Piotr_P Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Witam. Kolejny z oczekujących..... Żywiczny model ciągnika S-65 Staliniec w mojej skali. Ciekawy unikalny ( do niedawna) model. Z możliwością wyeksponowania silnika,z możliwością otwarcia przedziału kierowcy.....niby wszystko ładnie ale.... Spasowanie napisałbym poniżej średniej. Dało się odczuć wiekowość odlewów. Najgorszym elementem zestawu to układ jezdny. Niby prosty ,składające się z 4 odcinków gąski ( dwa odcinki na kołach i po jednym gora i dół) ale spasowanie .....eh....dlatego model ostatecznie wylądował w błocie choć z niego jestem zadowolony. Malowanie mój standard - LifeColor 3B0 Green Soviet AFV,filtr Mig 3tonal camo, wash AK Interactive i oleje. Błota robić nie umiem ( to pierwsze) ale powstało z wymieszania gipsu z AK interactive mudem jakimś. Na to ciemne pigmenty i pokryte to wszystko szkłem wodnym z butelki ,która przeleżała w piwnicy 4 lata Nawet jakoś wyszło ..jak na pierwszy raz. Błotko przed ciągnikiem potraktowałem nieco satyną nakładaną pędzlem dla stonowania równego i rozjechanego błota. Oj tam....nie jest źle. Jako że Trumpeter dobił mnie zapowiedzią tego ciągnika w dwóch wersjach (a co tam,czemu nie. Na bogato) to kupi się kolejnego z plastiku i podczepi ML-20. Fotki. Aha Z prac jeszcze z zapałkami dla skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Śliczny brzydal... I z tego co wiem kolejne się szykują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 2 Listopada 2016 Autor Share Napisano 2 Listopada 2016 Ja nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Bardzo ładnie wyszło, zwłaszcza, że zestaw mocno średni. Kurcze, skąd wy bierzecie takie fajne, bezpieczne zapałki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Ze strychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Pojazd bardzo oryginalny, szczególnie w '72. Błoto wyszło Ci średnio... nie będę ukrywał . Podstawka też minimalistyczna, mogłeś zrobić trochę większą, bo te żywice warte są pokazania. Fajne maleństwo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 3 Listopada 2016 Autor Share Napisano 3 Listopada 2016 Kurcze, skąd wy bierzecie takie fajne, bezpieczne zapałki? Ja wziąłem z kuchni ale skąd tam się wzięły nie mam pojęcia Pojazd bardzo oryginalny, szczególnie w '72. Błoto wyszło Ci średnio... nie będę ukrywał . Podstawka też minimalistyczna, mogłeś zrobić trochę większą, bo te żywice warte są pokazania. Fajne maleństwo!!! Zaś co do podstawki.....średnia? Wiem. Minimalistyczna? Takie właśnie teraz raczej będą. Raz większe źle mi wychodzą ,dwa ograniczone miejsce...odwieczny wróg modelarstwa. :sciana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 Mala nie znaczy zla. Zwlaszcza ze to podstawka a nie diorama. Co do blota to juz pisalem. Troszke je "pobrudzic" kawalkami ziemi, trawy i byloby git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 bo te żywice warte są pokazania Wespe Models? To doskonały przykład na to, jak wciskać ludziom kit za zawyżoną cenę. Warte pokazania to są żywice z MarSa albo Armory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 4 Listopada 2016 Share Napisano 4 Listopada 2016 Ja jeszcze nie czuję się na siłach, żeby walczyć z żywicznymi modelami... ale nabyłem Dragon Wagon z Planet Models... bajka po prostu... ale jeszcze potrzebuję nim się za niego wezmę. Ktoś jeszcze handluje MarS'em? Widziałem ich modele w Phantomie w Krakowie, ale w zeszłym roku... I jak wynieśli się ze Sławkowskiej, to ten sklep nie wygląda jak kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Dragon Wagon z Planet Models to szajs na ponad 200zł. Robiłem go to wiem coś na ten temat. Tylko w pudle wygląda spoko. MarSa kupisz bez problemu u producenta: http://marsstudio.pl/pl/menu.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Dragona kupiłem w promocji za 120,- zł więc nie było źle . W pudełku wygląda rewelacyjnie... Dzięki za namiary na Marsa - na pewno się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon J Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Bajka, coś innego coś ładnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Bajka, coś innego coś ładnego. Dzięki. Co do Planet Model to nigdy więcej. Co prawda M22 Locust jest świetny ale po Sturmtigerze to i tak już nigdy mi wspomnień nie osłodzą. Kupiłem też jakiś czas temu Su-76i z Armo....to też niezła kupa. Wygląda na kopię podwozia i gąsek Italeri ze Stuga,więc samo z siebie nie może być dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 8 Listopada 2016 Share Napisano 8 Listopada 2016 No Fajny kurdupelek Błotko jak błotko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 15 Listopada 2016 Share Napisano 15 Listopada 2016 http://marsstudio.pl/pl/menu.htm Ta strona Marsa ostatnio aktualizowana było w 2007 roku... napisałem do nich maila, ale póki co cisza... Ma ktoś jakieś inne źródło, żeby kupić ich modele? Na Aledrogo nic nie znalazłem... łudziłem się jeszcze Phantomem z Krakowa, ale ich strona jest raczej symboliczna... Wiem, że zasmiecam ten wątek, ale wolę zapytać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 15 Listopada 2016 Share Napisano 15 Listopada 2016 Bardzo ładna praca. Syn gdyby to zboczył powiedziałby "Tiku, Tiku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 17 Listopada 2016 Share Napisano 17 Listopada 2016 Mars jednak do mnie odpisał . Dostałem wiadomość, że strona nie aktualizowana, ale jak najbardziej aktywna, można zamawiać, a ceny i warunki aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi