Skocz do zawartości

T-90MS coś tam/2012

Dorotka

Rekomendowane odpowiedzi

Zrób betonowe płyty, na nich czołg a obok niego taką małą piaskownicę z powtykanymi w nią kryzami od ładunków miotających. Mam kwity na taką scenkę to Ci podeślę.

• Odpowiedzi 281
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Zrób betonowe płyty, na nich czołg a obok niego taką małą piaskownicę z powtykanymi w nią kryzami od ładunków miotających. Mam kwity na taką scenkę to Ci podeślę.

... Zwariować z Wami (Nami) można...

A nie mówiłem???

ŚLIJ

Akurat to rozwiązanie, bardziej podobało mi się w 90-kach Menga, tam robiło się to na klik. Tiger troszkę za bardzo nakombinował w tym miejscu.

Akurat to rozwiązanie, bardziej podobało mi się w 90-kach Menga, tam robiło się to na klik. Tiger troszkę za bardzo nakombinował w tym miejscu.

Ja się zdziwiłem, że przy w sumie tak technologicznie zaawansowanym modelu poszli w rozwiązanie z gorącym śrubokrętem... I ślady po wypychaczach na D14 mnie zaskoczyły ... Ale generalnie bardzo oki jest jak do tej pory...

Slat armor faktycznie trochę grubawy, ale myślę, że jak zapodasz kamo, troszkę ta grubość zniknie. Mnie się może uda coś, dziś podłubać. Szczególnie przy włazie dowódcy

Mam prośbę - zrób fotkę (najlepiej z góry bez wieży) przedniej płyty tam gdzie jest właz kierowcy - u siebie muszę odtworzyć kilka elementów a tu widzę, że są zgodne z fotkami oryginału. Będę wdzięczny

Nie żrobię, bo przez tydzień jestem wyjechany... Ale wal do Grzegorza, on ma go pod ręką...

Slat armor faktycznie trochę grubawy, ale myślę, że jak zapodasz kamo, troszkę ta grubość zniknie. Mnie się może uda coś, dziś podłubać. Szczególnie przy włazie dowódcy

Patrzem i widzem

Generalnie, nudząc się w czasie urlopu doszedłem do wniosku, że przedni pancerz na "kadłubie" jest do bani, nawet jak się "poprzeczki" na kostkach usunie... Takie coś jak na zdjęciu sobie znalazlem i zamówiłem. Ciekawe czy będzie pasować... Sądzę, że nie ale może da się coś z tego wydłubać...

ZE-D35026_zpsaubtwiyn.jpg

Przyglądam się właśnie swojemu modelowi i dojść nie mogę, co jest nie tak z tym pancerzem? Oświeć mnie, bo jak dla mnie to z zestawowym, wszystko jest ok.

Przyglądam się właśnie swojemu modelowi i dojść nie mogę, co jest nie tak z tym pancerzem? Oświeć mnie, bo jak dla mnie to z zestawowym, wszystko jest ok.

A - po wywaleniu 3 "poprzeczek" zostaje i tak czwarta... W oryginale śruby wchodzą w płaską powierzchnie, żadnej "granicy" nie ma.

B - to co tu jest (czyli na modelu) w oryginale bardzo delikatne i nie tak "ostre". Nic nie wystaje...

Druk%20006_zpsweircfms.jpg

Druk%20006a_zpsmb14dziw.jpg

Widzisz?

Widzę! Ja tam jednak odpuszczę, zresztą i tak za daleko już zabrnąłem.

Ja też odpuszczę, jeżeli ta żywica nie będzie pasować... Ale błąd faktycznie jest i wydaje się, że w Trampku zrobione jest to lepiej, jeżeli chodzi o "fakturę, bo z rozmiarówką" to wiadomo, że też skopane, tzn inne niż w TigerModel.

Gąski złożone... Mamy za sobą nawet grę wstępną... Przy okazji wgapiania się w oryginał zauważyłem, że Tiger skopał część D14 dając między śrubami "wolną przestrzeń", której w oryginale brak... Chyba jednak sobie to odpuszczę...

Druk%20007a_zpspkzssiqh.jpg

Czym żeś je tak styrał, i jak mogę taki efekt uzyskać na żywicznych gąsienicach?

Hm... Ja dopiero je zaczynam robić... Poszła jedynie oksyda i pigment. Już wyglądają inaczej, a zmienią się ponownie za chwilę... Jeszcze długa droga, tzn. ze trzy etapy... Te są metalowe... Na żywicznych wyszedłbym od pomalowania na czarno i zabezpieczenia bezbarwnym... Pózniej można się bawić - tak było na Abramsie - tzn tam był plastik, ale róznicy nie ma chyba...

Druk%20007b_zpsvxsmfxzh.jpg