Robroy Napisano 20 Grudnia 2016 Share Napisano 20 Grudnia 2016 Dobra robota Jacek ! Jeszce jak dodasz trochę tabliczek tu i tam , bo tymczasem mam już kaleczki cz. 1 ;) nazwy własne na różne Rośki w tym na wersję OOS-D plus wszelkie możliwe do wydruku (w sensie czytelności) tabliczki "z ogłoszeniami" (cz. 2 będzie w styczniu z innymi nazwami, tabliczkami, rejestracjami itp.) Na arkusiku są też kalki do mojego Humvee i Cougara więc niech nie zmyli to czujnego oka oglądacza Może ten wydruk mnie trochę zmobilizuje z moim warsztatem, bo obecnie czasu brak, a Rosiek rozgrzebany. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nazgul_1 Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Dobra robota Jacek ! Jeszce jak dodasz trochę tabliczek tu i tam , bo tymczasem mam już kaleczki cz. 1 ;) nazwy własne na różne Rośki w tym na wersję OOS-D plus wszelkie możliwe do wydruku (w sensie czytelności) tabliczki "z ogłoszeniami" (cz. 2 będzie w styczniu z innymi nazwami, tabliczkami, rejestracjami itp.) Na arkusiku są też kalki do mojego Humvee i Cougara więc niech nie zmyli to czujnego oka oglądacza Może ten wydruk mnie trochę zmobilizuje z moim warsztatem, bo obecnie czasu brak, a Rosiek rozgrzebany. pozdrawiam, Witam Gdzie i za ile można nabyć ten arkusz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Przyłączam się do pytania..! Również mam chrapkę na te kalki..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Co do zakupu kalek to sprawa wygląda tak: Oznaczenia tego typu tyle, że w odpowiednio dobranej ilości, konfiguracji nazw własnych itp.będą w ogólnodostępnej sprzedaży w TORO MODEL w I kwartale nowego roku A jeśli chcesz akurat dokładnie taki arkusik jak mój z wszystkimi dodatkami do Humvee i Cougara to po info zapraszam na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 A czy ktos ma zdjecia Otwartych wlazow w Rośku? Interesuje mnie wlaz kierowcy i dowodcy z OSS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Czy ten model IBG jest taki zabugowany, że każdy go przerabia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Model jest super. A skoro jest wnętrze to szkoda je chować. Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 31 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2016 A czy ktos ma zdjecia Otwartych wlazow w Rośku? Interesuje mnie wlaz kierowcy i dowodcy z OSS. Właz kierowcy właz i kopółka dc-y z OSS i WEM (są takie same) Model jest super. A skoro jest wnętrze to szkoda je chować. Dlatego wieża będzie eksponowana na podstawie serwisowej Czy ten model IBG jest taki zabugowany, że każdy go przerabia? Zależy kto co lubi. Sam model jest bardzo fajny. Model jest jaki jest, co widać po warsztatach kolegów, sam model ma sporo uproszczeń. Kilka detali których brakuje w modelu, trzeba sobie dorobić lub dokupić, np: kamery, odbojniki, noże. Z zestawowego wnętrza do wykorzystania jest power-pack, zamek armaty + siedzenia desantu i załogi wieży. Jeżeli ktoś chciał by sobie zrobić resztę wnętrza, to zostaje zrobienie go od podstaw. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Dzięki za zdjęcia. Łatwo nie będzie...właz dowódcy to luzik, ale kierowcy to już wyższa szkoła jazdy. Muszę przemyśleć temat. Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Jeszcze jedna sprawa. Na pierwszym zdjęciu włazu dowódcy widać LCD. Kieszonka przed nim jak zgaduję jest na oparciu fotela kierowcy, a do czego jest przymocowany ekran LCD? I na czym stoi/siedzi dowódca? Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 Witam Jeszcze jedna sprawa. Na pierwszym zdjęciu włazu dowódcy widać LCD. Kieszonka przed nim jak zgaduję jest na oparciu fotela kierowcy, a do czego jest przymocowany ekran LCD? I na czym stoi/siedzi dowódca? Oto chodzi ? Mocowanie LCD Pierwsze odlewy do wnętrza rośka. Okładziny kadłuba Pierwsza część kanałów powietrznych. Kosz wieży. W kolejce na za formowanie czeka skrzynka amunicyjna, reszta kanałów powietrznych i nowa ścianka działowa, która jest między kierowcą a silnikiem. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Powoli do przodu... Podziwiam samozaparcie w manufacturingu...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 Podziwiam samozaparcie w manufacturingu...! Po prostu mam lenia giganta i nie chce mi się robić tego samego kilka razy. Wole sobie to zrobić raz, później powielić i odlać Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Fajne, kratki nawiewu powietrza też będą w tunelu ? Jaki kolor z Tamiya lub Mr.Hobby będzie się nadawał na Rosomaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2017 Fajne, kratki nawiewu powietrza też będą w tunelu ? Tak, kratki nawiewu są zaplanowane. Tylko wpierw muszą zostać wytrawione. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2017 Witam, Cd odlewów. Ścianka działowa, nie miałem w planach kopiowania tego elementu. Ale że element się wygiął i trzeba było ratować sytuację. To musiałem na szybko zrobić kopie. Odlew żywiczny już jest prosty Teraz, nawet kanał nawiewu pasuje Cdn ... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 23 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2017 Witam. Mały "łupdejt" Z opóźnieniem, ale grypa mnie rozłożyła na kilka dni. Wyrzutniki granatów dymnych ZM Dezamet. Nie dawały mi spokoju od jakiegoś czas. Granaty, a raczej tuba/lufa wyrzutnika w modelu jest za gruba i ma zły kształt. I to trochę rzuca się w oczy. Z pomocą przyszła moja stara wieża do rosomaka Cdn ... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Rosiek w realu wygląda znacznie lepiej, zdjecia tego nie oddają i taki mały news: Dotarła cz.2 kalek, najbardziej zależało mi na "karny pluton" do wersji OSS-D i do Cougara, tabliczki są w zasadzie wszystkie, które nadawały się do druku w tej skali. Zaświtał mi też pewien pomysł na 3 cz. kalek, ale muszę skończyć uzupełniać materiał ;) i wersja trochę jaśniejsza Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 4 Lutego 2017 Autor Share Napisano 4 Lutego 2017 Fajne kalki. Szczególnie przydadzą się kalki do wnętrza, a dwa, że do WRT, też będzie ich trochę potrzeba. Paczka z "uzupełnieniem materiału" do cz.3 w drodze Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 Kapitalna robota jakieś postępy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 19 Lutego 2017 Autor Share Napisano 19 Lutego 2017 Kapitalna robota jakieś postępy? Pozdrawiam Powoli do przodu. Przerwa wynikła z oczekiwania na sprzęt do odlewania, po za tym, czekam na kilka rzeczy, które umożliwią dalszy postęp prac. . Sprzęt do odlewania dotarł pierwszy, więc wróciłem do odlewów. Na razie początki, zapoznanie się ze sprzętem i w ogóle Nowe odlewy wyrzutnika łusek. Wyrzutniki granatów dymnych. Cdn ... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Lutego 2017 Share Napisano 20 Lutego 2017 Ładnie to wygląda... Obserwuję dalej co nowego wystrugasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 20 Lutego 2017 Autor Share Napisano 20 Lutego 2017 Ładnie to wygląda... Obserwuję dalej co nowego wystrugasz... Powoli ale do przodu Można powiedzieć że są już na ukończeniu: kanały powietrzne do wnętrza, nowa przegroda silnika oraz panele przedziału desantowego. Ale na razie, muszę poczekać na projekt trawionek i później poczekać na trawionki. Zostało mi kilka detali do rozrysowania dla projektanta. A bez elementów foto-trawionych dalej nie ruszę. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Czy twoje odlewy, a potem trawionki będą dostępne do nabycia dla ogółu..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Czy twoje odlewy, a potem trawionki będą dostępne do nabycia dla ogółu..? Przyłączam się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi