husarz12 Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Witam, pierwszy raz na modelworku :P Zdj w środku budowy, raczej bliżej końca Model to wypust dragona waloryzowany blaszkami z euarda, dorobilem fakturę stali i spawy, kadlub zrobiony, zostało błoto i zawieszenie, planuję też friule, mój staż to kilkanaście modeli pancernych, wcześniej bawiłem się w samoloty i okręty 1:200, takżę byłbym wdzięczny za wszelkie komentarze i porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Z jakiego podręcznika korzystałeś? P.S. Podoba się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Września 2016 Share Napisano 22 Września 2016 Też mi się podoba, choć w rzeczywistości to pewno tak by się nie zmęczył. Natomiast poprawić trzeba zdjęcia - słabo wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Września 2016 Share Napisano 22 Września 2016 Witaj na forum. Obicia osłony KM-u w kadłubie i światła notek zdecydowanie za duże. Bardzo podobają mi się zacieki, szczególnie na wieży. Ładny kocur i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 22 Września 2016 Share Napisano 22 Września 2016 Oj fajny, fajny ten tygrysek, taki zmęczony życiem gigant który chce pokazać wszystkim gdzie ich miejsce. No naprawdę fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husarz12 Napisano 23 Września 2016 Autor Share Napisano 23 Września 2016 Kto by spamiętał te wszystkie podręczniki :P Właśnie obicia to moje nemezis i nie wychodzą mi zawsze tak jak bym chciał. Jeśli chodzi o zmęczenie to masz na myśli te obicia i zacieki czy fading ? Zdj robione przy świetle słonecznym,postaram się zrobić lepsze, ogólnie kolor jest taki jak na pierwszym zdj, reszta taka jakaś ciemna wyszła Zmęczony samiec alfa broniący swojej pozycji, niedlugo kontynuacja :P Jakieśsugestie co poprawić ? planuję dodać jeszcze osłony boczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kali160 Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Oj chrapka bierze człowieka jak ogląda te malowania. Taki sliczniutki gotowy prosto z fabryki (gotowy do brudzingu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husarz12 Napisano 28 Września 2016 Autor Share Napisano 28 Września 2016 Mała aktualizacja, doszły schurzeny i to blotko tam gdzie ich nie ma, schurzen moga byc w nieco innych odcienaich bo mam dziwny naweyk najpierw robienai kamo a potem ich :P jeszcze sie wyrówna olejnymi :P poprawilem tez nieco zacieki i mam dylemat czy dodawac biale, widze nieraz biale zacieki na roznych modelach i zastanawiam sie z czego mogly powstac? kazde sugestie mile widziane :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 A można zapytać jakimi kolorami go malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 żółty, zielony, brązowy a serio to przyłączam się do pytania bo fajnie po zabiegach wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 żółty, zielony, brązowy - dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Krzysiek, nie mogłem się powstrzymać - przepraszam Ja zaczynałem od gunziaków dedykowanych ale strasznie ciemne mi wychodziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 jedna rzecz ,zacieki według mnie za grube ,ale tak to to fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Krzysiek, nie mogłem się powstrzymać - przepraszam Nie ma za co, ja jestem zwolennikiem luźnego podejścia do życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husarz12 Napisano 28 Września 2016 Autor Share Napisano 28 Września 2016 Używam farb tamiyi akryli, rozcieńczach levelling thinneren od gunze, na vallejo i hatake moja ultra ma chyba uczulenie :P ogólnie to chyba użyłem po kilka odcieni na każy kolor. jutro postaram sie zrobić zdj, na początku myślałem że bedzie zbyt jasny ale nawet ściemniał, niedawno robilem panthere i wyszla za ciemna właśnie :( Spróbować tych zacieków Wojtek to masz na myśli jakieś konkretne miejsce czy ogolnie, nie wiem czy jeszcze mogę je jakoś przytłumić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husarz12 Napisano 29 Września 2016 Autor Share Napisano 29 Września 2016 Wspomniana za ciemna panthera obok ostatniego ulepka sd kfz 251/1 z AFV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Używam farb tamiyi akryli, rozcieńczach levelling thinneren od gunze, na vallejo i hatake moja ultra ma chyba uczulenie :Pogólnie to chyba użyłem po kilka odcieni na każy kolor. jutro postaram sie zrobić zdj, na początku myślałem że bedzie zbyt jasny ale nawet ściemniał, niedawno robilem panthere i wyszla za ciemna właśnie :( Spróbować tych zacieków Wojtek to masz na myśli jakieś konkretne miejsce czy ogolnie, nie wiem czy jeszcze mogę je jakoś przytłumić Daj spokój temu kociakowi,jeszcze spierdzielisz ,na następnym modelu zrobisz cieńsze i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Widzę niepomalowane koła jezdne. Malowałeś złożonego w całość? Jak dla mnie super to się prezentuje. Ciut za ciemne ale całość genialnie w kolorystyce! Winszuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husarz12 Napisano 29 Września 2016 Autor Share Napisano 29 Września 2016 viewtopic.php?f=68&t=55546 tutaj galeria z sd, są pomalowane, bawiłem się płynem do kurzu od Ak, ale chyba będę musiał kółeczka poprawic :P , dzięki bardzo za opinie, jasność będziemy szlifować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husarz12 Napisano 29 Września 2016 Autor Share Napisano 29 Września 2016 Oto użyte farby do kamuflażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Wspomniana za ciemna panthera obok ostatniego ulepka sd kfz 251/1 z AFV Na tym zdjęciu ostatnie wewnętrzne koło jezdne. Z pokazanych farbek, które czym rozjaśniasz? Tak mi się podobają te odcienie, że przy najbliższym malowaniu z chęcią skorzystam z Twojej recepty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husarz12 Napisano 29 Września 2016 Autor Share Napisano 29 Września 2016 Przyznaje się bez bicia :P akurat w tym modelu nie pomalowałem wewnętrznych stron bo myślałem że nie będzie widać :P gratuluję drobiazgowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Września 2016 Share Napisano 30 Września 2016 Też bym o ten przepis na mieszanie kolorów poprosił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi