WojtekzIna Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 W imieniu Inowrocławskiego Stowarzyszenia Modelarzy Redukcyjnych zapraszam na naszą imprezę. Główny cel imprezy to integracja środowiska modelarskiego, co oznacza, że oprócz tradycyjnego festiwalu i części konkursowej duży nacisk kładziemy na wydarzenia integracyjne, prezentacje klubów, giełdę modelarską, jak i wieczór integracyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Czy w tym roku też będzie lot Hokejem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekzIna Napisano 29 Listopada 2016 Autor Share Napisano 29 Listopada 2016 Niespodzianki maja być niespodziewane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 To proszę KPM zapisać. Postaramy się przybyć ze stoiskiem klubowym i Buta tradycyjnie przywieziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekzIna Napisano 29 Listopada 2016 Autor Share Napisano 29 Listopada 2016 W tym celu upraszam o kliknięcie A tam jest wszystko napisane jak postąpić aby organizator miał to uporządkowane i zapisane. (klika się i wypełnia formularz, a my dzięki temu nie przekręcimy nazwisk ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 W tym celu upraszam o kliknięcie A tam jest wszystko napisane jak postąpić aby organizator miał to uporządkowane i zapisane. (klika się i wypełnia formularz, a my dzięki temu nie przekręcimy nazwisk ) Wojtku, ja już tam poklikałem Przynajmniej jeśli chodzi o nagrodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekzIna Napisano 30 Listopada 2016 Autor Share Napisano 30 Listopada 2016 I ja to zauważyłem i wczoraj nocną pora odpowiednio na stronie naszej napisałem. tak napisałem Za co w imieniu członków Bardzo Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 I ja to zauważyłem i wczoraj nocną pora odpowiednio na stronie naszej napisałem. tak napisałem Za co w imieniu członków Bardzo Dziękuję. Bardzo ładnie napisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 OTO ONA... DŁUGO WYCZEKIWANA PREMIERA NAJWIĘKSZEGO FILMU ŚWIATOWEJ KINEMATOGRAFII MODELARSKIEJ... ZAPRASZAMY NA SEANS 3..2...1...START Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 Siedziałem w pierwszym rzędzie i oglądałem z rozdziawioną paszczą Słów brakuje, więc napiszę tylko: SUPER Niby produkcja niskobudżetowa, ale pomysł i realizacja - gdzieś w połowie drogi z Hollywood do Bollywood Że o scenariuszu i dialogach nie wspomnę ...... W tym roku postaram się wybrać do Was, bo do tej pory w Inowrocławiu byłem tylko w sklepie (w tym, co to można kupić, sklejać, ale też odlecieć w nieznane ) Wielki szacun dla całej ekipy .... Inofilmowej P.S. Czy wytwórnia fabularnych filmów modelarskich może się nazywać INO-FILM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekzIna Napisano 10 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2016 Może, ino się trzeba zastanowić czy iść w pełny metraż, czy pozostać przy krótkometrażowych perełkach. Dzięki za uznanie. ------------------------------------- Dla tych którzy nie mają konta FB Zapowiadana na 10 grudnia 2016 roku o godzinie 12:00 premiera filmu odbyła się punktualnie. - Widzowie są zachwyceni ! - Kina wypełnione do ostatniego miejsca ! - Popcorn nikomu nie zaszkodził ! - Bilety u koników osiągały rekordowe ceny ! - Aktorzy przestali obgryzać pazury, wzięli kasę i pojechali na Baleary czy jakieś inne Karaiby. Zapraszamy do obejrzenia filmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PSCUD Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Wojtku - nie wiem jak to mam przekazać, ale zawsze chciałem być na Waszej imprezie. W większości się to udawało, teraz termin Waszej imprezy koliduje z Mosongmadziarowar. Czy jest jakaś szansa aby coś się u Was zmieniło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekzIna Napisano 2 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2017 Oczywiście, że jest szansa, musisz poprosić Węgrów żeby zmienili termin bo myśmy swój podali dwa lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PSCUD Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Nic innego nie zostało - będę prosił Węgrów - a tak na wszelki wypadek to daj te terminy na dwa lata do przodu to się człowiek przygotuje .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekzIna Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2017 To tak na marginesie zajrzyj do kalendarza ISMR i tam one od dawna wiszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 A po co chcesz w ogóle jechać na "faszystowskie" Węgry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Es Napisano 10 Lutego 2017 Share Napisano 10 Lutego 2017 Dobra wiadomość Mamy wsparcie ze strony Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipcon Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 Witam Spanie około 50 metrów od miejsca wieczornego spotkania http://agro-konie.pl/kontakt.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekzIna Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 Dzisiaj dodajemy kolejny klawisz Mamy informacje, że pierwsze rezerwacje już są zrobione. Sugerujemy zakwaterowanie w miejscu gdzie będzie integracja, a ponieważ nie ma tam zbyt dużo miejsc, to sugerujemy pobliskie Borkowo (czyli tam gdzie w poprzednich latach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekzIna Napisano 16 Lutego 2017 Autor Share Napisano 16 Lutego 2017 Do imprezy ponad dwa miesiące, ale czy aż, czy tylko dwa miesiące ? Przygotowania trwają już od dawna, a dzisiaj czas zacząć przedstawiać naszych sponsorów. To dzięki nim ta impreza może się odbyć. Dzisiaj przedstawię COBI SA Cobi S.A. – polski producent zabawek dla dzieci. Dla nas znana jako wyłączny importer REVELLA na Polskę. Siedziba spółki Cobi mieści się w Warszawie, natomiast jej główny zakład produkcyjny znajduje się w Mielcu. Firma znana jest przede wszystkim z produkcji plastikowych klocków składanych razem za pomocą systemu wypustek i odpowiadającym im gniazd, pozwalających na uzyskiwanie wielu możliwych kombinacji połączeń. Firma Cobi jest drugim w Europie, a trzecim na świecie wytwórcą tego typu zabawek. W chwili obecnej Cobi produkuje takie serie klocków jak: Mała Armia, Rzymianie i Barbarzyńcy, Wild Story, Grunwald, Formuła 1, Action Town. Historia Firma powstała w 1987 roku pod nazwą Ertrob. Początkowo produkowała gry planszowe i puzzle. Z czasem zaczęła wprowadzać na rynek polski zabawki zagranicznych marek m.in. Hasbro, Matchbox, Tyco. W 1992 roku firma powołała spółkę zależną Cobert, która zajmuje się wytwarzaniem specjalistycznych form wtryskowych z plastiku. W tym samym roku rozpoczęła produkcję klocków Cobi, które są kompatybilne i zamienne z klockami Lego. W związku z dynamicznym rozwojem marki klocków Cobi od połowy lat 90. XX wieku spółka skoncentrowała swoje działania głównie na ich produkcji oraz upowszechnieniu tego produktu na rynkach krajów ościennych. W 1996 roku otwarto zakład produkcyjny w Mielcu, a w 1998 roku rozpoczęto masowy eksport do: Czech, Słowacji, Rosji, Francji i Niemiec. W 2001 roku firma powołała swoje filie w Czechach i na Słowacji. W 2006 roku spółka Cobi połączyła się z angielskim producentem zabawek Best-Lock, co pozwoliło jej na wejście na rynki Ameryki Północnej i Azji. Dzięki tej fuzji klocki Cobi pojawiły się w sklepach międzynarodowej sieci sklepów Toys "R" Us. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekzIna Napisano 17 Lutego 2017 Autor Share Napisano 17 Lutego 2017 Dzisiaj czas na IBG Models IBG Models – International Business Group Prowadzi działalność od 1991 roku. Jest hurtownią modelarską, wyłącznym importerem w Polsce takich firm jak Amodel, Ace, Hat, MiniArt, Merit, Meng, Military Wheels, PST, Roden, Unimodels, Aoshima, Easy Model, Hobby Boss, Trumpeter, oraz dystrybutorem wydawnictwa Progress, Rossa Graph prowadzi również sprzedaż książek, czasopism i modeli wielu innych firm krajowych i zagranicznych. W 2008 roku rozpoczął produkcje własnych modeli pojazdów wojskowych z okresu II wojny światowej w skali 1/72 i 1/35 pod nazwą IBG Models. Jest producentem, który nie tylko produkuje bardzo interesujące modele, ale ich jakość stawia IBG w czołówce światowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekzIna Napisano 22 Lutego 2017 Autor Share Napisano 22 Lutego 2017 Kolejnym naszym sponsorem jest MIRAGE-HOBBY MIRAGE-HOBBY Firma powstała w 1995 roku i jest jednym z największych producentów modeli plastikowych w Polsce i Europie. Posiada własną drukarnię, studio graficzne, narzędziownię i wtryskarnię, dzięki czemu produkty są w całości produkowane na terenie Polski. Celem jest dostarczenie Klientowi jak najlepszej jakości produktów, z ciągle poszerzającej się oferty oraz popularyzacja modelarstwa redukcyjnego wśród dzieci i młodzieży jak pasjonującego hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Es Napisano 2 Marca 2017 Share Napisano 2 Marca 2017 Patron medialny 11 Inowrocławskiego Konkursu Modelarskiego 2017. Agencja Lotnicza ALTAIR wydawca czasopism: RAPORT - WOJSKO TECHNIKA OBRONNOŚĆ SKRZYDLATA POLSKA BROŃ I AMUNICJA LOTNIK oraz AEROPLAN Czasopismo dla hobbystów i modelarzy, zawierające artykuły o historii lotnictwa, bogato ilustrowane zdjęciami i rysunkami, artykuły monograficzne, opisy malowań i oznakowań, oceny modeli, recenzje książek, konkursy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekzIna Napisano 10 Marca 2017 Autor Share Napisano 10 Marca 2017 Do grona naszych sponsorów dołączyło wydawnictwo miniREPLIKA miniREPLIKA Mini Replika zaczęła ukazywać się jesienią 1997 roku. Jest czasopismem poświęconym przede wszystkim plastikowemu modelarstwu, jednakże w każdym numerze zamieszczamy także materiały historyczne, dotyczące głównie polskiego lotnictwa i polskiej broni pancernej. Nie zapominamy również o tym, co dzieje się współcześnie w tych rodzajach wojsk. Każdy numer zawiera obszerny przegląd najnowszych dostępnych na rynku modeli, akcesoriów modelarskich i literatury (książek, niekiedy czasopism), szczegółowe opisy wybranych modeli i relacje z ich budowy, mini-monografie samolotów, artykuły historyczne i wiele innych materiałów. Całość jest bogato ilustrowana fotografiami modeli i ich pierwowzorów, rysunkami (w tym planami modelarskimi) i planszami barwnymi z przykładami malowań i oznakowań. Od roku 1999 w każdym numerze poświęcamy kilka stron modelom broni pancernej. Od 51 numeru (1/2007) magazyn drukowany jest całkowicie w kolorze, a od numeru 60 prezentujemy także modelarstwo kolejowe. Mini Replika ukazuje się już 19 rok - od 4 do 6 razy w roku. Zapraszamy do lektury! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Es Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 Do grona naszych sponsorów dołącza Muzeum Wojsk Lądowych w Bydgoszczy 22 kwietnia w godzinach 14 - 16 chcemy zaprosić na wycieczkę do tegoż muzeum. Wkrótce na stronie ismr.pl pojawi się tabelka, w którą chętne osoby będą mogły zgłosić swoje uczestnictwo w wyjeździe. Ilość miejsc w autokarze ograniczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi