barszczo Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Przedstawiam dwa zabytki z mojej kolekcji: Bf-109F-4 Gerharda Barkhorna i Bf-109F-4/Trop Hansa-Joachima Marseille. Oba to Hasegawa wzbogacone o małe Edkowe blaszki oraz żywiczne lufy, wydechy i pitoty Quickboosta. Zbudowane zostały około roku 2010 i po raz pierwszy użyłem na nich olejów artystycznych. Efekt taki sobie, eksperyment antenkowy zawiódł po latach o błędach merytorycznych nawet nie wspominam, ale cieszyły oko przez parę lat i mam nadzieję że jeszcze cieszyć będą. Miłego odbioru życzę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Chodź to ''nie moja'' skala i mam bardzo mało modeli w tej skali (najbardziej lubię 1/72 i 1/144) to twoje dwa ''messerki'' bardzo mi się podobają(sam zamierzam w przyszłości zrobić Bf-109 Hartmanna obojętnie jaka wersja samolotu, tylko mam dylemat czy wybrać 1/48 czy 1/72-w której jestem bardziej ''rozeznany'' z Hasegawy) . Tylko zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz : Do czego służą te dwa washe, które ''podpierają messerka'' Gerharda Bakhorna na bodajże 10 zdjęciu? (w washach jestem jeszcze ''żółtodzióbem'' i nie potrafię jeszcze rozróżnić washy które są do czego i jak wyglądają poszczególne butelki) . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Podparty jest akurat samolot Marseilla. Jeden imituje zacieki paliwa, takie tłuste ślady. Drugi daje ładny efekt przykurzenia powierzchni. Coś w rodzaju kurzu takiego piaskowego, jakiego pełno w Afryce północnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Do TerraIncognita Teraz to zauważyłem. Podparte są oba a nie jeden . Co do washy to dzięki ze powiedziałeś bo nie wiedziałem a teraz już wiem,dzieki . A co do kurzu piaskowego to Tamiya Wathering Master jest tez fajny do przykurzeń(wiem bo używałem i używam) ale może to jest lepsze(nie wiem nie powiem i tak jak mówiłem jestem w tym temacie ''zółtodzióbem'' a nie ekspertem) . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Bardzo fajne. Subtelne ale przekonujące !Realistyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 Do barszczo Ty te swoje modele sprzedajesz??!! Jestem trochę w szoku bo są super . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Października 2016 Autor Share Napisano 7 Października 2016 Miejsca w witrynce potrzebuję na nowe Edkowe Friedrichy . Będzie więcej do sprzedania, trzeba przewietrzyć kolekcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 Do barszczo Acha rozumiem . A za ile je kupiłeś?(pytam z ciekawości) . Co jeszcze zamierzasz wystawić ciekawego? . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi