Gość Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Zrób betonowe płyty, na nich czołg a obok niego taką małą piaskownicę z powtykanymi w nią kryzami od ładunków miotających. Mam kwity na taką scenkę to Ci podeślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2017 Zrób betonowe płyty, na nich czołg a obok niego taką małą piaskownicę z powtykanymi w nią kryzami od ładunków miotających. Mam kwity na taką scenkę to Ci podeślę. ... Zwariować z Wami (Nami) można... A nie mówiłem??? ŚLIJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Że tak powiem, sklejanie relaksacyjne... Podmieniłem na śruby jedynie to, co Tiger proponował zgrzewać.. Modelik bardzo sympatycznie się lepi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Akurat to rozwiązanie, bardziej podobało mi się w 90-kach Menga, tam robiło się to na klik. Tiger troszkę za bardzo nakombinował w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Akurat to rozwiązanie, bardziej podobało mi się w 90-kach Menga, tam robiło się to na klik. Tiger troszkę za bardzo nakombinował w tym miejscu. Ja się zdziwiłem, że przy w sumie tak technologicznie zaawansowanym modelu poszli w rozwiązanie z gorącym śrubokrętem... I ślady po wypychaczach na D14 mnie zaskoczyły ... Ale generalnie bardzo oki jest jak do tej pory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 Relaksacji ciąg dalszy... Na "nieszczęście" jutro wyskakuje na tygodniowy urlop od wszystkiego (no prawie)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2017 Lufa także sympatyczna i praktycznie jedynie z bliska widać, że jednak plastik... Ten model bardzo kusi, żeby go zrobić bez dodatków... Gdyby nie te "ogrodzenia" z tyłu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 8 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 8 Stycznia 2017 Mam prośbę - zrób fotkę (najlepiej z góry bez wieży) przedniej płyty tam gdzie jest właz kierowcy - u siebie muszę odtworzyć kilka elementów a tu widzę, że są zgodne z fotkami oryginału. Będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Slat armor faktycznie trochę grubawy, ale myślę, że jak zapodasz kamo, troszkę ta grubość zniknie. Mnie się może uda coś, dziś podłubać. Szczególnie przy włazie dowódcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2017 Mam prośbę - zrób fotkę (najlepiej z góry bez wieży) przedniej płyty tam gdzie jest właz kierowcy - u siebie muszę odtworzyć kilka elementów a tu widzę, że są zgodne z fotkami oryginału. Będę wdzięczny Nie żrobię, bo przez tydzień jestem wyjechany... Ale wal do Grzegorza, on ma go pod ręką... Slat armor faktycznie trochę grubawy, ale myślę, że jak zapodasz kamo, troszkę ta grubość zniknie. Mnie się może uda coś, dziś podłubać. Szczególnie przy włazie dowódcy Patrzem i widzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2017 Generalnie, nudząc się w czasie urlopu doszedłem do wniosku, że przedni pancerz na "kadłubie" jest do bani, nawet jak się "poprzeczki" na kostkach usunie... Takie coś jak na zdjęciu sobie znalazlem i zamówiłem. Ciekawe czy będzie pasować... Sądzę, że nie ale może da się coś z tego wydłubać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Przyglądam się właśnie swojemu modelowi i dojść nie mogę, co jest nie tak z tym pancerzem? Oświeć mnie, bo jak dla mnie to z zestawowym, wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2017 Przyglądam się właśnie swojemu modelowi i dojść nie mogę, co jest nie tak z tym pancerzem? Oświeć mnie, bo jak dla mnie to z zestawowym, wszystko jest ok. A - po wywaleniu 3 "poprzeczek" zostaje i tak czwarta... W oryginale śruby wchodzą w płaską powierzchnie, żadnej "granicy" nie ma. B - to co tu jest (czyli na modelu) w oryginale bardzo delikatne i nie tak "ostre". Nic nie wystaje... Widzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Widzę! Ja tam jednak odpuszczę, zresztą i tak za daleko już zabrnąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2017 Widzę! Ja tam jednak odpuszczę, zresztą i tak za daleko już zabrnąłem. Ja też odpuszczę, jeżeli ta żywica nie będzie pasować... Ale błąd faktycznie jest i wydaje się, że w Trampku zrobione jest to lepiej, jeżeli chodzi o "fakturę, bo z rozmiarówką" to wiadomo, że też skopane, tzn inne niż w TigerModel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 wiem na kim będę się wzorował przy następnym modelu hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 wiem na kim będę się wzorował przy następnym modelu hihi Na kim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2017 Dorotka- ,,Takie coś jak na zdjęciu sobie znalazlem i zamówiłem ,, jak sie dobrze przyjrzec zdjeciu to ta czesc niewiele zmienia, wiec moze lepiej poprawic oryginal Może ... Nie będę wiedział jak nie zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2017 Uff... Nie ma to jak wrócic z urlopu... Strasznie męczące jest to odpoczywanie... W ramach relaksacji składam sobie "nowe" gąski. Jak mało człowiekowi do szczęścia potrzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2017 Gąski złożone... Mamy za sobą nawet grę wstępną... Przy okazji wgapiania się w oryginał zauważyłem, że Tiger skopał część D14 dając między śrubami "wolną przestrzeń", której w oryginale brak... Chyba jednak sobie to odpuszczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 15 Stycznia 2017 Gąski złożone... Mamy za sobą nawet grę wstępną... Jestem na TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 Czym żeś je tak styrał, i jak mogę taki efekt uzyskać na żywicznych gąsienicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2017 Czym żeś je tak styrał, i jak mogę taki efekt uzyskać na żywicznych gąsienicach? Hm... Ja dopiero je zaczynam robić... Poszła jedynie oksyda i pigment. Już wyglądają inaczej, a zmienią się ponownie za chwilę... Jeszcze długa droga, tzn. ze trzy etapy... Te są metalowe... Na żywicznych wyszedłbym od pomalowania na czarno i zabezpieczenia bezbarwnym... Pózniej można się bawić - tak było na Abramsie - tzn tam był plastik, ale róznicy nie ma chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2017 Trochę bliżej oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2017 Dorotka moglbys podac pelny przepis na ten efekt? Daj skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi