Bartas89 Napisano 2 Października 2016 Autor Share Napisano 2 Października 2016 Obejrzałem te filmiki i malowanie tego modelu to masakra :( Nie wiem, może rzeczywiście kupię jakiś myśliwiec w skali 1:72 na początek, a ten oddam do sklepu... A może chce ktoś odkupić ode mnie ten model? Jakby co to pisać na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Obejrzałem te filmiki i malowanie tego modelu to masakra :( Nie wiem, może rzeczywiście kupię jakiś myśliwiec w skali 1:72 na początek, a ten oddam do sklepu...A może chce ktoś odkupić ode mnie ten model? Jakby co to pisać na PW Widzę, że bardziej doświadczeni koledzy tchnęli w Ciebie ogrom wiary :( Nie ważne jaki model wybierzesz zawsze można znaleźć filmik/zdjęcia takiego malowania, że sobie usiądziesz ;) Nie należę do ludzi, którzy od razu mierzą w Mont Everest, powoli, małymi kroczkami byle cierpliwie i konsekwentnie. Uważam, że spokojnie możesz ten model pomalować pędzlem i choć tonie będzie mistrzostwo świata to z efektu powinieneś być zadowolony. Poniżej parę zdjęć modelu malowanego pędzlem, który malowałem jakieś 10 lat temu, jedynie lakier na koniec był kładziony "pneumatycznie" - czy faktycznie taka tragedia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 2 Października 2016 Autor Share Napisano 2 Października 2016 Według mnie piękny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 To też jest pędzel - niestety lakier Humbrola trochę zżółk ale 15 lat zrobiło swoje - linie to nie łosz tylko ołówek 0,3mm i wio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 2 Października 2016 Autor Share Napisano 2 Października 2016 Mnie się to bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Malowanie jak malowanie, każdy samolot maluje się podobnie. To już od nas zależy czy nakładamy jednolitą warstwę farby tak jak w przypadku pędzla, czy robimy kilkanaście z przyciemnieniami oraz rozjaśnieniami aerografem. Chyba nie muszę mówić, że nałożenie takiej jednolitej warstwy aerografem jest o wiele prostsze oraz szybsze niż pędzlem? Zacznij budowę od modelu który jest prosty konstrukcyjnie oraz ma mało części(F-16 ma około 300). F4F, F6F oraz F4U występują w w jednokolorowym kamuflażu, więc sporo upraszcza to malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 2 Października 2016 F4F, F6F oraz F4U występują w w jednokolorowym kamuflażu, więc sporo upraszcza to malowanie.I to byłby dobry kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 2 Października 2016 Autor Share Napisano 2 Października 2016 Rozumiem. Chcę sprzedać ten swój model za 150 zł, ktoś chętny może? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Nie prościej model oddać do sklepu? Będziesz stratny o wysyłkę zwrotną jedynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 2 Października 2016 Autor Share Napisano 2 Października 2016 Z doświadczenia wiem, że długo to trwa i robią niektórzy pod górkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 To może zostaw sobie ten model, z postanowieniem, że zabierzesz się za niego dopiero po zbudowaniu 3-4 prostszych modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 2 Października 2016 Autor Share Napisano 2 Października 2016 To może zostaw sobie ten model, z postanowieniem, że zabierzesz się za niego dopiero po zbudowaniu 3-4 prostszych modeli? Popełniłem błąd decydując się na myśliwce. Wahałem się między nimi, a ciągnikami siodłowymi. Chcę spróbować swoich sił własnie w nich. Jest więcej materiałów na ich temat niż do myśliwców. Jak ktoś chce to sprzedam ten model po niższej cenie niż rynkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi