem techniczny dla osób które będą wykonywać ten model postaram się wstawić dwa różne rozwiązania tego problemu . W tworzywie nie ma żadnego problemu lecz papier już nie jest tak plastyczny - chyba że trafimy na zdolnych modelarzy i problem znika lecz wśród nas są osoby początkujące i wtedy zaczynają się kłopoty . Dziękuje za opinie i pozdrawiam Tadeusz Redzynia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Planujesz "co się da" zrobić ruchome? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 Tak wszelkie elementy które są ruchome to będą Tak jak w pojeździe Vomag z Flak 88 mm który już niedługo ukaże się na rynku myślę że i ten model będzie będzie się podobał - postaram się wstawić kilka zdjęć modelu , pozdrawiam. jutro będzie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 20 Września 2016 Autor Share Napisano 20 Września 2016 No i mam pojechane -----jak zwykle jestem do tyłu a roboty wykonałem mnogo .Cały układ mogę zmienić - załamka i w dodatku sama platforma moja ma inne rozwiązanie konstrukcji - czy być wierny oryginalnym modelom czy tylko wykonać moją wersję -to jest pytanie do kolegów kolejarzy tak wygląda konstrukcja platformy na razie bez pneumatyki --jest to wzór innej platformy gdyż wydawał mi się właściwy pod względem konstrukcyjnym . Z tego co teraz posiadam zaczynam wykonanie platformy od początku by być zgodnym ze zdjęciami i radami kolegów z :Konradusa za które bardzo dziękuje .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 29 Listopada 2016 Autor Share Napisano 29 Listopada 2016 model na razie tak wygląda jest odwzorowaniem rzeczywistego wagonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 30 Listopada 2016 Autor Share Napisano 30 Listopada 2016 Dziękuje choć to nie koniec pracy nad tym modelem .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 26 Lutego 2017 Autor Share Napisano 26 Lutego 2017 Ostoja wagonu Ommr pod radar FuSE 65 w trakcie wykańczania taka odskocznia od tematu poprzedniego i zupełnie nowy model sorki . Pozdrawiam. -- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi