daffy Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 Widziałem na YouTube takie coś, jest to arkusz a4 z plastiku a w nim różne rozmiary kółek w skali 1:35 do różnych pojazdów. Wystarczy przyłożyć do "formy" i psiknąć aerografem a wychodzi równie obramowanie kółka. Szukałem takie coś w necie ale nie wiem jakie zapytanie zadać aby to znaleźć(pewnie po angielsku). Czy ktoś kto ma coś takiego mógłby mi podpowiedzieć gdzie takie cudo kupił? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted September 25, 2016 Super Moderator Share Posted September 25, 2016 Wiem o co chodzi. Tu masz link co znalazłem w Google. Są też przyrządy geometryczne z otworami różnej średnicy, też można z nich korzystać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 Są maski, są szablony, jest tego bardzo dużo do malowania kółek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daffy Posted September 25, 2016 Author Share Posted September 25, 2016 Dziękuje za podpowiedz. Mask wheel tank, a konkretniej german mask wheel tank bo to do pzIV. Znalazłem szablony w sklepie swiatbarw. Dziękuje za wskazówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 Sprawdź czy Eduard nie zrobił masek do tego konkretnego modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 jasne, że robi: np. http://www.hobbysta.pl/ausf-wheel-mask-135-tamiya-maski-p-24071.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts