Jump to content

X-1 Mach Buster 1:48 Eduard

Nużek
 Share

Recommended Posts

Witam w nowym warsztacie. Biorę się za kolejny wynalazek czyli X-1 Mach Buster. Czekałem na jego premierę w 1:48 i jak tylko pokazał się od razu go zamówiłem. W zestawie oprócz wyprasek mamy żywiczne koła, maski do oszklenia i kół oraz zestaw blaszek waloryzujących kokpit.

Na pierwszy rzut idzie wersja z drugiej połowy 1947 roku, cała pomarańczowa. Na pierwszy rzut, gdyż tak mi się podoba ta konstrukcja, że planuję zrobić jeszcze wersję całą białą z 1947 roku oraz wersję pomarańczowo białą z 1947 roku. O ile pierwszy zestaw nie okaże się niewypałem pod względem spasowania.

Zacząłem od kokpitu, delikatnie wzbogacony o blaszki. Dojdzie jeszcze ster i zegary ale to po zamknięciu kadłuba.

OwHbSfn.jpg

Premiera tego zestawu była w 1997 roku, czyli niepotrzebnie tyle czekałeś Producentem jest Eduard, ale sprzed 20 lat, więc nie spodziewałbym się spasowania na poziomie jego dzisiejszych modeli. Twój zestaw to tylko reedycja z dodatkami, które wymieniłeś.

W każdym bądź razie będę podglądał bo temat mało popularny

Kokpit wklejony w połówki kadłuba. Dodałem kilka kabelków i innych bajerów. Szybka jest dosyć spora a i jeszcze właz wejściowy będzie otwarty więc warto było dodać jak najwięcej detali.

I9QZkqsh.jpg?2

p1Wjdvnh.jpg?2

20VEESmh.jpg?2

Wyszło niezłe makro i pewnie strzeliłem sobie w kolano bo wszystkie babole widać.

To by było na tyle.

Tymczasem idę pobiegać bo styczniowy runmageddon się zbliża.

Edited by Guest

Mam słoiczek x-6 Tamiya. Niby w internecie odpowiednikiem H14 jest X-6 ale już w przeliczniku papierowym x-6 jest odpowiednikiem właśnie H24. Maznąłem sobie próbkę i kolor wydaje się być dobry. Tak jak kolega radził, lepszym rozwiązaniem będzie H24 lub jak ktoś woli Tamiya x-6.