barszczo Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Przedstawiam dwa zabytki z mojej kolekcji: Bf-109F-4 Gerharda Barkhorna i Bf-109F-4/Trop Hansa-Joachima Marseille. Oba to Hasegawa wzbogacone o małe Edkowe blaszki oraz żywiczne lufy, wydechy i pitoty Quickboosta. Zbudowane zostały około roku 2010 i po raz pierwszy użyłem na nich olejów artystycznych. Efekt taki sobie, eksperyment antenkowy zawiódł po latach o błędach merytorycznych nawet nie wspominam, ale cieszyły oko przez parę lat i mam nadzieję że jeszcze cieszyć będą. Miłego odbioru życzę : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin94 Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Chodź to ''nie moja'' skala i mam bardzo mało modeli w tej skali (najbardziej lubię 1/72 i 1/144) to twoje dwa ''messerki'' bardzo mi się podobają(sam zamierzam w przyszłości zrobić Bf-109 Hartmanna obojętnie jaka wersja samolotu, tylko mam dylemat czy wybrać 1/48 czy 1/72-w której jestem bardziej ''rozeznany'' z Hasegawy) . Tylko zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz : Do czego służą te dwa washe, które ''podpierają messerka'' Gerharda Bakhorna na bodajże 10 zdjęciu? (w washach jestem jeszcze ''żółtodzióbem'' i nie potrafię jeszcze rozróżnić washy które są do czego i jak wyglądają poszczególne butelki) . Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TerraIncognita Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Podparty jest akurat samolot Marseilla. Jeden imituje zacieki paliwa, takie tłuste ślady. Drugi daje ładny efekt przykurzenia powierzchni. Coś w rodzaju kurzu takiego piaskowego, jakiego pełno w Afryce północnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin94 Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Do TerraIncognita Teraz to zauważyłem. Podparte są oba a nie jeden . Co do washy to dzięki ze powiedziałeś bo nie wiedziałem a teraz już wiem,dzieki . A co do kurzu piaskowego to Tamiya Wathering Master jest tez fajny do przykurzeń(wiem bo używałem i używam) ale może to jest lepsze(nie wiem nie powiem i tak jak mówiłem jestem w tym temacie ''zółtodzióbem'' a nie ekspertem) . Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Bardzo fajne. Subtelne ale przekonujące !Realistyczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin94 Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 Do barszczo Ty te swoje modele sprzedajesz??!! Jestem trochę w szoku bo są super . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted October 7, 2016 Author Share Posted October 7, 2016 Miejsca w witrynce potrzebuję na nowe Edkowe Friedrichy . Będzie więcej do sprzedania, trzeba przewietrzyć kolekcję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin94 Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 Do barszczo Acha rozumiem . A za ile je kupiłeś?(pytam z ciekawości) . Co jeszcze zamierzasz wystawić ciekawego? . Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts