Hammett Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Witajcie. Nie bardzo wiedziałem gdzie umieścić ten temat, więc piszę tutaj. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad gablotą na modele. Z uwagi na ograniczoną ilość miejsca wymyśliłem sobie opcję wiszącą. Gablota musi być zamykana i przeszklona jak najbardziej się da. Nie ma znaczenia czy będzie podświetlana, chociaż taka opcja tez mi chodzi po głowie. Szperałem trochę w necie, ale to co udało mi się znaleźć nie do końca mi odpowiada lub ceny są z kosmosu. Kleję samoloty w skali 1:48 (raz zdarzył się 1:32). Szukam pomysłu i tu moje pytanie: jak wy przechowujecie swoje modele, jakie macie gabloty. Pochwalcie się proszę, a może coś mnie zainspiruje. Chętnie kupię coś gotowego, choć nie wykluczam samodzielnego wykonania lub zamówienia takiej gabloty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 po wpisaniu do wujka googla wyskoczyło: https://www.youtube.com/watch?v=DK61moc95iQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 29 Września 2016 Autor Share Napisano 29 Września 2016 po wpisaniu do wujka googla wyskoczyło:https://www.youtube.com/watch?v=DK61moc95iQ Wszystko fajnie, tylko że ja szukam gabloty wiszącej, najlepiej szklanej i obowiązkowo zamykanej, także zaproponowana stojąca półka z filmu niestety nie mieści się ww kryteriach. Mimo wszystko dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Szklane gabloty (choć nie pamiętam czy na pewno także wiszące) znajdziesz w ofercie Black Red White ( czy jak to się nazywa), zdaje się że mają tego spory wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 … nie wykluczam … zamówienia takiej gabloty.Półtora roku temu zamówiłem taką dla syna. Rama z profili aluminiowych. Tylna ściana biała. Pozostałe szklane. Wewnątrz trzy półki. Drzwiczki z kluczykiem. Wysokość 120cm, szerokość 70cm, głębokość 30cm. Koszt z przesyłką wyniósł 1250zł, albo stówę mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Nie szklane tylko przeszklone. Front jest zamykany przeszklona klapa. Mam takie w salonie, wczesniej trzymalem tam moje 48, niestety aby spelniala zadanie musi taka gablota wisieć na wysokości oczu, inaczej g.... widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 30 Września 2016 Autor Share Napisano 30 Września 2016 … nie wykluczam … zamówienia takiej gabloty.Półtora roku temu zamówiłem taką dla syna. Rama z profili aluminiowych. Tylna ściana biała. Pozostałe szklane. Wewnątrz trzy półki. Drzwiczki z kluczykiem. Wysokość 120cm, szerokość 70cm, głębokość 30cm. Koszt z przesyłką wyniósł 1250zł, albo stówę mniej. Podobną znalazłem na jednym z portali aukcyjnych. Uzywana za 200zl. Zobaczę w jakim jest stanie i jeśli bedzie ok, zawiśnie u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi