Jump to content

Polski Willys MB - Heller 1:72

erolo2000
 Share

Recommended Posts

Witam raz jeszcze w tym tygodniu.

Kolejny ulepek zwany Jeep-em gotów . Model Willys składa się z 48 części (w tym zestawowe 28) . Przyczepka składa się z 8miu. Bardzo przyjemny zestawik do dłubania. Było by o 11 cześci mniej w Willisku , ale pas przedni z szybą przyszedł w pudełku pognieciony - wykonałem go od zera, wymieniłem tez lufę w Kmie - zestawowa płaska a nie owalna. Przydział sprzętu - 1Dywizja Pancerna 1944.

W trakcie :

P1020537.jpg

04.jpg

Gotowy zestaw:

08.jpg

07.jpg

13.jpg

09.jpg

12.jpg

10.jpg

13.jpg

P.S. Zdjęcia jak to u mnie średnio mi wychodzą

Bardzo fajny. Kolor też mi się podoba choc ekspertem nie jestem ;)

Model wygląda na bardziej odwzorowany niż Academy ,którego posiadam. No i przyczepka trochę go ożywiła. Nie jest taki zwykły golas.

Kurczę.... Chyba go "wish list" wrzucę.....

A zdjęcia faktycznie jakieś przekontrastowane. Aż piksoloza wyszła.

Czym robisz? Bo nawet głupawką da się trochę skorygować.

I zainwestuj w drugie źródło światła bo widać ,że tylko z lewej poszło.....i na miłość boską, zrób coś z kodam tych zdjęć bo taka mała rozdzielczość i brak możliwości powiększenia mnie irytuje wrzuć linki do pelnego rozmiaru bo warto w pełnej krasie ogladac Twoje modele.

Sorrrry . Spróbuję przy następnym modelu. Mam pytanko do zanawców tematu II Korpus Włochy (jeśli takowi się tu pojawią). Czy posiadacie zdjęcia wiedzę o M10 Wolverine w polskiej służbie tam w dalekiej Italii ??? Ja posiadam tylko jedną fotę - Jaka to wersja późna? średnia? Przydałoby się znać oznaczenia a nie robić na czuja a mam go w planie Dzięki za info.

M10%2BWolverine.jpg

Po wojnie mieliśmy tam swoją bazę jeśli dobrze pamiętam....

Proponuję poszukać w "Śladami Polskich Gąsienic" tom.22- 2 Warszawska Dywizja Pancerna....tam jest o jednostce we Włoszech... Ale zdjęć M10 jak na lekarstwo...

http://grzbiet.pl/ksiazki/2-warszawska-dywizja-pancerna

Ps

Jest ze 7 zdjęć Wolverinów polskich

Powodzenia z UM bo wyjscia raczej nie masz ....ja męcze od nich M36 i Achillesa to wiem co piszę

Drugie PS

Na zdjęciu masz wersję średnią, choć UM nazywa ją Late....późna to " kaczy dziób"

W w/w tomiku jest również mini monografia M10....

Po wojnie mieliśmy tam swoją bazę jeśli dobrze pamiętam....

Proponuję poszukać w "Śladami Polskich Gąsienic" tom.22- 2 Warszawska Dywizja Pancerna....tam jest o jednostce we Włoszech... Ale zdjęć M10 jak na lekarstwo...

http://grzbiet.pl/ksiazki/2-warszawska-dywizja-pancerna

Ps

Jest ze 7 zdjęć Wolverinów polskich

Powodzenia z UM bo wyjscia raczej nie masz ....ja męcze od nich M36 i Achillesa to wiem co piszę

Drugie PS

Na zdjęciu masz wersję średnią, choć UM nazywa ją Late....późna to " kaczy dziób"

W w/w tomiku jest również mini monografia M10....

Dzięki za info ...No ja też męcze Achillesa z UM . Sporo dodatków dokonałem . Na fotce pierwszej do kupy licząc 184 części . Radyjko i płytka z zegarami kierowcy mój pomysł . Lufa od RB połączona z elementem z pudła Do roboty zostało 90 cześci . Końcowo to będzie rekord jeśli chodzi o moje lepienie , do tej pory najwięcej miał Moździerz Karl ,ale i wielkość modelu inna:piwo:

ACHILLES%2BIIC.10jpg.jpg

ACHILLES%2BIIC.jpg