tomeka6 Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Witam wszystkich po dluzszej nieobecnosci. Chcialbym wszystkim zaprezentowac moj obecny projekt, jest nim Scania R 730 8x4*4. Model ma kabine od Emeka, natomiast rama jest czesciowo robiona od podstaw. Model otrzyma dodatkowo naczepe na dwuosiowym wozku. Mam nadzieje, ze model na tym etapie sie podoba, chetnie tez odpowiem na jakiekolwiek pytania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Migawka Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Ja sam zaczynam przygodę z modelarstwem i nigdy nie mogę wyjść z podziwu, że ludzie robią jakieś elementy totalnie od zera! Otwieram piwko, zasiadam w pierwszym rzędzie i czekam na następne efekty prac! Zapowiada się bosko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 No nieźle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Mam w planach R730 6x4 i jak widzę takie relacje to chyba nie jestem gotowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Wow świetnie ta rama wygląda już teraz ! Dołączam do grona obserwatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Tomek, Twoje modele podobają mi się na każdym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 16 Października 2016 Autor Share Napisano 16 Października 2016 Maly aktual Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Zazdroszczę zdolności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Października 2016 Share Napisano 20 Października 2016 Tomek nic nie napiszę. Ale Ty wiesz co myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Dziękuję-jesteście wolni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 To jest to, co lubię Naczepa na super singlach, czy bliźniaki (dosyć szerokie te fele)? bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 22 Października 2016 Autor Share Napisano 22 Października 2016 Rozmiar opon na pierwszych 5 osiach, lacznie z "dolly" to 455 x 55, R 22.5, os ostatnia bedzie miala normalne super single. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 22 Października 2016 Share Napisano 22 Października 2016 Jest jeden babol z winy EMEKA. Kabina Scanii R Streamline a boczny schowek mały jak w pierwszych R-kach. Powinien być duży prostokątny. Reszta super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 23 Października 2016 Autor Share Napisano 23 Października 2016 Powinien byc duzy, ale nie bede przerabial, dla mnie to jest szczegol nawet niewarty wspomnienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 23 Października 2016 Share Napisano 23 Października 2016 Świetna robota, czekam na kolejne aktualizację niecierpliwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 20 Listopada 2016 Autor Share Napisano 20 Listopada 2016 Troche doszlo detali przy wozku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Trochę nieźle Oglądam warsztat z oczami szeroko otwartymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2016 Maly aktual: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Niesamowite To kolejny puchar na półkę się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Cudne Cudeńko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Kolejny wspaniały projekt! Ten kangur to odlew Twojej roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 Kangur to reczna robota, nie odlew. Troche polistyrenu, aluminium i poskladalem wszystko do kupy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Czy tylko ja mam wrażenie ze kabina EMEKA wygląda dużo lepiej i bardziej realistycznie niż ta od Italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujmer Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 Gdzie kupujesz dodatkowe elementy np wężyki , linki , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 15 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2016 Falarek - kabina od Emeka, jak widac jest bardziej realistyczna i ma idealne proporcje, nie to co ta karykatura z Italeri . Po skonczeniu jej bedzie wygladac jeszcze lepiej. Wujmer - jak sie domyslam, masz na mysli okablowanie - uzywam linki wedkarskiej o grubosci 0.18mm i 0.25mm. Linie hydrauliczne to metalowe druciki - uzywam ich w pracy do przyczepiania tagow . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi