Przemek R Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Witam, jako że skopałem kompletnie Leoparda na otarcie łez zaczynam nowy warsztat : Jeszce nie wiem jakie będzie malowanie , skłaniam się ku białemu UN. Model będę robi z pudła , w środku jest mała blaszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Ciekawym modelu. Kiedyś miałem na niego chrapkę ale jakiś mi przeszło dlatego chętnie pozaglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 A co się stało z Leosiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 A co się stało z Leosiem? Jest i muszę się zastanowić co z nim zrobić , czy zmyć to i zacząć odnowa czy pogodzić się z porażką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 30 Listopada 2016 Autor Share Napisano 30 Listopada 2016 Witam , kilka zdjęć z warsztatu drobnica : poczyszczona drobnica : wanna : tylny właz i płyta (ta drabinka doprowadziła mnie do .... ) otwarty drzwi : To tyle z prac warsztatowych Jak zawsze czekam na komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 1 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2016 Przemek R - (ta drabinka doprowadziła mnie do .... ) .. mozna wiedziec czemu ,bo nic takiego nie widac co moglo by doprowadzac do tego stanu. A poza tym mam ten model i moze dzieki twoim informacjom uniknol bym tych problemow Cześć bulik58 , składa się ona z 5 elementów i z moimi wielkimi łapami było mi ciężko to złożyć do kupy. PO za tym modem miło się składa ma fajny detal i mało nadlewek jak na razie jestem na TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 10 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2017 Witam dawno mnie tu nie było ale wróciłem Leopard wylądował w koszu zresztą razem z pigmentami i postanowiłem się nie poddawać i dokończyć chociaż ten model. Jest już sklejony w 98% , zostały gąsienice i będzie FINISH. Tu kilka zdjęci poglądowy : Tu zdjęcie pojazdu na którym się wzoruje : Plan jest taki aby prysnąć go podkładem i ... tu mam wątpliwości co dalej Pomalować całość na czarno i potem białym Mam jeszcze pytanie odnośnie zdjęć czy są dobre Jak zawsze czekam na komentarze i sugestie Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2017 Post pod postem ale udało mi się prysnąć podkład : I ponawiam pytanie : czy przed lakierowaniem na biało dobrym rozwiązaniem będzie najpierw prysnąć czarnym , czy od razu na podkład biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 25 Lutego 2017 Autor Share Napisano 25 Lutego 2017 Witam, miałem chwile czasu popracować przy modelu Udało mi się polakierować model na biało gunze H11 i położyć kalkomanie , na to poszedł czarny wash co widać na fotkach. Kilka zdjęć z przeprowadzonych prac : Oczywiście ja widać na fotkach nie uniknąłem pourywania elementów fototrawionych Tak to się prezentuje , zastanawiam się jeszcze czy położyć jakiś filtr. Znalazłem cos takiego http://www.mojehobby.pl/products/Brown-for-White.html i mam pytanie czy dobrze rozumie jest to filtr do białego koloru ? Pozdrawiam i czekam na komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 ... mam pytanie czy dobrze rozumie jest to filtr do białego koloru ?... Fajnie wygląda i podoba mi się jak jest. Poważnie bym się zastanawiał nad położeniem tego filtra (tak jest do białego kamo). Jeżeli już to w bardzo "rozwodnionej" formie... Ale, jak kto lubi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 Jacek dobrze Ci radzi. Zostaw go jak jest. Bardzo fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 Tez mam kiedyś włazach takie malowanie, więc uważnie obserwuję. Chyba bym posłuchał Grześka i najwyżej jakieś oleje delikatnie zastosował. W końcu to nie było zimowe kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 19 Maja 2017 Autor Share Napisano 19 Maja 2017 Witam, po dłuższej przerwie miale okazje zrobić co nie co przy modelu , pierwszy raz próbowałem robić obicia... Starałem się robić je bardzo subtelnie i wyszło chyba w miarę ok , użyłem tez pigmentu i tu tez nie dałem się ponieść fantazji tak jak przy Leopardzie O to kilka zdjęć i chyba będzie tez za niedługo galeria chyba ze macie jakieś zastraszania , coś można poprawić .... Jak zawsze pozdrawiam serdecznie i czekam na komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 Ja tam bym może delikatnie mu dół na zadku przykurzył, ale wręcz symbolicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 Popieram!I fotki zrób na ciemnym tle to lepiej będzie go widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 20 Maja 2017 Share Napisano 20 Maja 2017 Na zdjęciu oryginału obręcze kół są białe :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 22 Maja 2017 Autor Share Napisano 22 Maja 2017 Na zdjęciu oryginału obręcze kół są białe :-) wydaje mi się ze to jest przetarta farba i widać tam stal , nie byłem pewny co do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Na bank są białe, od czego mogły by się wytrzeć ? Właśnie na pierwszym kole jest wytarta biała farba :-) Jednak nie wszystkie mają pomalowane obręcze, niektóre wcale a niektóre całe felgi na biało. Ja bym zostawił jak jest, nic mu nie brakuje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 25 Maja 2017 Autor Share Napisano 25 Maja 2017 Zgodnie z sugestia niektórych kolegów przykurzyłem troszkę tył i boki , wygląda teraz to tak : Tak wygląda teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Śmielej z tym kurzem. Teraz na bokach masz od linijki dolny panel, a na pancerzu klinicznie czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 25 Maja 2017 Autor Share Napisano 25 Maja 2017 Śmielej z tym kurzem. Teraz na bokach masz od linijki dolny panel, a na pancerzu klinicznie czysto. Śmiało to pojechałem na leopardzie i wyszło Bede działał dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 26 Maja 2017 Autor Share Napisano 26 Maja 2017 Przypudrowałem go jeszcze troszkę : myślę ze teraz jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi