Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Wiem, że koła nie pasują do tej wersji, ale jest to stary prezent, który chciałem odratować i postanowiłem wymienić w nim tylko gąski. Dlatego zostawiłem te koła. Kiedyś, jak będę miał chęci to też poprawie reflektor ;-)

DSC_3235_zpsaj95pepl.jpg

DSC_3239_zpsqu1msykr.jpg

DSC_3241_zpsqhquobtn.jpg

DSC_3242_zpsdhtauxdn.jpg

DSC_3243_zpstlxf1cgy.jpg

Pozdrawiam

Mel

Napisano

Mogłeś go z góry też jeszcze troszkę wybrudzić, na ostatniej fotce widać jaki to czyścioch. A tak to mi się podoba.

Napisano (edytowane)
Przykurzony, okopcony, a załoga miała kapcie na zmianę jak do niego wsiadała ;)

Tak właśnie było. Potwierdzone info :-P

A tak na serio. To mam farbe Vallejo 70.822. Będzie odpowiednia do otarć?

Pozdrawiam

Mel

Edytowane przez Gość
Napisano
Skoro koła stalowe to powinny być wyślizgane do połysku

No i są, tylko na zdjęciu akurat tego nie widać. 'Wyslizgalem' też gąsienice od wewnętrznej strony, ślady po kołach. Ale chyba pigmenty trochę przykurzyly srebrne elementy :-P

Pozdrawiam

Mel

Napisano
To mam farbe Vallejo 70.822. Będzie odpowiednia do otarć?

Pozdrawiam

Mel

Idealna.

Nim robiłem odrapania w moim Panzer I viewtopic.php?f=232&t=55209

A w T-34 gdzie zrobić? Nie chcę przesadzić. Na błotnikach, przed włazem kierowcy, koło włazów na wieży. Jakieś dodatkowe sugestie?

Pozdrawiam

Mel

Napisano

Ogólnie model mi się podoba, jednak T-34/85 na kołach stalowych wygląda bardzo dziwnie.

Więc jak masz w planach ich wymianę to zrób to jak najszybciej.

Napisano

Witam.

Porobiłem otarcia farby. Mam nadzieję, że udało się osiągnąć realistyczny efekt ;)

DSC_3297_zpsn5nwvs1l.jpg

DSC_3299_zpshjurgafs.jpg

DSC_3301_zpsuhurpsjl.jpg

DSC_3302_zps5ofonsma.jpg

Pozdrawiam

Mel

P.S.

Ogólnie model mi się podoba, jednak T-34/85 na kołach stalowych wygląda bardzo dziwnie.

Więc jak masz w planach ich wymianę to zrób to jak najszybciej.

No i stało się. Postanowione. Jak dorwę koła na konkursie w marcu, to zakupię i zmienię ;) Te co są teraz, przydadzą się na jakieś złomowisko, albo jakiś model SF, który od dwóch lat chodzi mi po głowie ;>

Napisano
W moim odczuciu wygląda dużo lepiej.

Mi też dużo bardziej się podoba. Nie jest już taki kreskówkowy. Mam nadzieje, ze w odpowiednich miejscach porysowałem.

Pozdrawiam

Mel

• 4 weeks later...
Napisano

Witam.

Podziałałem z reflektorem. Nie jest perfekcyjny, ale na pewno lepszy niż zestawowy ;)

DSC_3408_zpsjtxoory3.jpg

DSC_3423_zpsqmdqxxbu.jpg

DSC_3424_zps5qun7m0o.jpg

Do tego znalazłem koła. W lutym będzie tunning i model dostanie właściwe podwozie ;)

Pozdrawiam

Mel

• 1 month later...
Napisano

Witam

Nie wiem co się stało, ale na photobukecie wszystkie fotki mi zniknęły. Foldery są wraz z ilością zdjęć, ale fotek nie ma dlatego poprzednie fotki są niedostępne. Ale czas na najnowsze zdjęcia Teciaka już z właściwymi kołami ;)

IMG_9564_zpshw0wgoui.jpg

IMG_9565_zpswcs3waq2.jpg

IMG_9567_zps0g5eurqe.jpg

IMG_9568_zps8n0henbc.jpg

IMG_9569_zpsny0a4ks7.jpg

IMG_9570_zpszjdkfvaj.jpg

Pozdrawiam

Mel