Tommi Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 (edytowane) Witam! Zacząłem sklejać Ford'a Mustang'a, a więc przyłączam się do zabawy: Model będzie raczej z pudła, ale cosik zmienię. oto wymagany In-box: pudło kasta chromy i reszta gratów zapomniałem o instrukcji i kalkach (kilkia już wykorzystałem) zacząłem od kółeczek, fotki wkrótce... proszę o komentarze i wskazówki Pozdrawiam Edytowane 11 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 3 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2008 Witam Oto co zrobiłem wczoraj przy moim Mustangu: - cztery kółeczka, - pomalowałem kilka części, silnik oraz układ wydechowy szarym podkładem, - oraz elementy wnetrza pierwszą warstwą kremowej frby, Dziś tekże spróbuję poczynić jakieś postępy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 3 Stycznia 2008 Share Napisano 3 Stycznia 2008 No jak dotąd sprawnie Ci idzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepik Napisano 8 Stycznia 2008 Share Napisano 8 Stycznia 2008 Nieźle jak na razie Uwielbiam to auto Malujesz pędzlem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 8 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2008 Ja także lubię Mustang'a, no i oczywiście markę Ford - szkoda, że nie ma modeli tej marki (modele Fiesta, Focus, Mondeo,...) do sklejania, przynajniej ja nie spotkałem. Tak maluje pędzlem + farbki oczywiście (najczęściej Humbrol). Przez te kilka dni poczyniłem małe postępy z wnętrzem modelu - zdjęcia postaram się wstawić jutro. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 9 Stycznia 2008 Share Napisano 9 Stycznia 2008 Jak to nie , kolego , ja gdzies focusa widziałem , wystarczy poszperac na a**egr* a zapewne znajdziesz , nie mowie o samej marce revell ale tez o innych . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 10 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2008 Focus'a to ja także widziałem (kolega Marp sklejał takiego na łamach forum) ino znaleść takiego jest ciężko, a na allegro jestem kilka razy w tygodniu i modeli europejskich jeszcze nie widziałem, zdazają się klasyki, WRC i amerykany, które jak się uda kupuję. A oto kolejne fotki z postępu prac nad modelem: -dorwałem kawałek materiału w podobnym kolorze więc są dywaniki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 21 Stycznia 2008 Share Napisano 21 Stycznia 2008 A to zabrudzenie na wnętrzu prawych drzwi to efekt brudnych rąk dzieci??? Kierownica pomaziana... Poza tym elementy krzywo pomalowane. Rada: 1. Całość maluj na czarno. 2. Z taśmy maskującej tamiya wytnij np. kołka ktore zasłoni głośnik i ten kształt co ma zasłonic tapicerkę. 3. Naklejasz te zasłonki i całość malujesz aero na ten jasny kolor. 4. Odrywasz taśmę maskującą i masz piękną rowno omalowaną tapicerkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 5 Lutego 2008 Autor Share Napisano 5 Lutego 2008 Witam Dawno tu nie zaglądałem, ale wkońcu znalazłem chwilkę. Fotki prezentują postęp prac nad autkiem: Co o tym sądzicie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Lutego 2008 Share Napisano 5 Lutego 2008 Ładnie ładnie ciekawie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 5 Lutego 2008 Share Napisano 5 Lutego 2008 Bardzo ładnie... Zdjęcia nie najlepsze ale to co najważniejsze czyli podwozie jest super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 15 Lutego 2008 Autor Share Napisano 15 Lutego 2008 Powróciłem do pracy nad wnętrzem autka i oto efekty: jak widać na zdjęciach dodałem elementy do pasów bezpieczeństwa, no i mam pytanko: Macie jakiś pomysły z czego możnaby zrobić pasy?? mój pomysł to paski papieru o szerokości ok 1,5 - 2 mm pomalowane na odpowiedni kolor - co o tym sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 No fajnie fajnie A mam pytanie: czy jest na rynku model forda mustanga gt 500 eleanor? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Pasy fajnie się robi z foli aluminiowej, gdzieś na forum założyłem teamt "pasy w fotelach odrzutowców" czy jakoś tak... poszukaj - tam koledzy pisali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 No fajnie fajnie A mam pytanie: czy jest na rynku model forda mustanga gt 500 eleanor? pozdrawiam Nie ma, ale za to pojawiły się żywiczne zderzaki, progi i inne elementy z tego modelu. Jednak cena wysoka 45 euro za takie duperelki do tego mustanga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 20 Lutego 2008 Autor Share Napisano 20 Lutego 2008 OK. dzięki. poszukam cosik o pasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 11 Marca 2008 Autor Share Napisano 11 Marca 2008 Karoseria Mustang'a została pomalowana. malowanie nie wyszło to za ciekawie (farba Testors nie przypadła mi do gustu, kupiłem ją bo nie mieli koloru bordo zadnej innej firmy), więc farba została wyrównana papierem ściernym: oraz wypolerowane (większość karoseri to zasługa mojej siostry, polerka szybko mi się znudziła) pastą Tamiya: Mustang otrzymał ramki szyb i kilka knnych elementów pomalowanych na czarny satyn: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 11 Marca 2008 Witam. Co ty zrobiłeś z tymi uszczelkami, dlaczedo nie zamaskowałeś miejsc nie malowanych? Popraw to, bo źle to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 To na półce na 3 fotce to fiesta? Z papieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 11 Marca 2008 Autor Share Napisano 11 Marca 2008 Witam Witam.Co ty zrobiłeś z tymi uszczelkami, dlaczedo nie zamaskowałeś miejsc nie malowanych? Popraw to, bo źle to wygląda. Miejsca miemalowane są zamaskowane, maskowanie jest mało widoczne, ponieważ zastosowałem taśmę przezroczystą (innej nie miałem), po malowaniu kolejnej warstwy i odklejeniu taśmy wygląda to całkiem przyzwoicie. aktualnie kombinuje z pasami na karoseri więc wkrótce zdjęcia. To na półce na 3 fotce to fiesta? Z papieru? Tak, to jest Fiesta mkIV z 1996 roku. Smigam takową więc mam modelik z papieru (jeszcze nie skończona, własna koncepcja poskładana ze zdjęć skanowanych z katalogów, broszur i instrukcji modelu Fiesta) myślę, że kiedyś zrobię taką z plastiku w skali 1/24 lub 1/18. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 11 Marca 2008 Miejsca miemalowane są zamaskowane, maskowanie jest mało widoczne, ponieważ zastosowałem taśmę przezroczystą A no rzeczywiście, zwracam honor. Dopiero po chwili jak napisałeś, to zauważyłem taśmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 Nie polecam taśmy bez koloru i zwykłej , moze uszkodzić lakier , fajnie wszystko wygląda z atrapą , pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 19 Marca 2008 Autor Share Napisano 19 Marca 2008 Witam Popracowałem trochę przy karoserii i oto efekty: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 A co to za przycierki w lewej tylnej stronie mustasia ?? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 22 Marca 2008 Autor Share Napisano 22 Marca 2008 Witam KRUGER_MAN jeśli chodzi Ci o to pomiędzy lampą a pasem to dzięki nie zauważyłem wcześniej, jest jeszcze kilka innych miejsc - postaram się to poprawić. Wróciłem do pracy nad wnętrzem Mustang'a i oto efekty: -materiał na pasy bezpieczeństwa, jak wam się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi