adize Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Witam. Chciałabym się dowiedzieć jak sprawuje się ten oto aerograf http://www.narzedziowy.pl/product_info.php?products_id=21584¤cy=PLN . Co myślicie o tym kompresorze http://www.narzedziowy.pl/product_info.php?cPath=56_150_222&products_id=22128¤cy=PLN ? Chciałabym kupić ten zestaw jednak nie wiem czy będzie on dobrze działał. Czy aerograf jest w porządku czy lepiej dozbierać parę złotych i kupić ten: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=274092526 . Proszę doradźci mi! Czekam na odpowiedzi, Pozdrowienia, Ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Grudnia 2007 Super Moderator Share Napisano 29 Grudnia 2007 Witam. Droga koleżanko, z tego co sam się dowiedziałem na tym forum, to aerograf, ze zbiorniczkiem mieszczącym się pod, nie najlepiej się spisuje. Ze względu na to iż, farba musi być wypchnięta przez, powietrze. Natomiast ze zbiornikiem grawitacyjnym, czyli na górze, to farba sama spływa. Tak że, chyba lepiej dołożyć te kilkanaście złotych i kupić droższy aerograf. Do do kompresora to niewiem jak działa ten, którego link pokazałaś, ja osobiście używam MA 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Aby nieco zrownowazyc opinie jawkersa na temat aerografow z dolnym zbiorniczkiem proponuje Ci, adize, zwizytownie nastepujacego linku: Jest 11 odcinek cyklu "Plastikowy Hit", ktory mozna znalezc na "you tube". Mysle, ze pokaz malowania aerografem z dolnym zbiornikiem jest dosyc wymowny. W odcinku 9.1 mozna zobaczyc w akcji aerograf ze zbiornikiem gornym. Ja mysle, ze przy odrobinie wprawy mozna malowac i jednym i drugim, a wiekszosc opisywanych klopotow z aerografami wynika z braku doswiadczenia poczatkujacych modelarzy. Kompresor MA to chyba najpopularniejszy wyrob wsrod braci modelarskiej. Nie jest to szczyt techniki, ale z opini innych kolegow wynika, ze spelnia swoje zadanie. Fakt, ze modelarz z "Plastikowego Hita" uzywa profesjonalnego kompresora i sprzetu dobrej jakosci, ale do tego dochodzi sie z czasem. Moim zdaniem, jesli Ci sie nie spieszy lepiej troche oszczedzic, poczytac i popytac i kupic cos do czego bedziesz calkowicie przekonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktoto37 Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 ....Do do kompresora to niewiem jak działa ten, którego link pokazałaś, ja osobiście używam MA 1000. W sklepie jest napisane: Produkt dostępny od: 01.01.2008. Też jestem ciekawy opinii o tym kompresorze ale nawet u producenta za wiele się da dowiedzieć oprócz tego że po Nowym Roku będzie. Ale może go ktoś już ma?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Ja mam ten aerograf o którym mowa. Nie narzekam. Bardzo fajne kreski ciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Od miesiąca używam kompresora MA-2000 , jest Ok. Cicha praca , wydajność do 4 atm. Końcówka pasująca do adaptera Azteka jakiego używam , a ten lubi wysokie ciśnienia . Fabryczny przewód ciśnieniowy pasuje do aerografów z końcówkami na wcisk , ja wybrałem swój przewód od Azteka jest dłuższy , cieńszy i połączenie jest gwintowane. Kompresor automatycznie włączy się przy malowaniu i spadku ciśnienia . W instrukcji podają , że po 20 minutach należy go wyłączyć celem ochłodzenia , choć ma czujnik wyłączający w momencie osiągnięcia za wysokiej temperatury. Ja ostatni pompowałem nim dwu osobowy materac i po 20 minutach był tylko lekko ciepły - czujnik się nie zdążył włączyć. Znamienne jest tylko jedno " zdjełano w Chinach". Za to cena przystępna. W f-mi MAR w łodzi z kosztem przesłania do domu 330 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Za to cena przystępna. W f-mi MAR w łodzi z kosztem przesłania do domu 330 zł. - to ja tylko dodam, ze w sklepie internetowym narzedziowy.pl, MA-2000 kosztuje, razem z kosztami przesylki - 275 PLN (z groszami). Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 PKD4GA ! faktycznie przepłaciłem - ale nie żałuję , działa dobrze. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi