tombie01 Napisano 9 Listopada 2016 Share Napisano 9 Listopada 2016 Witam ponieważ wszem i wobec wiadomo że spora grupa modelarzy z Polski wybiera się do Telford w Anglii zakładam wątek komunikacyjny. Oraz jak co roku wystawę odwiedza spora grupa modelarzy przebywających bardziej lub mniej bardziej na stałe na na Wyspach -Zamieszczamy tutaj informacje o 'stolikach klubowych' z Polski -sugerujemy spotkania Klubów z różnych miast -pomagamy sobie logistycznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskra3333 Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 Czy posiadacze legitymacji IPMS Polska mają wejście za darmo na wystawę? Wyczytałem taka informacje na Brytyjskiej stronie IPMS ale nie wiem czy tylko oni mają free wejście, czy reszta klubów również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskra3333 Napisano 15 Listopada 2016 Share Napisano 15 Listopada 2016 Bielska Strefa Modelarska jako członkowie IPMS Polska i IPMS ŚWIDNICA na wspólnej foci w Telford. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskra3333 Napisano 15 Listopada 2016 Share Napisano 15 Listopada 2016 Troche nowości z Telford. https://www.facebook.com/tomasz.iskrzycki.9/media_set?set=a.1615634245129071.1073741854.100000475327766&type=3&pnref=story Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskra3333 Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Zapraszam do obejrzenia galerii modeli biorących udział w konkursie na Międzynarodowej Wystawie Modelarskiej w Telford. Wielka Brytania 2016. Macie na zdjęciach wszystkie 1400 modeli które walczyły o medale. Jeżeli zobaczyłeś zdjęcia - zostaw jakiś ślad po sobie, abym wiedział czy kogoś to zainteresowało i warto wystawiać takie galerie następnym razem. http://www.tomasziskrzycki.ig.pl/portfolio/fotorelacje/282/telford-2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Świetna robota , dzięki. Tak oglądając te fotki, mam wrażenie że na naszych imprezach modelarskich można spotkać znacznie lepsze modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Też odnoszę takie wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Bardzo zacna relacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Świetna robota , dzięki. Tak oglądając te fotki, mam wrażenie że na naszych imprezach modelarskich można spotkać znacznie lepsze modele. Fakt. Niektóre prace to bałbym się pokazać tu na forum :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Super fotki ,wykonałeś super robotę ,gratulacje nawet były Polskie akcenty ,nie które fotki mogą posłużyć za inspiracje w budowie ARNI44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Super. Dzięki że udostepnileś. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Kawał świetnej roboty, Dzięki za relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Relacja zacna Gratulacje. Bardzo proszę o wyjaśnienie jednej kwestii: co oznacza ta kartka z napisem GOLD przy tym modelu ? Czy to nie daj Boże oznacza miejsce medalowe ? Może to praca młodzika ? Rozwiej proszę moje wątpliwości, bo wiara w poziom imprezy została zachwiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Super galeria! Jest co oglądać! Poziom jak to na konkursach - zróżnicowany . Dzięki za tak obszerną relację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Taka karteczka oznacza że model zdobył złoty medal. W ubiegłym roku osobiście widziałem kilka werdyktów które obiektywnie rzecz biorąc były trochę ...dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Dzięki Grzegorz za wyjaśnienie. Niestety potwierdziłeś tym moje przypuszczenia Czyli jadąc na tak poważną imprezę ryzykuję przegraną z modelem miernym (żeby nie powiedzieć: żenująco słabym). Przykre ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 Tak jak prawie na wszystkich zawodach modelarskich, po za tym tam czasami sędziują bardzo wiekowi sędziowie gdzie czas ich postrzegania modelarstwa zatrzymał się na latach 60-tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 No to rzeczywiści szok. Zastanawiam się tylko ile było kategorii, bo niektóre "gold" to chłopaki tu robią w ciągu dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 Nie wiem na jakich zasadach tam Panowie sędziują. Sala konkursowa jest na dwie, trzy godziny zamykana w sobotę, i po tym czasie wszystko wiadomo. Pod modelami są karteczki z informacją o ewentualnych wyróżnieniach. W niektórych kategoriach są wymagane dokumentacje, ale czy Oni z tego korzystają , nie wiem. Jedno jest pewne, jak ktoś chce zobaczyć dużo różnorodnych modeli, to zobaczy. Chodzi mi o sposób prezentacji, "wykończenia" modeli itd. Zdarzają się faktycznie modele trochę słabsze, ale są i perełki dla których warto jechać tyle kilometrów. Z tego co widzę na zdjęciach to Best Of Show czyli Ferrari 330 Stefano Marchetti - cudo. Szkoda że w tym roku nie dałem rady pojechać. Best Of Show junior czyli F6F-5 Helkat to dzieło dziewczyny. Taka ciekawostka, tam sędziowie oceniają modele a nie modelarzy. Nikogo nie dziwi jak ktoś zdobywa jeden czy dwa medale w tej samej kategorii. A bywa że jeden zawodnik zgarnia komplet medali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 O kurde ! Jak takie knoty mają medale to ja ze swoimi ulepkami miałbym szanse ! Wiekowi sędziowie ze słabym wzrokiem to jest TO ! Myślę że możemy się wyzbyć wszelkich kompleksów i zaprosić Anglików do Bytomia. Problem w tym że do nich ,,wszyscy'' jadą a do nas tylko niektórzy docierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskra3333 Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 Weźcie poprawkę na to, że część z tych modeli była wykonywana przez młodzików i juniorów. Niektórzy tak na oko to mieli z 8-10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskra3333 Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 W niektórych kategoriach są wymagane dokumentacje, ale czy Oni z tego korzystają , nie wiem. Tak korzystają z tych dokumentacji. Rozmawiałem z jednym uczestnikiem któremu zdyskwalifikowali model, ponieważ dołożył do niego jakiś detal na który nie miał żadnej dokumentacji. W ogóle pierwszy raz widziałem na wystawie karteczki z napisem ZDYSKWALIFIKOWANY. Nie które dyskwalifikowali np. za wystawienie w złej kategorii. Były dyskwalifikacje za brak lub nie pełna dokumentację. Nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem, ale chyba każdy model musiał mieć dołączoną instrukcję, a nie które kategorie właśnie szczegółową dokumentację. Instrukcje nie były wystawiane na stołach, więc do końca nie wiem o co z tym chodziło. Czy to tylko do wglądu, czy to gdzieś chomikowali pod stołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskra3333 Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 Bardzo proszę o wyjaśnienie jednej kwestii: co oznacza ta kartka z napisem GOLD przy tym modelu ? Czy to nie daj Boże oznacza miejsce medalowe ? Może to praca młodzika ? Rozwiej proszę moje wątpliwości, bo wiara w poziom imprezy została zachwiana Sprawdziłem. Klasa 52 to nie klasa juniorów. Juniorzy byli w klasach od 88 do 95. Tutaj macie szczegółową liste klas.: http://ipmsuk.org/wp-content/uploads/2016/05/IPMS-UK-SMW2016-Competition-Classes-Trophies-May-2016-web-1-1.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 Wiele odpowiedzi znajdziecie w regulaminie zawodów. Restrykcyjnie organizatorzy go przestrzegają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskra3333 Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Kolejna paczka zdjęć z Telford. Tym razem modele pozakonkursowe, czyli czym chciały się pochwalić, inne kluby. http://www.tomasziskrzycki.ig.pl/portfolio/fotorelacje/283/wystawa-po-za-konkursem-telford-2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi